بارفیکس زدن همواره یکی از تمرینات مهم در روتین ورزشی سنگنوردی محسوب می شود: اینطور به نظر می رسد که هر چه بتوانید بارفیکس بیشتری بزنید، سنگنورد بهتری هم خواهید بود. البته سنگنوردان به خوبی می دانند که سنگنوردی خیلی بیشتر از بارفیکس زدن است و به مجموعه ای از تکنیک ها، استقامت و توانایی ذهنی و بدنی برای صعود بهتر لازم است.
رابرت لستر در تحقیقی که در مجله کلایمبینگ منتشر شد، به طرح پرسشنامه و سوال از 287 سنگنورد شامل 171 سنگنورد مرد و 116 سنگنورد زن پرداخت که از مبتدی تا حرفه ای در بین آنها بود. در این پرسشنامه از مشارکت کننده ها خواسته شده بود که تعداد بارفیکس، درجه بولدر، درجه صعود سرطناب و درجه صعود ترد(ابزارگذاری) خود را بیان کنند.
توجه داشته باشید که این تحقیق بر اساس اظهار افراد انجام شده و احتمال خطا نیز در آن وجود دارد. همچنین درجه سنگنوردی در مناطق مختلف هم یکسان نیست. به علاوه ملاک بارفیکس زدن در اینجا حرکت کامل و صحیح بوده است.
نکته مهم اینکه این یک تحقیق علت و معلولی نیست بلکه همبستگی بین دو عامل را نشان می دهد. به بیان ساده بارفیکس زدن این افراد لزوما باعث بهتر شدن درجه سنگنوردی آنها نشده است و شاید در طول تمرینات سنگنوردی در بارفیکس هم رشد کرده باشند.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
زیرانداز آکاردئونی کیسه خواب موتال
نمره 3.50 از 5۲۹۵.۰۰۰ تومان
فهرست مطالب
Toggleاولین نگاه
در اولین نگاه اینطور به نظر می رسد که هرچه تعداد بارفیکس بیشتر باشد، درجه صعود ردپوینت نیز بیشتر خواهد بود. اما با دقت بیشتر متوجه می شوید که همپوشانی زیادی بین تعداد بارفیکس ها و درجات وجود دارد. به طور مثال تعداد بارفیکس هایی که سنگنوردان 5.11 با 5.12 می زنند به هم خیلی نزدیک است. و حتی با کمال تعجب در سنگنوردان با درجات 5.14 می توانید ببینید که تعداد 10 بارفیکس نیز ثبت شده است.
جالب اینجاست که در بین سنگنوردان با درجه 5.11 افرادی حضور دارند که به سختی حتی یک بارفیکس هم می زنند!
مقایسه سنگنوردی اسپرت و سنگنوردی ترد
در ادامه به بررسی سنگنوردی اسپرت و ابزارگذاری می پردازیم
در نمودار بالا می توانید ببینید که تفاوت چشمگیری از نظر تعداد بارفیکس در بین سنگنوردان اسپرت و ترد وجود ندارد. البته سنگنوردانی که در درجه ترد مشابه با درجه اسپرت کار می کنند به طور کلی کمی بهتر بارفیکس می زنند. به بیان دیگر تعداد بارفیکس با درجه صعود ابزارگذاری ارتباط محکم تری دارد. ولی باید توجه کنید که این ارتباط به هیچ عنوان چشم گیر نیست.
مقایسه زنان و مردان
در ادامه به مقایسه سنگنوردان مرد و زن از نظر تعداد بارفیکس و درجه صعود می پردازیم.
همانطور که در نمودار بالا متوجه شدید اختلاف تعداد بارفیکس در بین زنان و مردان سنگنورد زیاد است. عموما سنگنوردان زن بارفیکس کمتری می زنند در حالی که همچنان می توانند در همان درجه مردان صعود کنند.
باشگاه ورزشی موج
توضیح احتمالی دیگر این است که سنگنوردان مرد ممکن است بیشتر به قدرت بالاتنه تکیه کنند، در حالی که سنگنوردان زن ممکن است هنگام صعود مسیرهایی با درجه های مشابه در فضای باز از تکنیک بیشتری استفاده کنند. صرف نظر از دلیل، نشانههای کمی وجود دارد که انجام بیشتر بارفیکس مستقیماً منجر به موفقیت بیشتر در هنگام سنگنوردی در فضای باز برای هر کسی میشود. به بیان دیگر اینکه 50 تا بارفیکس می زنید دلیل نمی شود که 5.14 صعود کنید.
تمرین بهتر
این تحقیق نشان می دهد که تعداد بارفیکس تاثیر چندانی بر درجه سنگنوردی ردپوینت ندارد. پس این سوال مطرح می شود که اگر بارفیکس بهتر راه نیست پس چطور می شود به سنگنوردی بهتری تبدیل شد.
حقیقت این است که بهترین روش سنگنوردی برای یک بولدرکار با یک سنگنورد اسپرت متفاوت است و نیازمندی های تمرینی بین افراد مختلف هم می تواند بسیار گوناگون باشد. برای اطلاعات بیشتر می توانید بخش تمرین سنگنوردی را در موج کوه مطالعه کنید. ما در این بخش مقالات زیادی داریم که می تواند به شما کمک کند.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کرامپون 14 شاخه BRS مدل BRS-S1A
نمره 4.00 از 5
۲.۴۸۹.۰۰۰ تومانOriginal price was: ۲.۴۸۹.۰۰۰ تومان.۲.۲۸۶.۰۰۰ تومانCurrent price is: ۲.۲۸۶.۰۰۰ تومان.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آرا: 3
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.