کریستوف کلمب مشهورترین جهانگرد دنیا هم معتقد بود راه رسیدن به قلب انسان، فقط از طریق جغرافیای معدهی او ممکن است! غذا برای کمپینگ از مهمترین نکات است است و خوردن غذا در دل طبیعت به دوچندان شدن لذت طبیعت گردی میافزاید! اما در بیشتر شرایط نمیشود در کمپینگ لوبیاپلو بار گذاشت و با سالاد شیرازی نوش جان کرد! زیرا باید موادغذایی به راحتی بسته بندی و نگهداری شود و غذا مناسب کمپینگ باید به اندازه کافی مقوی و سیرکننده برای انجام فعالیت های مورد نیاز در کمپینگ مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و… باشد. در این مقاله به معرفی بهترین غذا برای کمپینگ میپردازیم.
فهرست مطالب
Toggleآب و هوا را چک کنید
حتما قبل از سفر و کمپینگ آب و هوای مقصد سفر را رصد کنید. به همراه بردن یک سری مواد غذایی به برخی مکان ها بدون توجه به دمای آن منطقه کار اشتباهی است. برای مثال نمیتوانید شکلات را به جایی که هوا بسیار گرم است ببرید چون به سرعت ذوب میشود.
نوع سفر خود را مشخص کنید
نحوه ی رفتن و مقدار روز کمپینگ در نوع غذایی که به همراه میبرید بسیار تعیین کننده است. قبل از تصمیم گیری برای همراه بردن چه نوع غذایی ابتدا باید مشخص کنید که کمپینگ شما چند روزه است و به چه طریقی سفر میکنید. اگر با وسیلهی نقلیه به سفر میروید دیگر نگرانی ای بابت حمل مواد غذایی ندارید و میتوانید از لوازم جانبی مانند اجاق گاز، سرشعله، چادر و صندلی مسافرتی و … برای آشپزی در طبیعت بهره مند باشید. اما اگر تنها با یک کوله پشتی و بدون وسیلهی نقلیه کمپینگ را آغاز میکنید بهتر است وسایل مربوط به کمپینگ خود را با وسواس انتخاب کنید تا در طی سفر حمل وسایل به عاملی خسته کننده تبدیل نشود! مدت زمان سفر هم از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر برای چند روز به کمپینگ میروید باید مبحث فساد محصولات غذایی را حتما در ذهن داشته باشید. اگر همراه با ون یا اتومبیل شخصی خود به سفر میروید بهتر است فکری به حال سیستم خنک کننده یا یخچال برای مواد غذایی فاسد شدنی کنید. در این مقاله غذاهای مناسب برای کمپینگهای یکروزه و چند روزه را به شما معرفی میکنیم.
تجهیزات لازم برای آشپزی در طبیعت
برای آشپری در طبیعت شما نیاز به ظروف کمپینگ دارید که در زیر به ۹ وسایل آشپزی برای کمپینگ اشاره کردهایم:
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
- ننو شمعی یک نفره (140×260 سانتیمتر) ۵۹۵.۰۰۰ تومان
- قاشق و چنگال: قاشق چنگالهای تیتانیومی وزن کمی دارند و برای سفر مناسب هستند.
- لیوان: از لیوان های سبک (از جنس تیتانیوم) برای مسافرت استفاده کنید.
- قابلمه و ماهیتابه: ماهیتابه برای سرخ کردن یا گرم کردن غذاها در سفر خیلی به کارتان میآید.
- چاقو: برای تکه کردن یا برش دادن مواد غذایی عصای دست شماست!
- کاسه و بشقاب: ترجیحا سعی کنید از کاسه و بشقاب پلاستیکی یا استیل در سفر استفاده کنید هم وزن سبک تری نسبت به ظروف چینی دارند و هم نگران شکسته شدن آن نیستید.
- فلاسک یا کتری: در فلاسک میتوانید سوپ و خورشتهایی را که در منزل برای کمپ تدارک دیدهاید بریزید و یا نوشیدنی تو راهی با توجه به دمای هوا (در زمستان چای یا قهوه و در تابستان شربت یا آب خنک) برای سفر حاضر کنید. داشتن کتری سبک برای تهیه آب جوش به منظور پخت غذا و نوشیدنیهای گرم مورد نیاز میشود.
- بطری آب: برای نوشیدن آب، طبخ غذا و شست و شوی دست در زمان کمپینگ مورد استفاده قرار میگیرد.
- اجاق گاز کوچک: اگر با استفاده از هیزم آتش برپا کنید دیگر نیازی به داشتن اجاق گاز نیست. (البته مراقب محیط زیست باشید.)
- کبریت
مواد غذایی لازم برای آشپزی در کمپینگ
- ادویه ها
- سبزیجات
- حبوبات
- میوه
- آجیل
- سیب زمینی و پیاز
پیشنهاد صبحانه در طبیعت
بهترین فاکتور غذایی برای صبحانه تخم مرغ است که می توان به شکل های آب پز، نیمرو و املت طبخ کرد. می توانید تخم مرغ ها را قبل از شروع سفر آب پز کنید و یا بعد از مستقر شدن در مسیر بساط نیمرو کردن را به پا کنید. فقط حواستان باشید تخم مرغ ها را درون نایلون و در جای مناسب قرار دهید تا نشکند. از انواع صبحانه در طبیعت می توان به ساندویچ تخم مرغ، سوسیس و تخم مرغ، نیمرو با سبزیجات، املت گوجه، کره عسل، تست کره بادام زمینی، پنکیک، نان پنیر به همراه گوجه و خیار، اوتمیل و … اشاره کرد.
طرز تهیه اوتمیل: آب و یا شیر را میجوشانیم و مقداری جو دوسر پرک شده به آن اضافه کرده و هم میزنیم مقداری عسل یا شیره انگور به آن اضافه کرده و 2 دقیقه اوتمیل را هم میزنیم تا غلیظ شود سپس مغزیجات و میوه (خشک یا تازه) به آن اضافه کرده و اوتمیل شما آماده است نوش جان کنید! می توانید کره بادام زمینی هم به اوتمیل خود اضافه کنید این فاکتور کاملا سلیقه ایست.
پیشنهاد غذا برای ناهار در کمپینگ
در کمپ نباید انتظار غذاهای شاهانه را داشته باشید در واقع بهترین فرصت است تا در شرایط سخت میزان سازگاری خودتان را محک بزنید. کنسروهای آماده لوبیا و قارچ، بادمجان، تن ماهی و… میتوانند یک گزینهی “هلو بپر تو گلو” برای غذای کمپینگ در وعده ناهار یا شام باشند اما در نظر بگیرید که قوطی کنسروها فضای زیادی اشغال میکند و سنگین هستند و ممکن است در طول سفر حمل کردن وسایل را برای شما طاقت فرسا کنند. گریل کردن گوشت و مرغ از قدیم میان تمام جوامع مرسوم بوده و کلید نجات بشر در مواقع “شام/ ناهار چی بپزم؟” بوده است! اولین غذایی که در کمپینگ به شما پیشنهاد میکنیم گریل کردن سوسیس یا گوشت است. سوسیس یکی از ارزانترین مواد غذایی برای کمپینگ است که برای درست کردن فقط نیاز به آتش خوب و چوب دارید. از دیگر غذاهای پیشنهادی برای ناهار در کمپینگ می توان به ساندویچ ماکارانی، دوپیازه، عدسی، کوکو سیب زمینی، خوراک لوبیا، کتلت، هات داگ و غیره اشاره کرد.
پیشنهاد میان وعده در طبیعت
میان وعده وعدهی غذایی مهمی است که حتی نباید در سفر نادیده گرفته شود. همراه داشتن حبوبات برای سفر جای زیادی ازکولهی پشتی شما اشغال نمیکند و فاسد نشدنی است. میتوانید نخود را در سوپ، سالاد یا خورشت بریزید. هم میتوانید نخود را از نیمروز قبل خیس کنید با مقدار کمی شربت افرا تفت دهید و با اضافه کردن پاپریکا و لیمو در طبیعت پاپ کورن انحصاری خود را داشته باشید! این غذا کالری مناسبی دارد و میان وعدهی خوبی محسوب میشود. از دیگر میان وعدههای مخصوص طبیعت آجیل، خرما، حلوا، قهوه و چای، میوه (خشک یا تازه)، کیک و بیسکوییت است.
شام مناسب برای طبیعت گردی
غذای شام باید سبک تر از وعدههای غذایی دیگر باشد پس باید غذاهایی که کالری کمتری دارند میل کنید. غذاهای مناسب شام در کمپینگ عبارت است از: غذاهای روی آتش، پورهی سیب زمینی، نودل، سیب زمینی تنوری، سالاد الویه، خوراک لوبیا، انواع کنسرو آماده، انواع ژامبون و کوکو، غذاهای خشک و منجمد و… .
لیست پیشنهادی غذا برای کمپینگ
اگر تا به اینجای کار گیج شدید، اشکالی ندارد. لیست پیشنهادی زیر را به عنوان پیشنهادات غذا برای کمپینگ داشته باشید:
باشگاه ورزشی موج
- تخم مرغ آبپز: حاضری، صبحانه و ناهار
- ساندویچ مرغ سرد: ناهار، برنامه یکروزه
- ساندویچ سیب زمینی: ناهار و شام یکروزه
- کوکوسیب زمینی: ناهار و شام برای کمپینگ یکروزه
- کنسرو تن: برای برنامه های چندروزه
- سوسیس بسته بندی: برنامه یکروزه و چند روزه در هوای نسبتا سرد
- دوپیازه: کمپینگ یکروزه
- ساندویچ ماکارونی: کمپینگ یکروزه
- اوتمیل: صبحانه یکروزه
- ساندویچ الویه: کمپینگ یکروزه
- غذاهای خشک و انجمادی، کمپینگ چندروزه
- ساندویچ پنیر: صبحانه
- ژامبون پک شده: برای استفاده چند روزه در دمای هوای پایین مناسبند.
- پوره سیب زمینی با تن ماهی
- انواع سوپ و کنسرو برای کمپ های چندروزه
- میوه های خشک برای کمپینگ چندروزه
- انواع شکلات و بیسکوییت
- گوشت قرمه گوسفندی، به خصوص برای فصل سرد
سخن پایانی
انرژی ای که از خوردن غذا بدست میآوریم مهمترین منبع برای کسب انرژی بدن ما است از همین جهت از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به مبحث غذا برای کمپینگ پرداختهایم. غذاهای پیشنهادی شما برای کمپینگ چیست؟ از تجربیات غذایی خود در کمپینگها برای ما بنویسید.
منابع: Campingforfoodies
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 2 / 5. تعداد آرا: 6
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
یک نظر در “غذا برای کمپینگ (لیست بهترین غذا کمپینگ برای طبیعت گردی)”
ما در برنامه های طبیعت گردی معمولا آتش روشن میکنیم و با کباب کردن بادمجان روی آتش میرزاقاسمی درست میکنیم. اگر هوا رو به سردی باشه مواد اولیه آش رو آماده میکنیم و در طبیعت روی آتش قبلمه آش رو علم میکنیم.
در برنامه های کوهنوردی برای صبحانه پر انرژی مخلوط ارده و شیره خرما یا انگور استفاده میکنیم.