این بحث به اندازه یک قرن قدمت دارد. موضوع هم این است که در زمان سنگنوردی دهانه کارابین رو به بیرون باشد یا به سمت بدن؟
تنها یک راه درست وجود دارد که در ادامه دلایل آنرا توضیح خواهیم داد.
به طور کلی باید در ابتدای بحث بگوییم که راه درست در اغلب مواقع این است که دهانه کارابین در زمان اتصال به هارنس رو به بیرون باشد. در اینجا چند دلیل وجود دارد.
هنگامی که یک کارابین به ابزارهای میانی را به آن آویخته اید (مانند تراکم، فرند و …) با دهانه روبه بدن به هارنس متصل شده باشد، احتمال از دست دادن ابزار در زمان باز کردن دهانه خیلی بیشتر خواهد بود. این می تواند تنها بر حسب تصادف با گرفتن یک انگشت اشاره هم رخ بدهد.
جواب درست بده تخفیف بگیر!
برای صعود زمستانی دماوند کدام مورد لازم است؟
این احتمال به خصوص در صعودهای زمستانی که در حال کار با دستکش کوهنوردی هستید، بیشتر می شود. چرا که در زمان کار کردن با دستکش میزان تسلط به ابزارها کاهش خواهد یافت.
همینطور به نحوه حرکت بازو و دست خود فکر کنید. زمانی که دهانه کارابین رو به بیرون قرار می گیرد، حرکت طبیعی تری نسبت به زمانی که دهانه رو به داخل است خواهید داشت. پس از نظر بیومکانیکی نیز قرار گرفتن دهانه کارابین رو به بیرون بهتر خواهد بود.
یکی دیگر از مزایای دهانه های روبه بیرون راحتی جدا کردن میانی ها از روی کارابین به شمار می رود. در این حالت حتی می توانید بدون باز کردن کارابین ست ابزار (مانند کیل) ابزار را از کارابین انتخاب کنید.
رو به داخل بودن دهانه کارابین احتمال گیر کردن لباس در کارابین را نیز افزایش می دهد، که خود این موضوع می تواند باعث از دست دادن ابزار شود. گیر کردن لباس در دهانه کارابین بعضا باعث می شود که کارابین به طور کامل بسته نشود.
از طرف دیگر در زمان جدا کردن کارابین به طور مثال کارابین کوییک دراو، امکان گیر کردن به حلقه ابزار هارنس و اتلاف وقت هم بیشتر خواهد بود.
یک دلیل دیگر که البته کم اهمیت هم نیست. کارابین رو به بیرون در سنگنوردی طبیعت جالب تر (به قول خودمان خفن تر) است و در کوهستان خفن بودن یعنی همه چیز.
یک استثنا
زمانی که برای کوهنوردی در زمستان یا دیواره نوردی می رویم گاها از تسمه در سینه یا رک سینه برای قرار دادن ابزار استفاده خواهیم کرد. در این حالت قرار دادن دهانه کارابین ها به دلیل پیچ اضافه دست به سمت بالا در زمان برداشتن و گذاشتن راحتتر خواهد بود. البته بهتر است شرایط را قبل از برنامه چک کنید.
مقایسه مزایا و معایب
دهانه بیرون: جوانب مثبت
- احتمال کمتر گیر کردن در لباس
- احتمال کمتر از دست دادن ابزار
- هماهنگی بیشتر با بیومکانیک بدن
- راحتی بیشتر در زمان تنظیم مجدد میانی ها در زمان صعود سرطناب
دهانه بیرون – معایب
هیچ
دهانه رو به داخل: جوانب مثبت
هیچی به جز در زمان استفاده در تسمه سینه
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کاپشن پلار کوهنوردی کلاه دار مردانه ریسا
نمره 4.00 از 5۷۸۰.۰۰۰ تومان
دهانه رو به بیرون: معایب
- گیر کردن به لباس
- احتمال از دست دادن میانی ها بیشتر است
- خلاف حرکات طبیعی بدن
شما همچنین با افرادی روبرو می شوید که بلاتکلیف هستند و دهانه را به طور تصادفی روبه بیرون و تو می گذارند. این گروه ممکن است نیاز به آموزش بیشتری داشته باشند و در نتیجه زمان صعود کردن با آنها احتیاط کنید.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.