ورزش کوهنوردی به خصوص برای کسانی که تازه علاقمند به این ورزش شده اند می توان سخت و طاقت فرسا باشد. بهترین راهکار برای مواجه شدن با این فشار نیز افزایش تدریجی سختی برنامه ها و قله های صعود شده می باشد. در این نوشته به یک فهرست از ۱۰ قله آسان اشاره کرده ایم که می توانید به عنوان اولین اهداف کوهنوردی خود در نظر داشته باشید. توصیه دیگر ما نیز این است که در اولین صعودها با افراد با تجربه همراه شوید تا گامهای اول را به درستی بردارید. با موج کوه همراه باشید.
۱. قله لتمان (۲۳۳۰ متر) و آسیاب باد (۲۲۸۰ متر)
خط الراس لتمال که در شمال دریاچه چیتگر واقع است با امتداد غربی-شرقی از جاده وردیج در غرب شروع و تا جاده امامزاده داود در شرق ادامه دارد. روی این خط الراس دو قله واقع است که قله غربی، قله لتمال به ارتفاع ۲۳۳۰ و قله شرقی، قله آسیاب باد به ارتفاع ۲۲۸۰ متر نام دارند. فاصله این دو قله از یکدیگر بر روی خط الارس کمتر از یک ساعت است.
قله لتمان در ناحیه غربی شهر تهران واقع شده است. این قله دارای دو مسیر معمول صعود از سمت شرق و مسیر دیگری از منطقه ۲۲ تهران و آبشار تهران می باشد. مسیر صعود از سمت تهران قدری آسان تر است. برای صعود به این قله از آبشار حدود ۶۵۰ متر باید ارتفاع بگیرید. مسافت صعود نیز تقریبا ۳-۴ کیلومتر می باشد.
۲. عرق چین (۲۸۱۷ متر)
این قله در شمال شرق شهر تهران و شمال محله کاشانک واقع شده است. بهترین مبدا صعود قله عرقچین پارک نیلوفر در رحمان آباد است. ارتفاع نقطه مبدا صعود ۱۷۶۵ متر می باشد پس باید تقریبا ۱۰۰۰ متر برای صعود به این قله ارتفاع بگیرید.
۳. کماچال (۳۰۵۵ متر)
قله کماچال در منطقه ولنجک شهر تهران و تقریبا در مسیر رسیدن به ایستگاه پنج تله کابین توچال قرار دارد. این قله دارای دو مسیر صعود نرمال است. مسیر اول پس از ورود به مسیر پیاده روی بام تهران و درست بالای پارکینگ در سمت چپ آغاز میشود. در اینجا یک پاکوب وجود دارد که با ادامه آن روی یال منتهی به قله کماچال قرار خواهید گرفت. راه دیگر صعود به کماچال از طریق جاده خاکی منتهی به ایستگاه پنج تله کابین است. ارتفاع گیری در مسیر این صعود حدود ۱۲۰۰ متر می باشد.
۴. قله کرکسین (۲۹۵۹ متر)
قله کرکسین در نزدیکی شهر همدان قرار دارد. صعود به این قله به دلیل صخره ای بودن از جهت شمال و دیواره ای بودن در جهت غرب نیاز به دانش فنی دارد. نزدیکترین راه برای صعود به قله کرکسین از طریق روستای وهنان است. در نزدیکی کرکس قله دیگری به نام قراول خانه قرار دارد.
۵.قله عظیمیه (۲۳۵۰ متر)
قله عظیمیه(بیجی) در ضلع شمال شهر کرج قرار دارد که به عنوان یک قله آسان می تواند توسط کوهنوردان تازه کار یا تمرینات آمادگی جسمانی کوهنوردی مورد استفاده قرار گیرد.
۶. درفک
قله درفک در بیست و هفت کیلومتری شمال شرقی شهرستان رودبار و در ارتفاع ۲۷۳۳ متری واقع شده و تا دره سه هزار تنکابن ادامه می یابد. قله ای بسیار زیبا با مسیری آسان که می تواند نقطه خوبی برای شروع به کوهها باشد. البته به دلیل رطوبت نسبی منطقه و مه امکان گم شدن در اینجا وجود دارد.
۷. کلون بستک (۴۱۸۰ متر)
کلون بستک در البرز مرکزی و مشرف به گردنه دیزین قرار دارد. ارتفاع این قله نسبت به سایر موارد بیشتر است، اما پای کار مرتفع ۳۴۰۰ متری و عدم درگیر فنی در فصل گرما سال باعث می شود بتوان آنرا به عنوان یک قله آسان در این فصل به شمار آورد. صعود به این قله می تواند گام خوبی برای تجربه صعود در ارتفاع ۴۰۰۰ متری همراه باشد که با فشار زیاد بدنی هم همراه نیست.
۸. ساکا (۳۳۲۸ متر)
قله ساکا در منطقه دشت هویج لواسانات واقع شده است. این مسیر ازطریق دشت هویج و دشت گردو قابل دسترسی می باشد. مسیر صعود و هموار آن و همچنین دسترسی مناسب به پای قله باعث می شود به عنوان یک قله آسان از نقاط خوب برای شروع کوهنوردی باشد. دسترسی به این قله از طریق روستای افجه میسر است. ارتفاع روستای افجه حدود ۲۰۰۰ متر است پس باید تقریبا ۱۳۰۰ متر ارتفاع برای رسیدن به قله ساکا بگیرید.
۹. بند عیش (۲۷۷۰ متر)
بند عیش یکی از قلل مجموع توچال در شمال تهران است. این کوه دارای چند مسیر صعود می باشد که مسیر اصلی آن از طریق محله حصارک و بالای ده حصارک آغاز میشود. برای صعود به این قله باید حدود ۱۳۰۰ متر ارتفاع بگیرید.
نکته: برای تنظیم این مقاله شرایط صعود در فصل تابستان در نظر گرفته شده است. کوهنوردی در فصل زمستان شرایط کلا متفاوتی دارد و نیازمند دقت و مهارت بیشتر می باشد. مجددا توصیه می شود که شروع کوهنوردی را با مربیان و باشگاه های منسجم و با تجربه داشته باشید. نکته دیگر اینکه برخی از این قلل دارای مسیرهای سختی نیز هستند. برای تنظیم این مطلب مسیرهای آسان در نظر گرفته شد.
درفک فقط از مسیر اربناو یا اربوناو آسانه که نقطه شروع دوهزار متره، دو هفته پیش ما صعودی داشتیم که از مسیر جنگلی خیلی زیبایی می گذشت از ارتفاع ۵۵۰ شروع کردیم و ۲۲۰۰ متر ارتفاع گرفتیم. از ارتفاع ۱۲۰۰ تا ۲۱۰۰ واقعا شیبش سخته. تقریبا هشت ساعت تا قله راه بود و از فرط خستگی شبش همون نزدیکیهای قله موندیم
سپاس از نقطه نظر جنابعالی و خداقوت
درود بر شما. ممنون از شما برای این مقاله. خدا قوت ❤️👍
سلام
فکر کنم کسی که این مقاله رو نوشته کوهنوردی نکرده قله بینالود با حداقل ۱۱ کیلومتر مسیر رفت و ۱۱ کیلومتر برگشت یکی از کوههای سخت حساب میشه
به نظر نگارنده آسان آمده بود که البته حذف شد. با سپاس از همراهی شما
نگارنده این مقاله یکی از الگوهای کوهنوردی بنده هستند که واقعا به وجودشون افتخار میکنم آقای جباریان اخیرأ در حادثه علم کوه یکی از امدادگران از جان گذشته ای بود که یک هفته تو پناهگاه روی قله علم کوه در دمای منفی سی درجه ماندند تا هلیکوپتر بتونه برای برگشت این سه نفر اقدام کنند
واقعا جای تشویق داره،👏👏👏👏👏👏
درود. تندرست باشید.