وینسون مسیف یا توده وینسون ، بلندترین قله جنوبگان به ارتفاع ۴۸۹۲ متر. در فاصله ۱۲۰۰ کیلومتری از قطب جنوب . این قله در سال ۱۹۵۸ به افتخار یک سناتور امریکایی که از اکتشاف قطب جنوب حمایت کرده بود، نام گذاری گردید.
اولین صعود وینسون مسیف در ۱۹۶۶ توسط یک تیم امریکایی به سرپرستی نیکولاس کلینچ انجام شد. اولین صعود از رخ شرقی کوه هم در سال ۲۰۰۱ صورت پذیرفت.
تاریخچه برخی از صعودها
- ۱۹۶۶ اولین صعود
- ۱۹۷۹ دومین صعود به قله ، با مشارکت کوهنوردانی از شوروی سابق.
- ۱۹۸۳ سومین صعود کوه . شروع پروژه هفت قله توسط دو میلیونر امریکایی. در این صعود کریس بانینگتون هم با آنها همراهی کرد.
- ۱۹۸۸ صعود اولین زن به وینسون مسیف

کمپها در مسیر وینسون
به طور معمول دو کمپ در بالای بیس کمپ کوه وجود دارد. بیس کمپ هم در ارتفاع ۲۱۰۰ متریی برقرار می شود. کمپ پایین در ارتفاع ۲۸۰۰ متری و کمپ بالا در ارتفاع ۳۷۷۵ متری برقرار می گردند.
آمادگی جسمانی ، سنگنوردی : باشگاه ورزشی موج

شرح تصویر و مسیرها در وینسون مسیف
- A قله برانزکامپ
- B قله وینسون
- C قله سیلورستین
- D قله آستوریاس
- مسیر چینلا-اسلواک – ۲۰۰۷
- لینر اکسلیتور – ۱۹۹۴
- کانجوگانت – ۲۰۰۶
- پرپل هیز – ۲۰۰۵
- دهلیز بانانا فرندشیپ – ۲۰۰۴
- رودی – ۱۹۹۱
- رخ غربی بستنی – ۱۹۹۹
- هونلی فادر – ۱۹۹۳
- آستوریاس – ۱۹۹۵
- مسیر غربی – ۱۹۹۹
اولین صعود از رخ شرقی وینسون
بیشتر صعودهای انجام شده تا به این زمان از سمت غربی کوه صورت می گرفته است. اولین صعود از سمت شرق درسال ۲۰۰۱ به حمایت مالی نوا در ژانویه ۲۰۰۱ انجام گرفت. تیم به سرپرستی کنراد انکر ، شامل جان کراکوئر ، دیو هان ، اندرو مکلین ، دان استون ، لیزل کلارک ، جان آرمسترانگ ، راب راکر بود.

سختی صعود
صعود به کوه وینسون از مسیر استاندارد سختی فنی خاصی ندارد. اما به دلیل موقعیت خاص خود و قرار گیری در جنوبگان سرما یک سختی دایمی در این منطقه می باشد. البته از سوی دیگر در فصل تابستان نیم کره جنوبی و در این منطقه تقریبا طول روز دایمی است. این به آن معناست که شما همیشه خورشید را دارید.
نکته دیگر درباره کوه وینسون هزینه های صعود می باشد. در بین هفت قله هفت قاره این کوه از نظر هزینه پس از اورست قرار می گیرد. بنابر تورهای مختلف کوهنوردی که در جهان خدمات ارایه می دهند هزینه صعود به این کوه بین ۲۵ تا ۵۰ هزار دلار اعلام شده است. حتی گاها با هزینه صعود به اورست هم برابری می کند. دلیل آنهم مسیر خاص دسترسی به کوه می باشد.