آسانترین قله ۸۰۰۰ متری کدام است؟
اولین ۸۰۰۰ متری که می توانم به عنوان هدف انتخاب کنم چه کوهی می تواند باشد؟
در دسترس ترین و ایمن ترین قله ۸۰۰۰ متری برای صعود کدام یکیست؟
در این مقاله به بررسی این موارد خواهیم پرداخت اما پیش از آن به موارد زیر توجه داشته باشید:
- هیچ کوه ۸۰۰۰ متری آسان نیست. معیار ما در اینجا آسانی نسبی می باشد و حتی آسانترین موارد هم در لیست ما مسیرهای دارند که بسیار سخت بوده و تنها یک بار توسط بهترین کوهنوردان جهان صعود شده اند.
- داشتن تجربه مناسب در کوهنوردی زمستانی، صعود به ارتفاعات بالا مانند قلل ۶۰۰۰ و ۷۰۰۰ متری برای چند بار و البته کسب آمادگی جسمانی خوب از ملزومات پیش از صعود یک قله ۸۰۰۰ متری محسوب می شود.
در ادامه این بحث به سه قله ۸۰۰۰ متری نسبتا آسانتر اشاره می کنیم که پس از کسب تجربه و مهارت می توانید آنها را هدف بگیرید.
ماناسلو ۸۱۶۳ متر
ماناسلو ۸۱۶۳M، هشتمین کوه مرتفع جهان است و یک قله ۸۰۰۰ متری نسبتا آسان محسوب می شود. این باید انتخابی برای بسیاری از کوهنوردانی باشد که می خواهند یک اکسپدیشن را برای اولین بار تا ۸۰۰۰ متر انجام دهند. بدیهی است که این اکسپدیشن تیم های کوهنوردی زیادی را در طول فصل صعود پاییز می بیند، این عامل باعث می شود که این اکسپدیشن از نظر لجستیکی و با حمایت کافی تیم ایمن تر باشد. بخش های فنی کمتر و خطرات کمتری وجود دارد. در حقیقت چوآیو از ماناسلو آسانتر است اما به دلیل ممنوعیت صعود از طرف چین، این ارجحترین گزینه برای صعود ۸۰۰۰ متری ها محسوب می شود.
قسمت پایینی (بین کمپ ۱ و کمپ ۲) بیشترین خطر عینی را دارد و همچنین مستعد ریزش بهمن است. اشتباه نکنید، همه کوه های بزرگ یا کوچک مستعد این خطرات عینی هستند. صعود به قله واقعی ماناسلو یکی دیگر از چالش های فنی است. آخرین ۵۰ تا ۶۰ متر باید در بخش شیبهای آشکار طی شود و قله فقط میتواند ۱ تا ۲ کوهنورد را در یک زمان جا دهد. شما باید مهارت های بالا رفتن از یخ و پیمایش را در چنته داشته باشید.
البته ما در اینجا صعود به قله در صورت وجود ثابت گذاری توسط شرپاها را مدنظر قرار داده ایم و بدون ثابت کشی اوضاع کوه کاملا متفاوت خواهد بود.
چوآیو ۸۲۰۱ متر
آسانترین قله ۸۰۰۰ متری در حقیقت چوآیو است، اما یک مشکل عمده وجود دارد. سمت آسان این قله در منطقه خودمختار تبت چین واقع شده و در بسیاری از سالها از جمله دوران همه گیری کرونا دولت چین مجوزی برای صعود به این کوه صادر نمی کند. سمت نپالی چوآیو هم اصولا جبهه آسانی نیست و تنها بعضی از صعودهای موفقیت آمیز به خود دیده است.
با این حال همانطور که گفتیم در صورتی که بتوانید به پای کوه برسید، چوآیو آسانترین قله ۸۰۰۰ متری محسوب می شود. این کوه در ۲۰ کیلومتری قله اورست واقع شده است و معمولا کوهنوردان برای صعود از مسیر استاندارد آن تنها از ۲ کمپ استفاده می کنند که خود نشان از درجه فنی نسبتا پایین چوآیو دارد. قله هم در امتداد یک فلات شیب دار قرار دارد که نشان آن دیدن قله اورست می باشد.
یکی دیگر از محاسن قله چوآیو دسترسی نسبتا آسان به بیس کمپ است. البته اگر به طور کلی اجازه رفتن داشته باشید.
برودپیک ۸۰۴۷ متر
برودپیک، دوازدهمین کوه ۸۰۰۰ متری هست که در رشته کوه قراقوروم در پاکستان قرار دارد. از همسایگان برودپیک هم می توان به گاشربروم ۲ و ۱ اشاره کرد. البته گاشربروم ۲ هم به نوعی بین ۸۰۰۰ متریهای آسان قرار می گیرد.
برودپیک یکی دیگر از ایمن ترین هشت هزارمتری هاست با نرخ موفقیت بسیار بالا در نظر گرفته می شود. خطرات فنی عینی کمتری در مسیرها وجود دارد و صعود سرراست تر است. فواصل بین کمپ ها نسبتاً کوتاه اما شیب دار هستند. چند بخش صخره ای در نزدیکی قله وجود دارد که معمولا توسط تیم های راهنما با طناب های ثابت می شود. صعود نهایی به قله واقعی یک صعود آشکار بوده، جایی که خطر واقعی در آن نهفته است، اما جدای از آن، این یک صعود مستقیم و قابل دسترسی برای صعود به نظر می رسد. بخش با زاویه کم در قله کمتر مستعد سقوط بهمن است.
در جمع بندی باید مجددا بگوییم که مقایسه ما در اینجا فقط نسبی بود و حقیقت این است که هیچ کدام از کوههای مرتفع جهان آسان نیست. در این کوهها خطراتی مانند بیماری ارتفاع، بهمن، طوفان همیشه وجود دارد و شیب های یخزده استقامت کوهنوردان را طلب خواهند کرد.