مصرف مکمل ها در بین گروه های مختلف مردم به خصوص ورزشکاران رایج است. با این حال لازم است بدانید که این مکمل ها حتی در ساده ترین شکل آن نیز می توانند با عوارض جدی همراه باشند. یکی از این مکمل ها نوروبیون می باشد که به عنوان مکمل کمکی گروه ویتامین های بی شناخته می شود.
نوروبیون داروی درمانی برای کمبود ویتامین ب، کم خونی، ضعف، سرگیجه بی حسی دست و پاها است. این دارو هم به صورت قرص و هم به صورت آمپول تزریق وریدی وجود دارد.
میزان ویتامینهای موجود در مکمل نوروبیون ممکن است بسته به فرمولاسیون و سازنده متفاوت باشد، اما بهطور کلی، یک قرص یا آمپول نوروبیون معمولاً شامل مقادیر زیر از ویتامینهای گروه B است:
فهرست مطالب
Toggleنوروبیون (قرص)
- ویتامین B1 (تیامین): 100 میلیگرم
- ویتامین B6 (پیریدوکسین): 200 میلیگرم
- ویتامین B12 (کوبالامین): 200 میکروگرم
نوروبیون فورت (قرص)
- ویتامین B1 (تیامین): 100 میلیگرم
- ویتامین B6 (پیریدوکسین): 100 میلیگرم
- ویتامین B12 (کوبالامین): 5000 میکروگرم
نوروبیون (آمپول)
- ویتامین B1 (تیامین): 100 میلیگرم
- ویتامین B6 (پیریدوکسین): 100 میلیگرم
- ویتامین B12 (کوبالامین): 1000 میکروگرم
نوروبیون فورت (آمپول)
- ویتامین B1 (تیامین): 100 میلیگرم
- ویتامین B6 (پیریدوکسین): 100 میلیگرم
- ویتامین B12 (کوبالامین): 5000 میکروگرم
این مقادیر ممکن است بسته به برند و نوع نوروبیون (معمولی یا فورت) کمی متفاوت باشد. بهتر است همیشه برچسب محصول را بررسی کرده و در صورت نیاز با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
دیزی چین بلک دیاموند - 18 میلی متری
نمره 4.00 از 5
۲.۲۶۸.۰۰۰ تومانOriginal price was: ۲.۲۶۸.۰۰۰ تومان.۱.۹۹۸.۰۰۰ تومانCurrent price is: ۱.۹۹۸.۰۰۰ تومان.
آیا مصرف نوروبیون باعث سرطان می شود؟
بسیاری از افراد ممکن است مکملهایی که حاوی ویتامینهای گروه B هستند، مصرف کنند. برخی تحقیقات ویتامینهای گروه B را با افزایش خطر سرطان ریه مرتبط دانستهاند. پاسخ کوتاه چیست؟
در سالهای اخیر، برخی مطالعات تحقیقاتی ارتباطاتی بین ویتامینهای گروه B و سرطان ریه پیدا کردهاند. به ویژه، برخی تحقیقات ویتامین B6 (پیریدوکسین)، ویتامین B9 (اسید فولیک) و ویتامین B12 (کوبالامین) را با افزایش خطر سرطان ریه مرتبط دانستهاند. این ویتامینها در بسیاری از غذاها یافت میشوند، اما همچنین میتوان آنها را در مولتی ویتامینها، ویتامینهای B-کمپلکس یا بهصورت مکملهای فردی یافت. در برخی موارد، تزریق ویتامین B12 نیز به افرادی که کمبود شدید دارند، تجویز میشود.
تحقیقات در مورد مکملهای ویتامینهای گروه B چه میگویند؟
مکملهای ویتامینهای گروه B – به ویژه ویتامین B6، اسید فولیک و ویتامین B12 – با افزایش خطر سرطان ریه مرتبط دانسته شدهاند.
در یک مطالعه مورد-شاهدی (case-control) در سال 2019 با حضور 5,183 مورد سرطان ریه و 5,183 فرد کنترل، افرادی که سطح خون ویتامین B12 بیشتری داشتند، 15 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه بودند.
در همان مطالعه، محققان پروفایلهای ژنتیکی 29,266 مورد سرطان ریه و 56,450 کنترل را که از تبار اروپایی بودند، مقایسه کردند. تحلیل ژنها نشان داد که افرادی که غلظت بالاتری از ویتامین B12 داشتند، 8 درصد بیشتر در معرض خطر سرطان ریه بودند.
در مطالعه دیگری در سال 2017 که روی 77,118 مرد و زن انجام شد، مردانی که ویتامینهای B6 و B12 را بهصورت مکملهای فردی مصرف کردند، 30-40 درصد افزایش خطر سرطان ریه داشتند. با این حال، در زنان هیچ ارتباطی یافت نشد.
باشگاه ورزشی موج
علاوه بر این، مردانی که سیگاری بودند و بیش از 20 میلیگرم ویتامین B6 یا 55 میکروگرم B12 مصرف میکردند، به ترتیب 2.9 برابر و 3.7 برابر بیشتر احتمال داشت که به سرطان ریه مبتلا شوند.
محققان افرادی را که به مدت 10 سال دوزهای بالای ویتامین B6 یا B12 مصرف کرده بودند، با افرادی که مکمل مصرف نکرده بودند مقایسه کردند. آنها دریافتند که مکملگیری با ویتامینهای گروه B خطر سرطان ریه در مردان را تقریباً دو برابر میکند.
در مورد اسید فولیک (B9)، یک مطالعه با حضور 1,064 مورد سرطان ریه هیچ ارتباطی بین مکملگیری با اسید فولیک و خطر سرطان ریه پیدا نکرد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
چراغ چادری کوهنوردی شارژی 4 حالته
نمره 4.00 از 5
۵۰۰.۰۰۰ تومانOriginal price was: ۵۰۰.۰۰۰ تومان.۳۹۵.۰۰۰ تومانCurrent price is: ۳۹۵.۰۰۰ تومان.
مطالعه دیگری هیچ ارتباطی بین سطح سرمی فولات و B6 و افزایش خطر سرطان ریه پیدا نکرد.
جالب است که یک مطالعه گروهی (cohort) دیگر با حضور 159,232 زن یائسه نشان داد که مکملگیری با ≥50 میلیگرم ویتامین B6 منجر به کاهش 16 درصدی خطر سرطان ریه میشود. علاوه بر این، سطح B12 و فولات (B9) با خطر سرطان ریه مرتبط نبودند.
در حال حاضر، به نظر میرسد که ممکن است بین دوزهای بالای ویتامینهای B6 و B12 و افزایش خطر سرطان ریه، بهویژه در مردان، ارتباطی وجود داشته باشد.
با این حال، همه مطالعات مشاهدهای بودند، به این معنی که نمیتوانند علت و معلول را ثابت کنند.
نکاتی که باید در نظر داشته باشید
در حالی که برخی تحقیقات نشان میدهد دوزهای بالای ویتامینهای B6 و B12 ممکن است خطر سرطان ریه را افزایش دهند، مهم است که چند نکته را در ذهن داشته باشید:
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
- کلاه سنگنوردی بلک دیاموند مدل کاپیتان ۵.۶۷۴.۰۰۰ تومان
- بیشتر مردم احتمالاً هیچ وقت مقدار مصرفی نزدیک به مقادیر استفاده شده در تحقیقات ندارند.
- طبق گزارش موسسه ملی سلامت، مردان و زنان مقادیر کافی از این ویتامینها را مصرف میکنند و معمولاً حول مقادیر توصیهشده روزانه مصرف دارند.
- میزان مصرف روزانه توصیهشده (RDA) برای ویتامینهای B6 و B12 به ترتیب 1.3 میلیگرم و 2.4 میکروگرم است.
- در مقایسه، مقادیری که در یک مطالعه با خطر سرطان ریه مرتبط شناخته شدند، بیش از 20 میلیگرم ویتامین B6 و 50 میکروگرم B12 بودند. این مقادیر 15-20 برابر بیشتر از میزان توصیهشده است و احتمالاً فقط از طریق مکملها قابل دستیابی است.
- مطالعه ارتباطات را زمانی پیدا کرد که ویتامینهای گروه B بهصورت مستقل و نه بهعنوان بخشی از مولتی ویتامین مصرف شده بودند. بنابراین، مهم است که همیشه مقدار توصیهشده توسط یک متخصص سلامت را مصرف کنید.
- علاوه بر این، بسیاری از مطالعات در مورد ویتامینهای B و سرطان ریه مشاهدهای هستند، به این معنی که آنها فقط میتوانند به ارتباطات نگاه کنند. این بدان معناست که آنها نمیتوانند اثبات کنند که ویتامینهای B باعث سرطان میشوند، بلکه ممکن است یک پیوند وجود داشته باشد.
به طور کلی مصرف مکمل های ویتامینی و غیره باید بعد از بررسی تخصصی توسط پزشک و آزمایش های مربوطه انجام شود.
آیا باید مکملهای ویتامین B مصرف کنید؟
در برخی موارد، مکملهای ویتامین B ممکن است مهم باشد.
- برخی از جمعیتها مانند وگانها، گیاهخواران، افراد مسن و کسانی که کمخونی خطرناک دارند، ممکن است نیاز به مکملهای B12 داشته باشند.
- علاوه بر این، افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل، نارسایی کلیه یا شرایط خودایمنی ممکن است نیاز به مکملهای B6 داشته باشند.
- در نهایت، برای زنان باردار یا افرادی که قصد بارداری دارند، مهم است که مطمئن شوند مقدار کافی فولات در رژیم غذایی خود دریافت میکنند تا از نقص لوله عصبی جلوگیری شود. در برخی موارد، متخصص سلامت آنها ممکن است اسید فولیک (شکل مکمل فولات) را توصیه کند.
اگر فکر میکنید نیاز به مکمل دارید، با یک متخصص سلامت مشورت کنید و در صورت نیاز فقط مقدار توصیهشده را مصرف کنید.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 3.9 / 5. تعداد آرا: 8
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.