خطرات کوهنوردی در زمستان: 27 نکته و راهکار

به کانال تلگرام موج کوه بپیوندید و از جدیدترین مطالب و محصولات باخبر شوید! Telegram عضویت در کانال
5
(1)

دنیای کوهنوردی در زمستان با آنچه که در تابستان تجربه می کنید متفاوت است. کوهها در زمستان به طرز شگفت انگیزی سرد هستند. دمای اکثر قله ها نسبت به تابستانشان بین 20 تا 40 درجه سردتر است. بارش برف و باد و دیگر موارد باعث می شود حتی باتجربه ترین کوهنوردان هم در این فصل به چالش کشیده شوند. یکی از اشتباهاتی که اکثر افراد انجام می دهند این است که با دیدگاه کوهنوردی در تابستان به استقبال زمستان می روند و این می تواند به شدت خطرآفرین شود. در این مقاله به معرفی مهم ترین خطرات کوهستان می پردازیم و در پس هر خطر به برخی نکات کلیدی برای مدیریت آن اشاره خواهیم کرد. همچنین سعی کردیم در هر مورد مثالهایی ذکر کنیم که درک آنرا برایتان آسان تر کند.

مهمترین خطرات کوهستان در زمستان

تغییرات آب و هوا

تغییرات آب و هوا را به هیچ عنوان دست کم نگیرید زیرا یک قضاوت اشتباه ممکن است عواقب جدی برایتان داشته باشد. همچنین نکته مهم در این رابطه این است که دقت پیش بینی ها در زمستان کمتر از تابستان است و معمولا پیش بینی های موجود در وب سایت ها هر روز تغییر می کند. همچنین گستره تغییرات هم بیشتر از فصول گرم سال خواهد بود، به این معنا که میزان تغییرات هم بیشتر است.

تغییرات آب و هوایی می تواند به قدری شدید باشد که حتی در کوههای نسبتا آسان هم غافلگیر کننده شود. یکی از مثالهای تلخ در این رابطه حادثه 5 دی 1399 بود که در آن گروهی از کوهنوردان در مسیر کلکچال جان خود را از دست دادند. در این روز پیش بینی های آب و هوای بد توسط هواشناسی اعلام شده بود اما وضعیت هوا از چیزی که اعلام شده بود هم بدتر شد. بر اساس برخی ایستگاه پنجم تله کابین سرعت باد 137 کیلومتر در ساعت را ثبت کرد.

نکته مهم اینکه غافلگیر شدن در اثر تغییرات آب و هوایی برای همه اعم از باتجربه و کم تجربه می تواند خطرناک شود. کوهنوردان با تجربه هم گاها به دلیل دست کم گرفتن شرایط غافلگیر می شوند که نمونه آن هم کم نیست.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

برای مدیریت شرایط آب و هوایی حتما در چند روز مانده به برنامه شرایط آب و هوایی را بررسی کرده و در روز قبل از برنامه هم این شرایط را مجددا چک کنید. یکی از نکاتی که در اینجا اهمیت دارد، رویکرد بالغ و عدم نگاه احساسیست. همه ما ممکن است درگیر رقابت و مواردی از این دست شویم اما برای سالم ماندن باید بتوانیم در وهله اول ذهنمان را به خوبی کنترل کنیم. گاهی نرفتن بهترین راه ادامه دادن است.

برف و یخ

برف یک نعمت است اما همین نعمت می تواند تبدیل به یکی از بزرگترین خطرات کوهنوردی در زمستان شود. عامل اصلی در بروز چند خطر برف است که اولین مورد آن بهمن می باشد. بهمن در کوهنوردی به علت تشکیل پشته برف ناپایدار ایجاد می شود که به راحتی می تواند نفرات را در خود ببلعد.

شکل دیگر خطر ایجاد شده به واسطه برف ایجاد نقاب برفی است. نقاب برفی معمولا بر روی یالها یا برج های سنگی ایجاد می شود و تحت تاثیر باد شکل می گیرد. نقاب های برفی به راحتی ممکن است در زیر پا بشکنند و منجر به سقوط فرد شوند.

از دیگر خطرات مرتبط با برف کند شدن سرعت صعود است که باعث طولانی شدن برنامه و از دست دادن زمان می شود. از دست دادن زمان می تواند به معنای برخورد با تاریکی در بازگشت و گم شدن یا سایر موارد باشد.

و یخ هم خود داستان اضافه بر این است. همه تجربه سرخوردن یا زمین خوردن را یخ حتی در هموارترین مسیرها را دارند. این تجربه در شرایط زمین ناهموار کوهستان می تواند به شدت خطرناک تر بوده و آسیب بیشتری ایجاد کند.

مدیریت خطرات برف و یخ

یکی از موارد مهم در برخورد با برف هم توجه به پیش بینی هواست البته در اینجا لازم است چند روز پیش از برنامه هم به خوبی بررسی شوند. برف سنگین حداقل 36 ساعت زمان نیاز دارد تا به طور نسبی تثبیت شود. این مورد به خصوص در مسیرهایی که در معرض بهمن هستند اهمیت پیدا می کند.

باشگاه ورزشی موج

در مورد عبور از نقابها نیز مساله تثبیت برف اهمیت دارد اما به علاوه آن بهتر است دمای هوا پایدار و سرد باشد. دمای هوای متغیر و گرم شدن بیش از حد هوا در طول روز می تواند احتمال شکستن نقاب را به شدت افزایش دهد. همچنین نکته دیگر در عبور از نقاب ها توجه به خط الراس نظامی است. در لبه یالها معمولا نقاب ها بیشتر شکل می گیرند و یکی دو متر پایین تر امن تر خواهد بود، البته بررسی این موضوع نیاز به تجربه و مهارت بالا به خصوص در قسمت های باریک دارد.

مهارت بیشتر در دست به سنگ هم برای مدیریت این خطر اهمیت دارد. به طور مثال در عبور زمستانی از خط الراس دارآباد توچال به جهت اجتناب از برخورد با حجم بالای برف لازم است در لبه خط الراس و تیغه حرکت کنید که از هر دو طرف در معرض شیب تند قرار خواهید گرفت. در حالی که در تابستان نفرات از زیر تیغه ها عبور می کنند و اصولا با این قسمت درگیر نمی شوند.

کسب مهارت در کار با ابزار برف و یخ شامل کلنگ و کرامپون نیز برای مدیریت شرایط کوهستان در زمستان اهمیت دارد. تکنیک صعود با کرامپون، گیره گرفتن با لبه تبریخ و کرامپون، کوهپیمایی در برف و یخ با این ابزارها را باید تمرین کرد تا بتوانید در شرایط حساس به خوبی آنها را به کار ببرید.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

خطرات کوهنوردی در زمستان سرمازدگی
سرمازدگی یکی از مهمترین خطرات کوهنوردی در زمستان است که می تواند به از دست دادن اعضای بدن یا حتی مرگ بیانجامد.

دمای پایین و اتلاف حرارتی

یکی از مهمترین خطرات کوهنوردی در زمستان دمای به شدت پایین است که خود می تواند علت چند مشکل خطرناک دیگر باشد. از جمله این موارد می توان به هایپوترمی و سرمازدگی اشاره کرد.

در هایپوترمی دمای هسته مرکزی بدن افت کرده و مکانیسم کلی بدن به دلیل سرما مختل می شود. هایپوترمی می تواند در درجات مختلف بروز کرده و حتی به مرگ فرد بیانجامد. نکته مهم پیرامون هیپوترمی این است که حتی در دمای 15 درجه بالای صفر هم امکان بروز آن وجود دارد.

سرمازدگی نیز یکی دیگر از مشکلات تحت تاثیر سرما می باشد. در سرمازدگی اما بدن به دلیل نیاز به خون برای عملکردهای اصلی خود ارسال خون به اعضای دورتر مانند انگشتان پا و دست را محدود کرده و در نتیجه عدم خونرسانی ممکن است این اعضا دچار سرمازدگی شوند. سرمازدگی نیز در درجات مختلف بروز می کند و در صورت عدم توجه می تواند حتی به قطع عضو یا مرگ در اثر عفونت منجر شود.

مدیریت و کنترل خطرات سرما

مهمترین نکته در مدیریت این خطر توجه به سیستم لایه بندی پوشاک در کوهستان و کوهنوردی است. این سستم به شما انعطاف پذیری کافی برای کم کردن و اضافه کردن لباس می دهد و به دلیل ایجاد دیواره های هوا در بین لایه های مختلف عایق بهتری ایجاد خواهد کرد. برای درک بهتر مقاله سیستم لایه بندی پوشاک در کوهنوردی را بخوانید.

نکته دیگر توجه به نقاط اتلاف حرارتی می باشد. دست ها، مچ دست، سر و گردن از مهمترین نقاطی است که باید به آنها توجه کنید. استفاده از دستکش کوهنوردی مناسب، کلاه گرمایشی خوب و در شرایط باد استفاده از کلاه کولاک که سایر سر شما باشد تا حد زیادی جلوی اتلاف حرارتی را خواهد گرفت.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

یکی دیگر از موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشید لزوما خشک ماندن و تنفسی بودن پوشاک کوهنوردی مانند کاپشن کوهنوردی است. این لایه ها باید خاصیت تنفسی داشته باشند تا رطوبت ناشی از عرق بدن را به بیرون هدایت کنند. تعریق باعث خیس شدن می شود و کسی که خیس است گرم نخواهد شد.

کفش کوهنوردی هم به عنوان نکته اساسی پیرامون خطرات کوهنوردی در زمستان مدنظر داشته باشید. کفش های کوهنوردی زمستانی ضدآب هستند و دارای لایه بندی در زیره و رویه کفش می باشند. کفش های ترکینگ مناسب کوهنوردی در ارتفاعات نمی باشند. کفش کوهنوردی زمستانی در دسته های نیمه سنگین، سنگین تک پوش، دوپوش … در توسط تولید کنندگان مختلف ارایه می شوند.

باد

باد در کوهستان جدی تر از چیزیست که فکر می کنید. حتی با سالها کوهنوردی هم می توان به راحتی توسط باد غافلگیر شد. “دمای حسی” چیزیست که تحت تاثیر باد کاهش می یابد که ما به آن دمای احساسی یا windchill نیز می گوییم. از نگاه یک قاعده سرانگشتی هر ده کیلومتر افزایش سرعت باد می تواند دمای حسی را 3 تا 5 درجه کاهش دهد. یعنی به ازای باد با سرعت 50 کیلومتر در ساعت باید منتظر کاهش حسی دما بین 15 تا 25 درجه باشید. حال فرض کنید که دمای هوا بدون باد در قله علم کوه در فصل زمستان منفی 15 درجه می باشد. یک باد 40 کیلومتر در ساعت دمای حسی را به حدود 30 درجه زیر صفر کاهش خواهد داد. در دمای سی درجه زیر صفر هم یک بطری آب تنها در 5 دقیقه به طور کامل یخ می زند.

باد می تواند خطرات ناشی از سرما، گم شدن، سقوط از نقاب و بهمن را افزایش دهد.

مدیریت باد

خوشبختانه در سایت های هواشناسی علاوه بر میزان بارش و دمای هوا می توانید سرعت باد و همچنین دمای احساسی تحت تاثیر باد را نیز ببینید و بررسی کنید.

پوشاندن درست سر و صورت، استفاده از کاپشن کوهنوردی مناسب، استفاده از عینک و کلاه کولاک، و به همراه داشتن لایه پوشاک اضافه مانند کاپشن پر کوهنوردی از جمله مواردی هستند که حکم ضربه گیر شما در برابر بادهای سهمگین کوهستان را خواهند داشت.

کم آبی بدن

کم آبی یکی از شایع ترین موارد در محیط های سرد است. دلیل این امر از آنجا ناشی می شود که در هوای سرد، افراد تمایل دارند کمتر از آنچه باید، بخورند و بیاشامند و در نتیجه دچار کم آبی شوند. در حالی که این ممکن است در زندگی روزمره که کم آبی خفیف به سادگی باعث ناراحتی (تشنگی) می شود، مشکل بزرگی نباشد، از دست دادن مایعات در فضای باز می تواند عواقب جدی داشته باشد زیرا می تواند به راحتی و به سرعت باعث خستگی، بی نظمی و سردرد شود. اگر این برای نگرانی شما کافی نیست، به یاد داشته باشید که کم آبی عاملی برای تعدادی از بیماری های کوهستانی مانند بیماری ارتفاع، هیپوترمی و سرمازدگی است. آب را در دسترس داشته باشید و بلافاصله قبل و در طول کوهنوردی زمستانی مقدار زیادی آب بنوشید تا عواقب از دست دادن رطوبت در هوای سرد و خشک را کاهش دهید. همچنین، جایگزینی الکترولیت های از دست رفته به دلیل تعریق بیش از حد در طول سفرهای سنگین در مسیر را در نظر بگیرید.

منتظر نمانید تا تشنه شوید. همچنین به همراه داشتن فلاسک را در نظر داشته باشید.

گم شدن

به دلایلی مختلفی امکان گم شدن در فصل زمستان مشخصا از تابستان بیشتر است. باد و کولاک برف، مه، خلوت بودن محیطهای کوهستانی، تغییر شکل مسیر، پر شدن مسیر برف کوبی، جاماندن اعضا از گروه به دلیل سنگینی صعود، از مواردی هستند که احتمال گم شدن را افزایش می دهند.

مسیریابی در زمستان متفاوت از تابستان است چرا که علائم مسیر در بسیاری از موارد غیرقابل تشخیص هستند. همچنین مسیرهای زمستانی در قلل مختلف با مسیر تابستانی تفاوت دارند. به طور مثال مسیر زمستانی صعود قله سرکچال از طریق یال سرلجنی است در حالی که مسیر صعود تابستانی از روستای سپیدستان می باشد.

به یاد داشته باشید که حتی باتجربه ترین کوهنوردان نیز می توانند گم شوند، با این حال، آنها معمولاً برای رویارویی با مشکلات به روشی معقول آماده هستند. حمل غذا، لباس و وسایل کافی می تواند برای زنده ماندن در سردرگمی موقت ضروری باشد و آنها این را می دانند.

نکته مهم دیگر اینکه پیدا کردن فرد گم شده در زمستان به مراتب سختتر از تابستان خواهد بود، پس بهتر است گم نشویم.

جمع بندی

علاوه بر خطراتی که در بالا ذکر کردیم موارد دیگری را می توان بر شمرد. از جمله اینکه در زمستان به دلیل کاهش فشار هوا احتمال ارتفاع زدگی بیشتر است یا اینکه به دلیل سردی کوهستان بیشتر در معرض حمله حیوانات قرار خواهید گرفت.

نکته مهم این است که کوهنوردی زمستانی به شکل جدی آن برای همه مناسب نیست. کسب آمادگی فیزیکی کافی، یادگیری مهارت ها و تجربه اندوزی تدریجی، تجهیز شدن به لوازم کوهنوردی مناسب و … از مواردی هستند که برای کوهنوردی در زمستان و لذت بردن از آن بایست مدنظر داشته باشید.

چقدر این پست مفید بود؟

ستاره چپ بیشترین امتیاز

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مهدی جباریان

*مهدی جباریان : شروع فعالیت کوهنوردی 1376 برخی صعودهای شاخص: • گشایش مسیر در دیواره پاتخت ، زمستانی ، سبک آلپی • رکورد صعود چهارجبهه دماوند در 25 ساعت و سی دقیقه:شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، غربی، شمالی، شمال شرقی، پایان در گوسفندسرا • صعود سه جبهه دماوند در 21 ساعت: شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، شمالی و شمال شرقی • رکورد صعود آزاد انفرادی دهلیز مرکزی یخار از معدن تا انتهای یخچال در 12 ساعت • صعود زمستانی دماوند 10 مرتبه: گرده شرقی(تیغه های یخار)، جنوبی، شمالی، یکروزه... • صعود دماوند مجموعا 104 مرتبه در فصول مختلف یالهای گوناگون. • صعود زمستانی گرده شرقی سرکچال به خلنو • صعود زمستانی قلل شاخک و علم کوه از مسیر سیاسنگا • رکورد صعود سرعتی آزاد انفرادی گرده آلمانها از ونداربن تا تنگ گلو در 7 ساعت و سی و سه دقیقه • تلاش برای صعود زمستانی آلپی ترکیبی دیواره علم کوه مسیر هاری رست، صعود برتر سال 96 • صعود به گرده آلمانها چهارده مرتبه در فصل بهار و تابستان و پاییز – صعود یکروزه گرده آلمانها • صعود یکروزه دیواره علم کوه، مسیر هاری رست از ونداربن به ونداربن بدون بارگذاری 21:33 ساعت • صعود دو مسیر هاری رست و فرانسوی های دیواره علم کوه در یک روز • رکورد عبور از البرز، شروع دربند توچال تا آزادکوه کلاک ، 102 کیلومتر، 9000 متر صعود در 46 ساعت رکورد صعود سرعتی زمستانی گرده آلمانها از ونداربن به ونداربن در 67 ساعت • رکورد صعود سرعتی خط الراس دوبرار در 17 ساعت و نه دقیقه • صعود سرعتی از پل خواب توچال کلک چال جمشیدیه در 15 ساعت و 20 دقیقه • صعود یکروزه از دربند توچال تا سرکچال سپیدستان در 23 ساعت و 50 دقیقه ، 65 کیلومتر، • صعود قله خان تنگری 7010 متر • تلاش برای صعود قله ماناسلو 8163 متر • صعود یخچالهای شمالی سبلان، کسری، یخار • صعود و تمرین سنگنوردی در دیواره های شروین، پلخواب، بیستون.... • گشایش مسیر در دیواره های کاسونک، شروین، اوسون ترکیبی ... • مربی کوهپیمایی درجه سه سایر: کمربند مشکی جودو دان یک کارشناس مهندسی معماری، دکتری مدیریت بازرگانی

کیف کمری PILATUS مدل FAST HIKE

۴۹۸.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • بهترین استفاده برای کوهپیمایی، کوهنوردی سبک و سفر
  • حجم کاری: 3 لیتر
  • ابعاد: 25×17×15 سانتیمتر
  • دارای دو جیب زیپ دار روی بدنه
  • دو جیب حمل بطری کشسان در دو طرف کیف کمری
  • یک جیب داخلی به همراه گیره کلید
  • بند حمل سردوشی
  • قابلیت تنظیم دور کمر به دو صورت
  • جنس پارچه: 420D NYLON
  • پد کمر مش برای تعریق کمتر کمر
  • کشور تولید کننده مبدا: چین

زیرانداز بادی 2 نفره نیچرهایک مدل fc-11

Original price was: ۳.۷۵۰.۰۰۰ تومان.Current price is: ۳.۵۴۸.۰۰۰ تومان.
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • ابعاد: 200 سانتی‌متر طول، 120 سانتی‌متر عرض، و 6.5 سانتی‌متر ضخامت
  • ابعاد بسته‌بندی: 30 سانتی‌متر طول و 12 سانتی‌متر قطر
  • وزن: یک کیلوگرم
  • جنس: نایلون TPU با کیفیت بالا که مقاومت و دوام بالایی دارد
  • سوپاپ دو لایه: دارای سوپاپ دو لایه با ورودی یک‌طرفه که باد کردن و تخلیه باد را آسان می‌کند
  • کیسه بادکننده: این محصول همراه با یک کیسه بادکننده ارائه می‌شود که باد کردن زیرانداز را سریع و ساده می‌کند.

تور صعود دماوند [2.5 روزه با مجرب ترین سرپرستان]

  • صعود با راهنمای مجرب ترین کوهنوردان
  • حمل و نقل از تهران به پلور و بازگشت به تهران
  • حمل و نقل از پلور به گوسفندسرا با خودروی SUV
  • 6 وعده غذایی اصلی در طول برنامه
  • راهنمایی تهیه لوازم و آماده سازی جهت برنامه
  • حمل 10 کیلوگرم بار برای هر نفر تا بارگاه سوم
  • 2 شبمانی در کوهستان (در چادر یا پناهگاه)
  • برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید. 

زیرانداز کیسه خواب خود بادشونده JUNGLE KING

  • زیرانداز کیسه خواب خود باد شونده: ترکیب هوا و فوم برای ایجاد عایق حرارتی بهتر
  • لایه بیرونی PVC با استاندارد 190T
  • لایه داخلی فوم PU سوپر الاستیک
  • قابلیت آسان جمع شدن و قرارگیری داخل کوله برای حمل راحتتر
  • ابعاد بسته: 33×17 سانتیمتر
  • ابعاد باز: 188×64×3 سانتیمتر
  • وزن: 1100 گرم
  • تولید چین با کیفیت مطلوب
  • دارای بالش بادی سرخود

کتری توربو 0.9 لیتری ALOCS مدل CW-K07

Original price was: ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان.Current price is: ۹۶۸.۰۰۰ تومان.
  • بهترین استفاده برای کوهنوردی و طبیعت گردی در 4 فصل
  • طراحی لایه زیرین توربو و ضدباد باعث کاهش 30% مصرف سوخت می گردد.
  • مواد : آلومینیوم دو لایه آنودایز ( لایه اول آلومینیوم تصفیه شده / لایه دوم اکسید آلومینیوم )
  • درب پلاستیک PP Tritan نسوز
  • روکش سیلیکونی نسوز و ضد حرارت دسته
  • بدنه کاملا سخت و ضد خش و سایش
  • پرچ های تقویت شده دسته
  • دارای کاور حمل
  • ابعاد : 11CM * 13.9
  • وزن : 200g
  • دارای تاییدیه های CE، FDA، ایزو9001

ست ظروف کوهنوردی 10 پارچه مدل DS-308

۱.۰۹۶.۰۰۰ تومان
  • بهترین استفاده برای کمپینگ، کوهنوردی و سفر
  • یک عدد ماهیتابه به ابعاد 179×45 میلی متر
  • یک عدد کتری به ابعاد 173×92 میلی متر و ظرفیت 0.8 لیتر
  • یک عدد قابلمه به ظرفیت 1.4 لیتر
  • 3 عدد پیاله پلاستیکی
  • یک عدد ملاقه پلاستیکی تاشو
  • یک کف گیر چوبی کائوچو
  • یک عدد اسفنج فشرده شستشو
  • کیف توری حمل
  • دسته های روکش دار برای جلوگیری از سوختن دست و دستکش
  • روکش کامل تفلون در همه قسمت های بدنه
  • قرارگیری همه قسمت ها در یکدیگر و حمل آسان
  • ابعاد کل پک: 11×18.5 سانتیمتر
  • وزن: 600 گرم

جدیدترین مقالات

مقالات پیشین

کیسه خواب کلمبیا مدل لایت پیک (کامفورت 0 – اکستریم 15-)

  • وزن کلی کیسه خواب کلمبیا light peak معادل 1200 گرم می باشد.
  • وزن پر: 450 گرم
  • نسبت پر 90%دلایه داخلی: 100% پلی استرلایه خارجی: 100% نایلون
  • ابعاد کیسه خواب: 210×80×50 سانتیمتر
  • ابعاد جمع شده: 18×36 سانتیمتر
  • دارای کیف کامپکت کردن
  • رویه 100% نایلون
  • لایه داخلی 100% پلی استر
  • پر با پف شوندگی 550
  • دمای کامفورت: 0 درجه سانتیگراد
  • دمای اکستریم: 15- درجه سانتیگراد
  • کشور مبدا : چین

چراغ چادر شارژی خورشیدی مدل 5815

  • بهترین استفاده به عنوان چراغ چادر و کمپ در کوهنوردی، کمپینگ و سفر، طبیعت گردی
  • مواد : پلاستیک فشرده PP تصفیه شده
  • سیستم نوردهی: ال ای دی
  • اندازه : 11 * 12 سانتی متر
  • باتری : دو عدد باتری 3600mAh
  • تایمینگ باتری : 10 الی 24 ساعت در حالت پر نور
  • سه حالته : زیاد / کم / چشمک زن
  • پنل خورشیدی با کیفیت ( تست شده )
  • کابل شارژ Type - C
  • وزن : 340 گرم
  • دارای آویز فلزی
  • دارای نشانگر شارژ
  • قابلیت استفاده به عنوان پاوربانک اضطراری
  • دارای استاندارد ROHS/CE/FC
 

کیف کمری بلک دیر مدل FAST HIKER

۶۳۲.۵۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • بهترین استفاده به عنوان کیف کمری برای کوهپیمایی، سفر، دوچرخه سواری و غیره
  • پارچه 100% نایلون درجه یک و ضدآب
  • ابعاد خارجی: 22×16×9 سانتیمتر
  • زیپ و سگک SBS
  • وزن: 240 گرم
  • دارای سه جیب زیپ دار و یک جیب داخلی
  • حجم کاری: 3 لیتر
  • جیب جانبی جهت حمل بطری یا فلاسک آب
  • دارای بند جانبی سگک دار برای حمل بادگیر یا اقلام مشابه
  • نحوه حمل به صورت کمری و دستی
  • پدهای تنفسی در پشت برای راحتی روی کمر
 

دستکش دوانگشتی کوهنوردی Golovejoy مدل SK08

  • دستکش دو انگشتی کوهنوردی مناسب کوهنوردی در زمستان، اسکی و سایر ورزشهای زمستانی
  • لایه میانی گرمایشی از الیاف مصنوعی و لیکرا
  • لایه بیرونی ضدآب و تنفسی
  • مقاوم در برابر سایش
  • لایه داخلی ریون فایبر
  • سگک زنجیره ای جهت حمل آسان
  • دارای چسب مچ برای حفظ گرما
  • دارای کش پایین مچ برای حفظ گرما
  • طول دستکش: 35 سانتیمتر

دستکش پلار نورث فیس مدل hiker

۳۴۴.۰۰۰ تومان
M
XL
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • پلار با کیفیت وضخامت متوسط
  • وزن کم: 150 گرم
  • دارای گیره جهت آویزان کردن به سگک کوله پشتی
  • قابلیت ضدلغزش
  • ضدباد
  • دارای کش مچ دست
  • نرم و راحت
  • قابلیت: داشتن تاچ جهت استفاده از گوشی در شرایط اضطراری و عکس گرفتن
  • رنگ بندی: چهار رنگ
  • سایز بندی : M, L,xl
  • مناسب آقایان و بانوان
  • قابلیت تنفسی و خشک شدن سریع

2 نظر در “خطرات کوهنوردی در زمستان: 27 نکته و راهکار

  1. گرامیان گفت:

    کلا کوهنوردی توی فصل زمستون نیاز به آمادگی و تجربه بیشتری داره. باید فرد اول تو کوهنوردی تابستونی کار کنه بعد بره سراغ زمستون اینطوری ایمن تره

  2. jahanbakhsh گفت:

    به خصوص باد پدر آدمو در میاره . حتما باید عینک طوفان و کلاه کولاک به همراه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
وبلاگ
حساب من
0 مقايسه
0 مورد سبد خرید