برای بهبود ایمنی در قله ۷۱۳۴ متری لنین در رشته کوههای پامیر، پروژهای جدید امسال آغاز میشود.
بر اساس گزارش یوکی کلایمبینگ، پروژه اسلاوا توپول با هدف راهاندازی برنامه امداد و نجات کوهستان و خدمات پزشکی در منطقه پیک لنین فعالیت میکند. این مشارکت مشترک بریتانیایی-آمریکایی-قرقیزی به رهبری دیو وید، کوهنورد-اسکی باز و کارشناس امداد و نجات آمریکایی، و استفن تیلور، کوهنورد و پژوهشگر بریتانیایی، انجام میشود.
این ابتکار به یاد راهنمای فقید و بسیار محبوب، ویچسلاو شِیکو، که بیشتر با نام اسلاوا توپول شناخته میشد، نامگذاری شده است. او دو سال پیش به همراه مشتری خود در قله لنین جان باخت. هر دوی آنها بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن ناشی از استفاده از اجاق گاز در چادر جان خود را از دست دادند. توپول ۲۶ بار به قله لنین صعود کرده بود و از شهرت افسانهای برخوردار بود.
وید در بخش امداد و نجات با همکاران قرقیزستانی همکاری خواهد کرد، در حالی که تیلور با جرمی ویندسور از انجمن پزشکی کوهستان بریتانیا همکاری خواهد نمود. هر دوی آنها با سازمان تازهتأسیس قرقیزستانی، امداد و نجات در کوهستان، که توسط ولادیمیر کمیساروف رهبری میشود، همکاری خواهند کرد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کفش هوکا مدل hoka mafate speed 4
نمره 5.00 از 5۳.۰۹۳.۰۰۰ تومان
قلهای که در قرقیزستان با نام پیک لنین و در تاجیکستان با نام ابن سینا شناخته میشود، در منطقه روی مرز مشترک قرقیزستان و تاجیکستان قرار دارد. هر ساله از سراسر جهان، به ویژه در تیر و مرداد، صدها کوهنورد به این منطقه میروند. اکثر صعودها از سمت قرقیزستان انجام میشود. این قله یکی از کوههای موردنیاز برای دریافت جایزه پلنگ برفی است.
با وجود اینکه قله لنین به عنوان آسانترین و پربازدیدترین قله ۷۰۰۰ متری جهان شناخته میشود، آب و هوایی سخت و متغیر دارد و میزان موفقیت صعود آن کمتر از ۲۵ درصد است. بر اساس گزارش پروژه اسلاوا تاپول، هر تابستان حدود ۱۵ حادثه جدی در این قله رخ میدهد که تقریبا یک سوم آنها منجر به فوت میشود.
این بنیاد قصد دارد دو کمپ در کوهستان برای امدادگران پزشکی و نجاتگران به همراه تجهیزاتشان احداث نماید. به این ترتیب آنها میتوانند به موقع به کوهنوردان در معرض خطر کمکرسانی کنند. همچنین برای کاهش سقوط در شکافهای یخی و بیماری ارتفاع که در این کوهستان رایج است، آموزشهایی در خصوص صعود با طناب و برنامههای صعود محتاطانه ارائه خواهند کرد. علاوه بر این، آنها به نگهداری از کاربرها، طنابهای ثابت و نردبانها کمک کرده و کوهنوردان محلی را برای ایجاد یک عملیات نجات پایدار و با مدیریت محلی آموزش خواهند داد. پروژه اسلاوا تاپول از حمایت گسترده نهادها برخوردار است اما همچنین برای کمکهای مالی فردی نیز باز است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به وبلاگ پزشکی کوهستان [Mountain Medicine blog] مراجعه نمایید.
حوادث مهم در تاریخ صعودهای لنین
قله پيك لنين شاهد دو تراژدی بزرگ کوهنوردی بوده است. در تیر-مرداد ۱۳۵۳، هشت زن تلاش کردند برای اولین بار، صعودی کاملاً زنانه انجام دهند. آنها علیرغم هشدارهای کمپ اصلی در مورد نزدیک شدن طوفان، در هفتم مرداد به قله رسیدند. طوفان در پایین قله به آنها برخورد کرد. آنها در چادرهایشان پناه گرفتند، اما باد چادرها را از جا کند. زن ها تك به تك بر اثر سرما جان خود را از دست دادند. آنها نمی خواستند یکدیگر را رها کنند و هر هشت نفر تا آخرین نفس کنار هم ماندند.
فاجعه دوم در ۱۳ تیر ۱۳۶۹ رخ داد، زمانی که بهمن ناشی از زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۴ ریشتر، جان ۴۳ کوهنورد از کشورهای مختلف را گرفت. آنها در آن زمان در کمپ ۲ در ارتفاع ۵۳۰۰ متری مستقر بودند. به گفته دو نفری که از این حادثه جان سالم به در بردند، برخی از کوهنوردان حتی پس از دفن شدن توسط بهمن، هنوز زنده بودند. متأسفانه، تلاشهای نجات با سفت شدن برف پس از توقف بهمن، با شکست مواجه شد. از ۴۳ قربانی، تنها جسد یک نفر بعداً پیدا شد. تنها در سال ۲۰۰۸ بود که با آب شدن یخچالها، بقایای برخی از اجساد کشف شد. همچنین حوادث کوچکتری نیز هر ساله رخ میدهد. به عنوان مثال، چند سال پیش، گروهی از کوهنوردان، یک کوهنورد بیهوش از گروه دیگری را نجات دادند. او به دلیل ادم ریوی در شرایط بحرانی رها شده بود.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.