راهنمای استفاده از زانوبند {انواع، فواید}

به کانال تلگرام موج کوه بپیوندید و از جدیدترین مطالب و محصولات باخبر شوید! Telegram عضویت در کانال
5
(2)

زانو بزرگترین مفصل بدن است و همین موضوع باعث آسیب پذیر بودن آن می شود. حتی فعالیت های سبک مانند پیاده روی یا باغبانی می‌تواند باعث ایجاد فشار غیرضروری بر روی زانو شود. استفاده از زانوبند یکی از راهکارهایی است که می تواند به حمایت زانو و جلوگیری از فشارهای بیشتر کمک کند. استفاده از این ابزار به فرد کمک می کند تا در زمان بهبودی آسیب و انجام فیزیوتراپی و درمان حرکت کند.

فواید زانوبند

1. مزایای پروفیلاکتیک

هنگامی که زانو به شدت پیچ خورده یا خم شوند، می تواند آسیب ببند و باعث پارگی رباطهایی شود که زانو را در کنار هم نگه می دارند. کارشناسان فیزیوتراپی آنتاریو بر این اعتقادند که زانوبند با جلوگیری از فشار بیش از حد از آسیب جلوگیری کرده و بافت اطراف را فشرده نگه می دارد. یک زانوبند کشی را بسیاری از افراد می توانند برای فعالیت های روزمره استفاده کنند.

برای افرادی که تحت فشار بیشتری هستند نیز ممکن است بریس های قویتر نیاز باشد. به عنوان مثال یک بدنساز در انجام حرکات پا از این وسیله برای حفظ تعادل روی زانو استفاده کند. بسکتبالیست ها نیز برای پیشگیری از گرفتگی و پیچ خوردگی از این وسیله می توانند استفاده کنند. البته بهتر است پیش از استفاده با افراد متخصص مشورت کنید.

2. توانبخشی و عملکردی

بریس زانو معمولا در مرحله توانبخشی پس از آسیب یا بعد از جراحی توصیه می شود. استفاده از بریس می تواند باعث ترمیم بافت شود، زیرا زانوها دوره بهبودی بیشتری دارند. برای جلوگیری از آسیب بیشتر، استفاده از زانوبند می تواند حمایت و کمک به کنترل حرکت در مفصل باشد.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

3. کم کردن فشار

بریس زانو می تواند درد ناشی از آرتروز، و سایر مشکلات مرتبط را کاهش دهد. این شرایط معمولا با افزایش سن رایجتر است. این وسیله استرس را از ناحیه زانو برداشته و فشار را به ران منتقل خواهد کرد.

استفاده از زانوبند برای کسانی که در معرض پیچ خوردگی یا آسیب جدی هستند، می تواند مثبت باشد.

در ادامه به توضیحات بیشتری در رابطه با این وسیله خواهیم پرداخت:

انواع زانوبند – چه زمانی به پوشیدن زانوبند نیاز دارید؟

انواع مختلفی از زانوبندها وجود دارد که برای اهداف مختلف طراحی می شود. مختصصان ارتوپدی ادونس ارتوپدی موارد زیر را به طور کلی توصیه می نمایند:

1. بی حرکت کننده زانو

بی حرکت کننده زانو

از این ابزار برای جلوگیری از حرکت زانو استفاده می شود. آنها اغلب پس از جراحی برای جلوگیری از آسیب بیشتر و افزایش بهبودی استفاده می شوند.

2. زانوبند توانبخشی

این بریس ها برای ثابت نگه داشتن زانو پس از جراحی یا آسیب استفاده می شوند. آنها درجاتی از حرکت را امکان پذیر می کنند.

3. زانوبندهای زیربار Unloader

زانوبند زیربار

این نوع برای کسانی که مبتلا به آرتریت زانو هستند، توصیه می شود. این بریس ها وزن را از روی زانوی آسیب دیده برمی دارند.

4. زانوبند پیشگیری

این نوع برای پیشگیری از آسیب دیدگی کاربرد دارد. ورزشکاران مانند فوتبالیستها از این نوع استفاده می کنند.

5. کش زانو

زانو بند کشی

کش زانو باعث فشردگی در اطراف زانو شده و برای جلوگیری از تورم و حمایت زانو کاربرد دارد.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

آیا پوشیدن زانوبند در تمام طول روز درست است؟

در حالی که پوشیدن زانوبند می تواند مفید باشد، باید توجه داشته باشید که چه زمان و چه مدتی از آن استفاده کنید. نکته مهم این است که استفاده غلط از آن می تواند باعث ضعف بیشتر عضلات یا حتی آسیب دیدگی شود. استفاده زانوبند در مدت طولانی باعث تنبل شدن عضلات می شود. همین مساله ممکن است به آسیب های بعدی نیز ختم شود. توصیه مهم این است که تقویت عضلات را در صورت آسیب دیدگی مدنظر داشته باشید.

آیا زانوبند برای دویدن خوب است؟

بسیاری از دونده ها زانودرد را به دلیل فشار یا سایر عوامل تجربه کرده اند. و به دنبال حل آن نیز یکی از راهکارهایی که به ذهن هر کسی میرسد، زانوبند است.

لورن بوروفسکی، متخصص طب ورزشی اعتقاد دارد یک زانوبند به طور کلی فشار را از روی ساختار زانو بر می دارد. اما به طور کلی تشخیص اینکه آیا زانوبند باید استفاده شود یا خیر آسان نیست.

از نظر بوروفسکی استفاده از این وسیله می تواند در مورد دردهای خفیف یا جلوگیری از آسیب خوب باشد. اما بهتر است به طور موقتی و با نظر متخصص به کار برده شود. باید توجه داشته باشید که استفاده از زانوبند می تواند به بدتر شدن آسیبهای مزمن بیانجامد پس در صورت تداوم درد باید به دنبال راه حل بهتری بود. استفاده از تمرینات کراس و تقویت عضلات پا نیز می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

آیا باید در زمان کوهنوردی از زانوبند استفاده کرد؟

استفاده از این وسیله یکی از راهکارهای حمایت از زانو در فعالیتهای استقامتی مانند کوهپیمایی و کوهنوردی می باشد. اما به چند نکته در این رابطه توجه داشته باشید:

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

  • ضعف عضلات حمایت کننده زانو را با تمرینات قدرتی در طول هفته برطرف کنید. به این صورت فشار توسط عضلات تحمل می شود. به عنوان یک کوهنورد بهتر است هفته ای یک جلسه تمرینات قدرتی داشته باشید.
  • استفاده از باتوم کوهنوردی به شکل درست آن می تواند کمک کند تا فشار کمتری با زانوها وارد شود.

برای اطلاعات بیشتر مطلب “کوهنوردی و زانودرد” در موج کوه را بخوانید.

چقدر این پست مفید بود؟

ستاره چپ بیشترین امتیاز

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مهدی جباریان

*مهدی جباریان : شروع فعالیت کوهنوردی 1376 برخی صعودهای شاخص: • گشایش مسیر در دیواره پاتخت ، زمستانی ، سبک آلپی • رکورد صعود چهارجبهه دماوند در 25 ساعت و سی دقیقه:شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، غربی، شمالی، شمال شرقی، پایان در گوسفندسرا • صعود سه جبهه دماوند در 21 ساعت: شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، شمالی و شمال شرقی • رکورد صعود آزاد انفرادی دهلیز مرکزی یخار از معدن تا انتهای یخچال در 12 ساعت • صعود زمستانی دماوند 10 مرتبه: گرده شرقی(تیغه های یخار)، جنوبی، شمالی، یکروزه... • صعود دماوند مجموعا 104 مرتبه در فصول مختلف یالهای گوناگون. • صعود زمستانی گرده شرقی سرکچال به خلنو • صعود زمستانی قلل شاخک و علم کوه از مسیر سیاسنگا • رکورد صعود سرعتی آزاد انفرادی گرده آلمانها از ونداربن تا تنگ گلو در 7 ساعت و سی و سه دقیقه • تلاش برای صعود زمستانی آلپی ترکیبی دیواره علم کوه مسیر هاری رست، صعود برتر سال 96 • صعود به گرده آلمانها چهارده مرتبه در فصل بهار و تابستان و پاییز – صعود یکروزه گرده آلمانها • صعود یکروزه دیواره علم کوه، مسیر هاری رست از ونداربن به ونداربن بدون بارگذاری 21:33 ساعت • صعود دو مسیر هاری رست و فرانسوی های دیواره علم کوه در یک روز • رکورد عبور از البرز، شروع دربند توچال تا آزادکوه کلاک ، 102 کیلومتر، 9000 متر صعود در 46 ساعت رکورد صعود سرعتی زمستانی گرده آلمانها از ونداربن به ونداربن در 67 ساعت • رکورد صعود سرعتی خط الراس دوبرار در 17 ساعت و نه دقیقه • صعود سرعتی از پل خواب توچال کلک چال جمشیدیه در 15 ساعت و 20 دقیقه • صعود یکروزه از دربند توچال تا سرکچال سپیدستان در 23 ساعت و 50 دقیقه ، 65 کیلومتر، • صعود قله خان تنگری 7010 متر • تلاش برای صعود قله ماناسلو 8163 متر • صعود یخچالهای شمالی سبلان، کسری، یخار • صعود و تمرین سنگنوردی در دیواره های شروین، پلخواب، بیستون.... • گشایش مسیر در دیواره های کاسونک، شروین، اوسون ترکیبی ... • مربی کوهپیمایی درجه سه سایر: کمربند مشکی جودو دان یک کارشناس مهندسی معماری، دکتری مدیریت بازرگانی
باتوم کوهنوردی نیچرهایک کربن مدل NH17D006-D
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

باتوم کوهنوردی نیچرهایک کربن مدل NH17D006-D

۳.۴۷۷.۰۰۰ تومان
کفش هوکا آناکاپا Hoka M Anacapa Low GTX
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
44
1/3 45

کفش هوکا آناکاپا Hoka M Anacapa Low GTX

۲.۹۷۳.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
M
XL
XXL

کاپشن دوپوش Jack wolfskin مدل هایکر

۲.۰۹۷.۰۰۰ تومان
پافر نورث فیس
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
XL
2XL
3XL
4XL

پافر الیاف NORTH FACE مدل 0905

۱.۰۹۱.۰۰۰ تومان

جدیدترین مقالات

مقالات پیشین

4 نظر در “راهنمای استفاده از زانوبند {انواع، فواید}

  1. شادی گفت:

    ممنون، نزدیک بود با زانو بند بستن الکی به خودم اسیب برسونم

    1. mojekooh گفت:

      درود. خوشحالیم که این مطلب برایتان مفید واقع شد. تندرست باشید.

  2. مهدی گفت:

    درود وقت بخیر. من نمیدونم برای کوهنوردی چه زانوبندی استفاده کنم بیشتر برای شیب که پایین میام میخواستم زانوبند استفاده کنم گه فشار کمتری رو زانو بیاد. ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    1. مهدی جباریان گفت:

      درود. این بستگی به مشکل زانوتون داره. در گام اول از تمرینات قدرتی برای تقویت عضله پا استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *