اگر از طرفداران نوشیدنی های انرژی زا هستید، احتمالا نام تائورین را شنیده اید. علاوه بر کافئین و ویتامین ها، بسیاری از نوشیدنی های انرژی زا حاوی اسید آمینه ای به نام تائورین هستند. اما دقیقا تائورین چیست و آیا بی خطر است؟
تائورین چیست؟
تائورین اختصارا یک اسید آمینه است که به فرآیندهای مختلف در سلول های بدن مانند تولید انرژی، پردازش صفرا و متعادل کردن مایعات کمک می کند.
برخی از مطالعات نشان داده اند که تائورین ممکن است فوایدی برای سلامت قلب و عروق داشته باشد. اما به طور کلی، احتمالاً نقشی در حمایت از سطح انرژی سلولی فرد ایفا می کند.
این ماده به طور طبیعی در بدن انسان – در چشم ها، مغز و قلب – یافت می شود، اما می توانید آن را از خوردن برخی غذاها نیز دریافت کنید. سطوح بالایی از تائورین در غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت و غذاهای دریایی وجود دارد – گوش ماهی کبابی و انواع مرغ را هم به منابع تائورین اضافه کنید.
جواب درست بده تخفیف بگیر!
برای صعود زمستانی دماوند کدام مورد لازم است؟
عملکرد ورزشی
تائورین به دلیل توانایی آن در افزایش انقباض عضلانی و به تاخیر انداختن خستگی عضلانی ممکن است برای عملکرد ورزشی مفید باشد. علاوه بر این، تورین ممکن است چربی سوزی را در حین ورزش افزایش دهد تا عملکرد شما را بهتر کند. چند مزیت ورزشی این ماده بر اساس تحقیقات علمی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- افزایش جذب اکسیژن توسط بدن
- افزایش زمان رسیدن به خستگی
- کاهش آسیب عضلانی
- بهبود زمان بهبودی و ریکاوری
- بهبود قدرت و توان
تائورین در نوشیدنی های انرژی زا
اما چرا تائورین در نوشیدنی های انرژی زا استفاده می شود؟ یک مطالعه در سال 2018 در مورد تائورین به عنوان یک عامل درمانی، بسیاری از عملکردهای آن را به عنوان دلیلی برای استفاده در نوشیدنی های انرژی زا، مکمل ها و شیر خشک نوزادان ذکر کرد.
تائورین گیرنده های انتقال دهنده عصبی را سرکوب می کند، که می تواند به ایجاد یک اثر آرام بخش کمک کند. این ماده در کنار کافئین و ویتامین بی زیاد نوشابه های انرژی زا نقش سینرژیک ایفا می کند.
عوارض جانبی مصرف تائورین
تائورین حتی در دوزهای بالا به دلیل محلول بودن در آب نسبتا ایمن است و بنابراین برای مدت طولانی در بدن باقی نمی ماند. البته مصرف مکمل های تائورین همراه با نوشابه های انرژی زا به صورت همزمان ایده خوبی به نظر نمی رسد.
با این حال سایر مواد موجود در این نوشابه ها از قبیل شکر و کافئین در صورت مصرف بی قاعده می توانند مشکل ساز باشند.
با این حال، برخی از افراد پس از مصرف تائورین عوارض جانبی را گزارش کرده اند، از جمله:
- استفراغ
- حالت تهوع
- درد کبد
- سردرد
- دل درد
مشخص نیست که آیا این عوارض جانبی مربوط به اسید آمینه است یا به ماده دیگری که ممکن است همراه با تائورین مصرف شده باشد.
از طرف دیگر برخی از تحقیقات نشان داده اند که ممکن است تائورین با داروهای که برای متابولیسم به این آنزیم متکی هستند، تداخل ایجاد کند. از جمله این داروها می توان به داروهای ضد افسردگی، ضدسرع، وارفارین و استاتین ها اشاره کرد.
به این ترتیب، اگر از هر دارویی استفاده می کنید، باید با پزشک خود مشورت کنید تا دریابید که آیا مصرف تائورین خطری دارد یا خیر.
کاپشن حرفهای برای صعودهای حرفهای
-
کاپشن سیلیکونی گورتکس بلک دیر 4002 PRO
نمره 4.50 از 5۳.۲۸۷.۰۰۰ تومان
نحوه مصرف مکمل تائورین
رایج ترین محدوده دوز برای تائورین 500-3000 میلی گرم در روز است.
در حالی که برخی از مطالعات ممکن است از دوز بالاتر برای دوره های کوتاه مدت استفاده کنند، اما رعایت 3000 میلی گرم در روز به شما کمک می کند تا در حین ماندن در محدوده ایمن، فواید را به حداکثر برسانید.
ساده ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای دستیابی به این دوز از طریق مکمل های پودر یا کپسول است. اکثر مکمل های کپسول حاوی 500 تا 1000 میلی گرم در هر وعده هستند، در حالی که تائورین پودری می تواند 1000 تا 2000 میلی گرم در هر وعده داشته باشد.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.