قله تشگر به ارتفاع ۳۲۶۷ متر به عنوان بلندترین قله استان هرمزگان شناخته می شود و از این روی در بین قلل سیمرغ جای دارد. در این مقاله به مسیرهای صعود و نکاتی پیرامون این قله اشاره خواهیم کرد. با موج کوه همراه باشید.
قله تشگر کجاست؟
قله تشگر در کوهستان هماک یا همای در فاصله ۶۰ کیلومتری شهر بندرعباس و قسمت جنوبی شهرستان حاجی آباد قرار گرفته است. این قلل به عنوان بلندترین کوههای استان هرمزگان شناخته می شوند. از نزدیک ترین مناطق مسکونی به این قسمت می توان به روستای زاکین اشاره کرد. مسیرهای صعود به این قله شامل موارد زیر هستند:
- مسیر شمالی: هماگ
- مسیرهای جنوبی:
- روستای توتنگ
- روستای زاکین
مسیر صعود به قله تشگر هرمزگان
رایجترین مسیر صعود به قله تشگر از طریق روستای زاکین از توابع دهستان سیاهو شهرستان بندرعباس می باشد. برای رسیدن به این روستا می توانید خودتان را به بندرعباس رسانده و سپس به سمت حاجی آباد، روستای درگز، روستای سیاهو و در نهایت روستای زاکین بروید.
در روستای زاکین یک جاده خاکی وجود دارد که به ابتدای مسیر می رسد. از اینجا مسیر به سمت شمال امتداد پیدا می کند. شاخصه این قسمت باغ های میوه به خصوص نارنگی هستند. در ارتفاع ۱۶۶۶ متری مسیر یک چشمه آب وجود دارد که قابل شرب است. در ارتفاع ۲۵۸۰ متری مکانی مناسب شبمانی هست که اغلب عشایر کپرهای خود را دایر می کنند. پوشش گیاهی این ناحیه درختان سرو می باشد.
ادامه مسیر از اینجا با شیب ملایمی شروع شده و سپس رفته رفته شیب بیشتر می شود. نهایتا به قله خواهید رسید.
میزان سختی قله تشگر
میزان پیمایش مسیر حدود ۹.۵ کیلومتر می باشد و مسیر صعود به تشگر دارای درگیری فنی نیست. ارتفاع پای کار صعود ۱۶۳۰ متر می باشد. بنابراین برای صعود به قله بایست حدود ۱۶۰۰ متر ارتفاع بگیرد.
- دسترسی به آب:
- چشمه قابل شرب: ۱۶۶۶ متر
- چشمه پر زردو: غیرقابل شرب: ۲۱۶۰ متر
- چشمه چاه ملک: غیرقابل شرب، ۲۵۹۴ متر
- وضعیت آنتن دهی: در برخی نقاط وجود دارد.
- محل مناسب شبمانی: ارتفاع ۲۵۸۰ متری
مطالب شما خیلی خوب و مفید میباشد