قله شاهوار با ارتفاع ۳۹۴۵ متر به عنوان بلندترین قله استان سمنان یکی از مجموعه قلل سیمرغ به شمار می رود. این قله در حقیقت یک مخروط عظیم و خوابیده است که بخشی از رشته کوه البرز می باشد. از ویژگی های خاص شاهوار می توان به شکل گیری چند آبگیر زیبا در فصل بهار روی قله آن اشاره کرد. در ادامه این مطلب به معرفی موقعیت قرارگیری، معرفی مسیرهای صعود و نکات تکمیلی پیرامون صعود به قله شاهوار خواهیم پرداخت.
قله شاهوار کجاست؟
شاهوار یا شاه وار به عنوان بلندترین قله استان سمنان در مرز شهرستان شاهرود و گلستان قرار دارد. این کوه در شمال شهرستان شاهرود و شرق شهرستان تاش و غرب روستای ابرسج و در جنوب روستای سیاه مرز کوه جا گرفته است.
مسیرهای صعود به شاهوار
برای صعود به این قله چند مسیر در منابع ذکر شده است که به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- مسیر غربی: شهرستان شاهرود. از کنار روستای تاش علیا که خود دو مسیری دارد:
- چشمه خرسی
- دره پیرمیشی (نیمه فنی و دارای دست به سنگ)
- مسیر جنوبی: از کنار روستای نکارمن
- مسیر شمالی: از کنار روستای سیاه مرزکوه

صعود به شاه وار از طریق مسیر چشمه خرسی در غرب
شهرستان شاهرود در 400 کیلومتری مسیر تهران-مشهد قرار گرفته است. برای صعود به شاه وار از طریق چشمه خرسی باید ابتدا خود را به روستای تاش علیا برسانید. روستای تاش علیا در 40 کیلومتری شمال غرب شهرستان شاهرود واقع شده است و در ارتفاع 2220 متر از سطح دریا قرار دارد. روستای تاش همچنین دارای یک پناهگاه و محل اقامتی برای کوهنوردان می باشد.
پس از رسیدن به روستا باید خودتان را به کنار معدن بوکسیت برسانید. برای رسیدن به این معدن یک جاده خاکی به طول تقریبی 6 کیلومتر وجود دارد. می توان این جاده را به صورت پیاده طی کرد. راه دیگر هم این است که در روستا اتومبیل مناسب جاده خاکی کرایه کنید.
ارتفاع محل معدن تقریبا 2767 متر می باشد که پس از طی مسافتی در آن یک پاکوب وجود دارد که از طریق آن می توان به سوی چشمه خرسی و دره خرسی یا خرسان حرکت کرد. ارتفاع چشمه خرسی نیز حدودا 3200 متر می باشد. مسیر با شیب ملایم آغاز میشود. با قرارگیری روی یال اصلی یک صخره بزرگ در سمت راست و اول مسیر قابل رویت است. بعد از رسیدن به چشمه خرسی با حرکت به سمت شمال شرقی باید از چند قله فرعی گذشت تا به قله شاهوار رسید.

درجه سختی قله شاهوار
برای صعود به قله شاهوار از طریق روستای تاش علیا و معدن باید حدود 1400 متر ارتفاع بگیرید. طول مسافت صعود به قله نیز از مسیر غربی حدود 9 کیلومتر می باشد. مسیرچشمه خرسی دارای درگیری فنی نیست و می توان آنرا به صعود به قلل الوند یا کلکچال (البته با قدری پیمایش بیشتر) مقایسه کرد.
نکات صعود به شاه وار
- وضعیت آنتن دهی موبایل در طول مسیر مناسب است.
- مسیر دره پیرمیشی دارای دست به سنگ است.
نقشه قله شاهوار

وضعیت قله شاهوار در فصل زمستان چگونه است؟
طوفان و بوران شدید و برف سنگین از مشخصه های اصلی صعود زمستانی شاهوار محسوب می شوند.
برای صعود به شاهوار به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟
برای صعود تابستانی به قله شاهوار به لوازم کوهنوردی از قبیل کفش کوهنوردی سبک، کوله یکروزه، بادگیر، دستکش و کلاه، چراغ پیشانی، مواد غذایی و آب برای یک روز، چاقو، کیت کمک های اولیه، ابزار ناوبری نیاز خواهید داشت.
پهلوری هستم لیدر و راهنمای کوهستان راه بلد قلعو مسیر های شاهوار چالویی گاوکشان کرکسی شاهزاده محمد رانزا و.. 09198637412 میتونید خبر بدید بهم .
پهلوری هستم راهنما و راه بلد قله های شاهوار گاوکشان و چالویی رانزا کرکسی شاهزاده محمد و…. میتونم در صعور بهتون کمک کنم ۰٩١٩٨۶٣٧۴١٢