فونجو ژانگمو لاما ، نجاتدهنده بالگرد، نام خود را در تاریخ کوهنوردی ثبت کرد.
او با بازپسگیری عنوان سریعترین زن صعودکننده به قله اورست، دوباره به این جایگاه دست یافت. لاما در نمایش خیره کنندهای از تواناییهای انسانی، بلندترین کوه جهان را در روز پنجشنبه، تنها در ۲۴ ساعت و ۲۶ دقیقه صعود کرد و به بیس کمپ بازکشت
کیم لال گوتام، هماهنگکننده دولتی کمپ اصلی اورست، اعلام کرد لاما صعود خود را در ساعت ۳:۵۲ بعدازظهر روز ۲۲ می، از کمپ اصلی که در ارتفاع ۵۳۶۴ متری قرار دارد آغاز کرد. او در نهایت در ساعت ۶:۲۳ صبح روز پنجشنبه (۲۳ می) به قله اورست به ارتفاع ۸۸۴۸.۸۶ متر رسید.
فونجو در همان روز در ساعت ۴:۱۸ بعدازظهر به کمپ اصلی بازگشت و بدین ترتیب صعود خود را با موفقیت و در زمان ۲۴ ساعت و ۲۶ دقیقه به پایان رساند. لازم به ذکر است بر اساس قوانین کوهنوردی، برای ثبت هر رکوردی، کوهنوردان باید مسیر خود را از کمپ اصلی آغاز کرده و در آنجا حرکت خود را به پایان برسانند.
جواب درست بده تخفیف بگیر!
برای صعود زمستانی دماوند کدام مورد لازم است؟
گوتام پس از تأیید زمان رسیدن به قله با مسئول گروه اعزامی، گفت: «او در ۱۴ ساعت و ۳۱ دقیقه اورست را صعود کرد.»
گوتام که صعود او را از کمپ اصلی تایید کرد، گفت که شجاعت و اراده فوجونجو استثنایی بود. او افزود، فوجونجو که در آلپ سوئیس و هیمالیا نپال آموزش دیده است، در روز جشن میلاد بودا، قله اورست را صعود کرد و خواستار صلح جهانی شد. فوجونجو که اولین زن نپالی نجات دهنده با بالگرد است، پیش از عزیمت به این سفر در ماه گذشته، از سوی دولت جایزه تنزینگ-هیلاری را دریافت کرده بود.
این مادر مجرد پیش از عزیمت به این سفر به THT گفته بود: «میخواهم صعودم را به توانمندسازی زنان، حفاظت از محیط زیست کوهستان و صلح جهانی تقدیم کنم.»
فوجونجو که در روستای چوکانگپاروی دره تسوم در گورکا به دنیا آمده است، قله اورست، ماناسلو، چو ایو و سایر قلهها از جمله آمادابلام، لوبوچه و دنالی را صعود کرده است. او همچنین از جوامع روستایی برای امرار معاششان حمایت می کند.
پیش از این، لاما در تاریخ ۱۷ می 2018 موفق به صعود به اورست در مدت ۳۹ ساعت و ۶ دقیقه شده بود. اما این عنوان پس از سه سال، یعنی در سال 2021، از او گرفته شد. در آن سال، تسانگ یین-هانگ از هنگ کنگ توانست قله را در مدت زمان ۲۵ ساعت و ۵۰ دقیقه صعود کند.
در بخش مردان، لاکپا گلو شرپا، کوهنورد اهل نپال، با رسیدن به قله و بازگشت به کمپ اصلی در مدت زمان ۱۸ ساعت و ۲۰ دقیقه در سال ۲۰۰۳، همچنان رکورددار سریعترین صعود به اورست به شمار می رود.
گلو صعود خود را در ساعت 5 عصر روز 25 می 2003 آغاز کرده بود و در ساعت 3:56 بامداد روز 26 می به قله رسید. او در نهایت در ساعت 11:20 صبح روز 26می به کمپ اصلی بازگشت.
بر اساس گزارش اداره کل گردشگری، تا روز پنجشنبه بیش از 500 نفر موفق به صعود به اورست شدهاند که این یعنی 60 درصد از صعودهای این فصل انجام شده است.
اداره کل گردشگری برای فصل بهار امسال که از 10 می آغاز شده و تا 29 می ادامه دارد، 421 مجوز برای کوهنوردان با پرداخت هزینه صادر کرده است. با احتساب حداقل یک راهنمای صعود برای هر کوهنورد، تخمین زده میشود حدود 900 نفر برای صعود اورست در این فصل تلاش کردهاند.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کوله پشتی 40 لیتری بلک دیاموند مدل Speed
نمره 5.00 از 5۱۲.۹۸۶.۰۰۰ تومان
با وجود شرایط نامساعد و فرصت کوتاه زمانی مناسب از نظر آب و هوا، چندین کوهنورد تاریخساز شدند. کامی ریتا شرپا با صعود دو باره به اورست، تعداد صعودهای خود را به 30 رساند.
داوا فينجوك شرپا با صعود سه باره به اورست در تنها هشت روز، به عنوان سریعترین مرد صعودکننده به این قله شناخته شد.
به طور مشابه، ستوان ييگميه پلدون دورجي از ارتش سلطنتی بوتان، به عنوان اولین فرد اهل بوتان، قله بلندترین کوه جهان را صعود کرد.
لیگيا ماريا مادريگال مويا اهل کاستاریکا صبح روز پنجشنبه به قله اورست رسيد و اولين زن از کشورش شد که به اين موفقيت دست يافت.
لوچيا يانيچووا نیز به عنوان اولین زن اهل اسلواکی موفق به صعود به قله اورست شد.
سبک بدو، سریعتر بدو
-
جلیقه رانینگ و اسکای رانینگ APRIN
نمره 4.50 از 5۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 3.4 / 5. تعداد آرا: 5
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.