آیا رژیم غذایی و ورزش را امتحان کردید اما نتوانسته اید به اندازه کافی وزن کم کنید؟ آیا به دلیل وزن خود مشکلات سلامتی جدی دارید؟ اگر پاسخ مثبت است، قرص لاغری با نسخه ممکن است انتخاب مناسبی برای شما باشد. اما تازه این اول ماجراست! باید بدانید که قرص های لاغری را حتما باید در کنار یک رژیم غذایی سالم و ورزش مصرف کنید، تنها با قرص خوردن یک شبه نمی توانید بدن آرنولدی ای بسازید! همچنین می توانید بهترین روش لاغری بر اساس منابع علمی را در این صفحه بخوانید. در ادامه به بررسی علمی قرص های لاغری و اثرگذاری آنها می پردازیم.
فهرست مطالب
Toggleانواع قرص لاغری
قرصهای لاغری موجود در بازار دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آنها با وجود شباهت عملکرد با یکدیگر تفاوتهایی هم دارند.
- قرص لاغری چربی سوز: این نوع از قرص های لاغری همانگونه که از نام آن ها پیدا است، بر روی چربی سوزی مؤثر هستند. در خصوص نحوه تأثیرگذاری این نوع قرص لاغری لازم به توضیح است که در طی روند هضم طبیعی مواد غذایی در سیستم گوارش مواد غذایی خورده شده در روده کوچک توسط بدن جذب می شوند. در این مرحله نقش قرص های لاغری چربی سوز نمایان می شود و این قرص ها با تأثیرگذاری بر روی سیستم گوارش از جذب شدن چربی توسط روده جلوگیری می کنند. توجه داشته باشید که برخی از ویتأمین ها محلول در چربی هستند و در نتیجه عدم جذب چربی توسط بدن سبب می شود تا این ویتأمین های نظیر ویتأمین A. E. D جذب بدن نشود. در نتیجه دفع چربی و ویتأمین های محلول در آن می تواند در طولانی مدت سبب بروز سو هاضمه در شخص شود!
- قرص لاغری افزایش دهنده متابولیسم بدن: این دسته از انواع قرص لاغری با افزایش متابولیسم بدن و همچنین افزایش دمای بدن سبب افزایش میزان چربی سوزی بدن می شود. به طور معمول این دسته از قرص های لاغری بر پایه کافئین ساخته می شوند، زیرا کافئین خود دارای تاثیرات چربی سوزی است.
- قرص های لاغری کاهش اشتها: این قرص ها با افزایش احساس سیری و در نتیجه کاهش اشتها سبب لاغری و کاهش وزن می شوند. اصلیترین ماده سازنده این نوع از قرص های لاغری فیبر است. فیبر نوعی کربوهیدرات محسوب می شود که در بدن هضم نمی شود، به این معنا که مصرف کربوهیدرات قند خون را افزایش نداده و هضم نشده از سیستم گوارش خارج می شوند.
- قرص های لاغری ممانعت کننده از جذب چربی: این دسته از قرص های لاغری از جذب چربی در روده جلوگیری می کنند و از این طریق بر روی کاهش وزن مؤثر هستند.
چه کسانی می توانند داروهای کاهش وزن مصرف کنند؟
پزشک شما ممکن است در برخی موارد یک داروی کاهش وزن را برای شما پیشنهاد کند. این موارد شامل موارد زیر است:
- شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر از 30 است. این بدان معناست که شما با شرایطی زندگی می کنید که شامل داشتن چربی بیش از حد بدن است که به آن چاقی می گویند.
- BMI بیشتر از 27 است. همچنین اگر یک مشکل پزشکی جدی مرتبط با چاقی، مانند دیابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا دارید.
- برای افرادی که نتوانستهاند از طریق روشهای دیگر، از جمله رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، به کاهش وزن برسند.
قبل از انتخاب دارو برای شما، پزشک شما در مورد تاریخچه و چالش های سلامتی شما فکر می کند. سپس ارائه دهنده شما در مورد مزایا و معایب داروهای کاهش وزن با نسخه با شما صحبت می کند. این داروها برای همه نیست. برای مثال، اگر قصد بارداری دارید، باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، نباید از داروهای کاهش وزن با نسخه استفاده کنید.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
طناب ورزشی ژله ای تنزیب (3 متری)
نمره 4.00 از 5۱۳۹.۰۰۰ تومان
قرص های لاغری چقدر خوب کار می کنند؟
داروهای کاهش وزن تجویزی که می توانید بیش از 12 هفته از آنها استفاده کنید، به نام مصرف طولانی مدت، در مقایسه با یک درمان غیرفعال که از دارو استفاده نمی کند، به نام دارونما، منجر به کاهش وزن عمده می شود. ترکیب داروی کاهش وزن و تغییر سبک زندگی منجر به کاهش وزن بیشتر از تغییرات سبک زندگی به تنهایی می شود.
مصرف این داروها به مدت یک سال می تواند به معنای از دست دادن وزن کل بدن 3 تا 12 درصد بیشتر از کاهش وزن با تغییر سبک زندگی باشد. شاید زیاد به نظر نرسد. اما از دست دادن 5 تا 10 درصد از کل وزن و حفظ آن می تواند مزایای سلامتی مهمی داشته باشد. به عنوان مثال، می تواند فشار خون، سطح قند خون و سطح چربی در خون به نام تری گلیسیرید را کاهش دهد.
آنچه باید در مورد داروهای کاهش وزن بدانید
عوارض جانبی خفیف مانند حالت تهوع، یبوست و اسهال شایع هستند. ممکن است با گذشت زمان کاهش پیدا کنند. به ندرت، عوارض جانبی جدی ممکن است رخ دهد. به همین دلیل مهم است که از پزشک خود در مورد همه گزینه های درمانی سوال کنید و در مورد فواید و خطرات احتمالی هر دارو بپرسید.
داروهای کاهش وزن می توانند گران باشند و همیشه توسط بیمه پرداخت نمی شوند. از شرکت بیمه خود در مورد پوشش خود سوال کنید.
بسیاری از افراد با قطع مصرف داروهای کاهش وزن، مقداری از وزنی را که از دست داده بودند، به دست می آورند. اما انجام عادات سبک زندگی سالم ممکن است به محدود کردن افزایش وزن کمک کند.
چه مدت قرص لاغری مصرف کنیم؟
مدت زمان مصرف داروی کاهش وزن به این بستگی دارد که آیا این دارو به کاهش وزن شما کمک می کند یا خیر. اگر به اندازه کافی وزن کم کرده اید تا سلامت خود را بهبود ببخشید و عوارض جانبی جدی نداشته اید، ممکن است ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به شما توصیه کند که دارو را طولانی مدت مصرف کنید.
باشگاه ورزشی موج
اگر پس از مصرف دوز کامل دارو به مدت 3 تا 6 ماه، حداقل 5 درصد از وزن بدن خود را از دست نداده اید، احتمالاً پزشک درمان شما را تغییر خواهد داد و ممکن است شما را به یک داروی کاهش وزن دیگر سوق دهد.
چه داروهایی برای کاهش وزن تایید شده اند؟
شش داروی کاهش وزن توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای استفاده طولانی مدت تایید شده است:
- بوپروپیون-نالترکسون (Contrave)
- لیراگلوتاید (Saxenda)
- Orlistat (Xenical، Alli)
- فنترمین توپیرامات (Qsymia)
- سماگلوتاید (Wegovy)
- ستملانوتید (Imcivree)
اکثر داروهای کاهش وزن با تجویز کمتر احساس گرسنگی یا سیری بیشتر می کنند. برخی هر دو را انجام می دهند. استثنا اورلیستات است. بر نحوه جذب چربی توسط بدن شما تأثیر می گذارد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کوله پشتی 16 لیتری OUTDOOR مدل INOXTO
نمره 3.85 از 5۱.۴۷۶.۰۰۰ تومان
بوپروپیون-نالترکسون
بوپروپیون-نالترکسون یک داروی ترکیبی است. نالترکسون برای درمان اعتیاد به الکل و مواد افیونی استفاده می شود. بوپروپیون دارویی برای درمان افسردگی به نام ضد افسردگی و دارویی برای کمک به ترک سیگار است که به آن کمک ترک سیگار می گویند. مانند همه داروهای ضد افسردگی، بوپروپیون هشداری در مورد خطر خودکشی دارد. بوپروپیون-نالترکسون می تواند فشار خون را افزایش دهد. بنابراین پزشک شما باید در شروع درمان به طور مرتب فشار خون شما را چک کند. عوارض جانبی شایع عبارتند از حالت تهوع، سردرد و یبوست.
لیراگلوتاید
لیراگلوتاید همچنین برای مدیریت دیابت استفاده می شود. به صورت شات روزانه داده می شود. حالت تهوع یک شکایت رایج است. استفراغ ممکن است استفاده از آن را محدود کند.
اورلیستات
شما همچنین می توانید اورلیستات را به شکل کم قدرت بدون نسخه (Alli) دریافت کنید. Orlistat می تواند عوارض جانبی مانند دفع گاز و مدفوع شل ایجاد کند. هنگام مصرف این دارو باید از رژیم غذایی کم چرب پیروی کنید. در موارد نادر، افراد با اورلیستات آسیب جدی کبدی داشته اند. اما محققان متوجه نشده اند که این دارو باعث آسیب کبدی می شود.
فنترمین-توپیرامات
فنترمین-توپیرامات ترکیبی از یک داروی کاهش وزن به نام فنترمین و یک ضد تشنج به نام توپیرامات است. فنترمین پتانسیل سوء استفاده را دارد زیرا مانند یک داروی محرک به نام آمفتامین عمل می کند. سایر عوارض جانبی احتمالی شامل افزایش ضربان قلب و فشار خون، بی خوابی، یبوست و عصبی شدن است. توپیرامات خطر نقایص مادرزادی را افزایش می دهد.
فن ترمین به خودی خود (Adipex-P، Lomaira) نیز برای کاهش وزن استفاده می شود. این یکی از چهار داروی مشابه کاهش وزن است که برای استفاده کمتر از 12 هفته تایید شده است که به آن استفاده کوتاه مدت می گویند. سایر داروهای این گروه اغلب تجویز نمی شوند.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کیت شستشوی کمل بک(کیسه آب) packer
نمره 3.67 از 5۲۹۸.۰۰۰ تومان
سماگلوتاید
سماگلوتاید همچنین برای کمک به کنترل دیابت نوع 2 استفاده می شود. شما آن را به عنوان یک واکسن هفتگی برای مدیریت چاقی مصرف می کنید.
می تواند عوارض جانبی مانند:
- تهوع و استفراغ
- اسهال
- شکم درد
- سردرد
- خستگی
ستملانوتید
FDA ستملانوتید را فقط برای افراد 6 ساله و بالاتر که به دلیل یکی از این بیماری های نادر وراثتی چاقی دارند تایید کرده است :
- کمبود پرواپیوملانوکورتین
- کمبود پروپروتئین سوبتیلیسین-ککسین نوع 1
- کمبود گیرنده لپتین
برای مصرف دارو، باید نتایج آزمایشی داشته باشید که نشان دهد شما یکی از این شرایط را دارید. ستملانوتید هیچ یک از مشکلات ژنی که باعث این شرایط می شود را درمان نمی کند. اما می تواند به کاهش وزن کمک کند. می تواند اشتهای شما را کاهش دهد و احساس سیری بیشتری در شما ایجاد کند. و ممکن است به شما در سوزاندن کالری در زمانی که بدن شما در حال استراحت است کمک کند.
شما ستملانوتید را به عنوان واکسن روزانه مصرف می کنید. می تواند عوارض جانبی مانند:
- پوست متورم یا تحریک شده در جایی که سوزن وارد شده است
- لکه های پوست تیره تر
- حالت تهوع
- اسهال
- شکم درد
- واکنش های جنسی ناخواسته
- افسردگی
- افکار خودکشی
هرگز ستملانوتید را به کودک زیر 6 سال ندهید. این می تواند باعث شود نوزادان و نوزادان واکنش های خطرناکی داشته باشند.
چه زمانی با پزشک در مورد مصرف قرص لاغری صحبت کنیم؟
اگر همه چیز را برای کاهش وزن امتحان کردهاید و ترازو هنوز تکان نمی خورد، بهتر است با یک پزشک یا متخصص تغذیه در مورد اینکه آیا یک داروی کاهش وزن برای شما مناسب است صحبت کنید. از آنجایی که این قرصها می توانند عوارض جانبی جدی داشته باشند و برای همه بی خطر نیستند، مهم است که هیچ دارو یا مکملی برای کاهش وزن بدون مشورت با متخصص مصرف نکنید.
کلام پایانی
داروهای کاهش وزن پاسخ آسانی برای کاهش وزن اصولی نیستند. اما آنها ممکن است به شما کمک کنند تا تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید که برای کاهش وزن و بهبود سلامت خود نیاز دارید.
سوالات متداول
آیا قرص های چربی سوز بی خطر هستند؟
اگرچه برخی از مکمل ها اثرات امیدوارکننده ای دارند، اما نگرانی هایی در مورد ایمنی آنها وجود دارد. در برخی موارد، استفاده از چربی سوز به مشکلات سلامتی چون بالا رفتن فشار خون منجر شده است.
چه کسانی نمی توانند قرص های چربی سوز مصرف کنند؟
برخی از چربی سوزها ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا، دیابت یا مشکلات تیروئید ایمن نباشند. محرک ها و عصارههای گیاهی موجود در این مکمل ها می توانند بر سطح قند خون شما تأثیر بگذارند و آنها را برای دیابتیها کمی خطرناک تر کند.
چرا قرص های کاهش وزن موثر نیستند؟
حتی اگر قرص ها بتوانند اشتهای شما را سرکوب کنند یا ضربان قلب شما را افزایش دهند تا سریعتر وزن کم کنید، در درازمدت موفق نخواهند بود زیرا منجر به تغییرات عمده در سبک زندگی نمی شوند.
برای کاهش وزن و حفظ آن، به سادگی باید نحوه انجام زندگی روزمره خود را تغییر دهید.
آیا مصرف روزانه قرص چربی سوز ضرری ندارد؟
چربی سوزها طوری طراحی نشدند که برای همیشه مصرف شوند. آنها به عنوان یک مکمل برای کمک در مواقعی که بدن شما ممکن است به تقویت کمی نیاز داشته باشد.
منابع: healthline
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.