قله خرسنگ یکی از جذابترین قلل در رشتهکوه البرز مرکزی و منطقه رودبار قصران است. این قله که در نزدیکی جاده فشم به گرمابدر قرار دارد، با ارتفاع تقریبی 3950 متر، به یکی از مهمترین مقاصد کوهنوردی در این منطقه تبدیل شده است. قله خرسنگ دارای دو قلهی اصلی، خرسنگ شمالی و خرسنگ جنوبی است، که هرکدام جذابیتهای خاص خود را برای کوهنوردان دارند.
فهرست مطالب
Toggleقله خرسنگ کجاست؟
قله خرسنگ در منطقه رودبار قصران و مجاور جاده فشم به گرمابدر واقع شده است. این کوه دارای دو قله می باشد که قله شمالی با ارتفاع 3760 (در بعضی منابع3850) متر و قله جنوبی (اصلی) با ارتفاع تقریبی 3950 متر را در بر می گیرد.
واژه خرسنگ ترکیب دو کلمه خر به معنای بزرگ و سنگ است که نشان از فرم این قله دارد.
خرسنگ در شمال گرمابدر، آب نیک و در غرب دشت لار می باشد. قله خرسنگ را باید حد واصل خاتون بارگاه و برج دانست. امتداد جنوبی خط الراس خرسنگ پس از عبور از قله خاتون بارگاه به گردنه یونزار رسیده و با ارتفاع گیری مجدد به قله کاسونک متصل می شود. این کوه از شمال توسط گردنه ولاره به قله 3850 متری خرسنگ شمالی و سپس به قلل جانستون،گردنه ورزا، برج و خلنو ختم می گردد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
بیس لایر لاریمو ایده آل کوهنوردی و اسکی - بلوز
نمره 5.00 از 5۱.۲۹۰.۰۰۰ تومان
از نقاط دیدنی دامنه های خرسنگ می توان به وجود سرشمه خروشان در جناح غربی قله در دشت جانستون اشاره کرد.
راهنمای صعود به خرسنگ
برای صعود به قله خرسنگ باید ابتدا خودتان را به فشم رسانده و سپس از سمت راست دوراهی به سوی گرمابدر خارج شوید. در ادامه مسیر باید به روستای آبنیک برسید.
روستای آبنیک با باغهای زیبا و منطقه دوست داشتنی خود همواره به عنوان یکی از تفریح گاه ها و مناطق طبیعت گردی اطراف تهران شناخته شده است.
در داخل آبنیک باید از مسجد بگذرید و قدری بالاتر از یک پل عبور نمایید تا به جاده خاکی برسید. طول این جاده خاکی حدودا 3 کیلومتر است. در اینجا مسیر پیمایش آغاز می گردد.
پس از مدتی راهپیمایی در امتداد رودخانه آن و در سمت چپ به جایی می رسید که به دلیل وجود تنگه و دیواره ها در دو طرف به نظر می رسد مسیر بسته شده است.
در این قسمت باید از رودخانه عبور کرده و سپس از امتداد پاکوب مشخصی راه خود را ادامه دهید. در بعضی از قسمت ها به جهت ایمن سازی مسیر ثابت گذاری انجام شده است. پس از گذر از این منطقه قله جانستون در سمت شمال و قله خرسنگ در سمت شرق شما قرار دارند.
باشگاه ورزشی موج
مسیر همچنان بالا رفته تا به لبه گردنه برسید و سپس به دشت جانستون وارد خواهید شد. با عبور از دشت جانستون ادامه راه به قسمتی موسوم به دوآب می رسد. از اینجا باید به سمت راست پیچیده و مسیری را که به سوی گردنه مشخص در زیر قله شمالی خرسنگ است ادامه دهید. ارتفاع گردنه خرسنگ حدودا 3680 متر می باشد. با عبور از تپه ماهورها و چند گوسفندسرا به گردنه ولاره خواهید رسید. از این نقطه قله خرسنگ و صخره های سیاه رنگش دیده می شود.
در اینجا قله خرسنگ شمالی در سمت چپ و خرسنگ جنوبی یا اصلی در سمت راست قرار دارند.
مسیر را از بین رگه های صخره ای و لابه لای سنگهای بزرگ و کوچک رد کرده و پس از آخرین سربالایی تند سنگلاخی به لبه خط الراس خواهید رسید.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کیسه خواب بلک دیر مدل ریور 800 river
نمره 3.45 از 5۵.۳۴۲.۰۰۰ تومان
از قله خرسنگ می توان قلل دشت لار و دماوند را در سمت شرق و کوههای البرز مرکزی را در همه زاویه ها مشاهده کرد.
- مسیر تا قله: حدود 8 کیلومتر
- ارتفاع گیری: 1500 متر
- دسترسی به آب در مسیر: دارد
- پناهگاه: ندارد.
- مدت زمان نرمال صعود: یکروزه
مسیر صعود به خرسنگ از گرمابدر
صعود به قله خرسنگ از مسیر گرمابدر یکی از مسیرهای محبوب و پرچالش در کوهنوردی است. این مسیر به دلیل ارتفاع و زمستانهای برفی، برای کوهنوردان حرفهای و با تجربه توصیه میشود. در ادامه، راهنمایی جامع برای صعود به قله خرسنگ از مسیر گرمابدر ارائه شده است.
دسترسی به مبدا صعود (گرمابدر)
برای دسترسی به گرمابدر، ابتدا باید به جاده فشم-لواسان بروید. پس از عبور از روستاهای فشم، زایگان و آبنیک، در نهایت به روستای گرمابدر میرسید. روستا در ارتفاعی بالاتر از 2400 متر قرار دارد و نقطه شروع صعود به قله خرسنگ محسوب میشود.
مسیرهای اصلی صعود از گرمابدر
از گرمابدر، دو مسیر اصلی برای صعود به خرسنگ وجود دارد:
مسیر دره سمت چپ خاتون بارگاه: این مسیر نیز مناسب صعودهای تابستانی و بهاری است. پس از عبور از یک دره شیبدار، به خطالرأس و سپس به قله جنوبی خرسنگ خواهید رسید. این مسیر نسبت به مسیر یال، پیچیدهتر است و زمان بیشتری نیاز دارد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
سرشعله کوهنوردی و کمپینگ شلنگ دار DS-01
نمره 3.50 از 5۵۹۸.۰۰۰ تومان
مسیر یال خاتون بارگاه: این مسیر بیشتر برای صعودهای زمستانی و حرفهای مناسب است. از روستای گرمابدر به سمت یال خاتون بارگاه حرکت میکنید. مسیر صخرهای و برفی است و نیاز به تجهیزات کامل زمستانی مانند کرامپون و کلنگ دارد. از این مسیر، بعد از گذر از گردنه یونزار، به خطالرأس خرسنگ جنوبی خواهید رسید.
سوالات متداول
بهترین زمان صعود قلل خرسنگ چه زمانیست؟
فصل صعود این قله در اواخر بهار و اول تابستان می باشد. در وسط تابستان هوا ی منطقه قدری گرم می باشد.
صعود زمستانی خرسنگ چگونه است؟
برای صعود زمستانی قله خرسنگ نمی تواند از طریق روستای آبنیک به دلیل خطر زیاد بهمن عبور کنید. در این فصل بهتر است از طریق یال خاتون بارگاه اقدام به صعود نمایید.
لوازم مورد نیاز برای صعود خرسنگ چیست؟
شما برای صعود به قله خرسنگ در تابستان به کوله پشتی یک روزه، کاپشن سبک، چراغ پیشانی، کفش کوهنوردی سبک، جوراب کوهنوردی، کیت کمکهای اولیه، مواد غذایی و آب کافی و اضافه، کلاه و دستکش سبک، عینک کوهنوردی، کرم ضدآفتاب نیاز خواهید داشت.
درجه سختی قله خرسنگ چقدر است؟
صعود به قله خرسنگ مستلزم ارتفاع گیری حدودی 1500 متری و پیمایش مسافت 8 کیلومتری می باشد. از این لحاظ می توانید این قله را 15% سبکتر از توچال در نظر بگیرید.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 4.6 / 5. تعداد آرا: 18
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
یک نظر در “قله خرسنگ کجاست: راهنمای صعود و نکات”
خرسنگ برای لالون یا لالهگون خودمون هستش اون کوهم ورزان نیست اسمش ورزا که به شمالی میشه گاو خواهشا یه مطلبی میزارید قبلشر تحقیق کنید یا برید ببینید