دنیای کوهنوردی سایر مجامع بشری خاکستری است. این نیز اشکلات خود را دارد و یکی از آنها هم تقلب در کوهنوردی می باشد. انواع و اقسام تقلب و حقه بازی مانند دستکاری مسیر، دروغ در سبک، رسیدن و نرسیدن به قله، اولین نفر بودن یا نبودن، حدنصاب و… با انگیزه هایی مانند شهرت، دستیابی به درآمد یا هر چیز دیگری رخ داده که در اینجا به 6 مورد از مشهورترین آنها می پردازیم:
فهرست مطالب
Toggleکریستین استنگل – اسکای رانینگ کی۲ (۲۰۱۰)
به نقل از اکتیو تایم کریستین استنگل، کوهنوردی اتریشی به عنوان یک اسکای رانر خود را مطرح کرد. از صعودهای که وی انجام داد یا لااقل ادعا کرد که انجام داده است، می توان به صعود 7 قله 7 قاره به صورت کمباین در مدت زمان 58 ساعت و 45 دقیقه اشاره کرد. اگر در همینجا توقف می کرد شاید هیچ کس سوالی نمی پرسید، اما این تلاش وی برای اسکای رانینگ کی2، دومین کوه بلند جهان بود که باعث شد همه ابروها را بالا بیاندازند. در طول فصل دشوار صعود سال 2010 که در آن دو کوهنورد در کی2 جان خود را از دست دادند، استنگل ادعا کرد که در مدت زمان 70 ساعت از بیس کمپ به قله صعود کرده و بازگشته است. تنها چیزی که وی برای اثبات داشت تنها یک عکس بود که به قول خودش در قله گرفته شده بود. با این حال تحت فشار شکاکانی که متوجه اختلافات داستان و عکس او شدند، اعتراف کرد که به دلیل هیپوکسی در ارتفاع زیاد، کل ماجرا را به صورت توهم دیده است. نیازی به گفتن نیست که هیچ کس در جامعه کوهنوردی به ادعای وی پیرامون رکورد صعود 7 قله 7 قاره باور ندارد.
اوه-اون سان کوهنورد قلل 8000 متری (2009)
تا سال 2009 هیچ زنی نتوانسته بود به 14 قله بالاتر از 8000 متری چهان صعود کند. اما در آن سال اوه-اون سان ظاهرا توانست رقیب اسپانیایی خود، ادورنه پاسابان را شکست دهد تا اولین زنی باشد که به این دستآورد رسیده است. وی به سرعت توسط رییس جمهور وقت کره جنوبی مورد تقدیر قرار گرفت. اما مشکل در آخرین قله نبود. اون سان در واقع در زمان صعود به کانگچنجونگا سومین کوه بلند جهان به دلیل خرابی هوا در حدود 100 متری قله متوقف شده بود. دو نفر از سه شرپای همره وی نیز ادعای او در مورد صعود به قله را رد کردند و نهایتا خانم سان با وجود توانمندی بالا به دلیل عدم صداقت زیر سوال رفت.
فردریک کوک – دنالی و قطب شمال (اوایل دهه 1900)
کوک دو ادعای بزرگ در زمان خود انجام داد که هیچ کدام از آنها را نتوانست اثبات کند. وی در سال 1906 یک هیات اعزامی برای صعود به بلندترین قله امریکای شمالی یعنی دنالی تشکیل داد. عکسی نیز به عنوان عکس صعود قله توسط وی منتشر شد. تنها مشکل این بود که نه عکس وی و نه هیچ کدام از پرونده های ارایه شده تصویر واقعی قله دنالی را نشان نمی داد. در حقیقت قله ای که او صعود کرده بود، در فاصله 30 کیلومتری دنالی قرار دارد. ادعای دیگر کوک هم رسیدن به قطب شمال به عنوان اولین گروه بود که آنهم به همین شکل بی سند باقی ماند.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کفش نایک مدل Air Zoom G.T. Cut 2
نمره 3.00 از 5
۲.۵۰۰.۰۰۰ تومانOriginal price was: ۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان.۲.۰۹۷.۰۰۰ تومانCurrent price is: ۲.۰۹۷.۰۰۰ تومان.
چزاره مائستری – سره توره (1959)
سره توره در پاتاگونیا با ارتفاع بیش از 3000 متر تقریبا یک برج کاملا عمودی به شمار می رود که توسط یک قارچ یخی پوشانده شده است. این به هیچ عنوان یک صعود آسان نیست. در سال 1959 هنوز یکی از کوههای صعود نشده بود. در حالی که اورست چند سال قبل از آن صعود شد. چزاره مائستری کوهنورد ایتالیایی بخشی از تیم 3 نفره بود که قصد داشت اولین نفر در قله باشند. آنها تا حدودی بالا رفتند، یکی از اعضای تیم به عقب برگشت و مائستری با همطناب خود تونی ایگر به صعود ادامه داد. به گفته مائستری آنها به قله رسیدند اما تنها دلیل حرف او بود. او مدعی شد که در طول مسیر ایگر به دلیل بهمن کشته شده و دوربین حاوی مدارک عکاسی را برده است. صعودهای بعدی هیچ مدرکی مبنی بر صعود وی پیدا نکردند و هنگامی که بالاخره در سال 2005 این کوه از مسیر مورد ادعای مائستری صعود شد، مشخص شد که از ادعای وی کاملا متفاوت است.
کی2 صعود کثیف (1954)
در سال ۱۹۵۴ بوناتی جوانترین عضو تیم اعزامی ایتالیایی به کی۲ بود که توسط آردیتو دسیو سازماندهی می شد. در ۳۱ جولای دو عضو تیم لینو لاسیدلی و آچیل کامپاگنونی به قله دست می یابند و اولین صعود این کوه را رقم می زنند. اما در آنجا اتفاقی روی می دهد که ابتدا بوناتی به خاطر آنها مورد انتقاد قرار می گیرد. اما پس از حدود ۵۰ سال حقیقت فاش می شود و معلوم می گردد که لاسیدلی و کامپاگنونی دروغ گفته اند.
در جریان این صعود بوناتی و امیر مهدی ، مسئولیت حمل کپسولهای اکسیژن کمکی را به کمپ نه برای تلاش لاسیدلی و کامپاگنونی داشتند. لاسیدلی و کامپاگنونی کمپ نه را بالاتر از جایی که قرار تیم بود برپا می کنند. بوناتی و امیر مهدی در تاریکی به محل کمپ قرار می رسند و آنرا نمی یابند. در اینجا حال مهدی مناسب نیست و تاریکی شب اجازه پیدا کردن کمپ را نمی دهد. آنان مجبور می شوند تا در ارتفاع ۸۱۰۰ متری و در دمای منفی سی درجه بدون کیسه خواب و چادر در هوای آزاد بیواک کنند. این تقلب در کوهنوردی به قیمت انگشتان پای مهدی تمام شد.
تومو چزن – رخ جنوبی لوتسه (1990)
به نقل از ال پایس در سال 1990، کوهنورد اسلونیایی تومو چزن ادعا کرد که رخ جنوبی لوتسه، چهارمین کوه مرتفع جهان را افزایش داده است. این بزرگترین شاهکاری بود که تا به حال دنیای کوهنوردی به خود دیده بود، اما وی بیان کرد که هیچ عکسی برای اثبات ندارد. با این حال، پس از آن تعدادی عکس ارایه داد که بعدا مشخص شد مربوط به کوهنوردانی بوده که سالهای قبل روی مسیر تلاش کرده اند.
در سال 2015، محقق فرانسوی رودولف پوپیر موفق شد دروغ دوم اسلوونیایی را فاش کند: عکس های گرفته شده با لنزهای تله فوتو توسط یکی از دوستان چزن در کمپ اصلی لوتسه گرفته نشده بود، بلکه مربوط به مکانی دیگر بودند. این گونه یک تقلب دیگر در کوهنوردی شناسایی شد.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
4 نظر در “6 تقلب بزرگ در دنیای کوهنوردی به همراه عکس”
سلام عرض ادب و احترام
کمال تشکر دارم از ارزانی بی منت عشق و پاکی شما نیاز هست بخونیم، بدونیم و آگاه باشیم
درود استاد. سپاس از لطفتان.
با سلام خدمت دوستان عزیز در موج کوه و استاد جباریان عزیز که الگوی بنده هستن تشکر بابت تمام مطالب مفیدی که در خدمت ما کوهنوردان میذارین 🙏🌹🌹❤️❤️
با درود