قانون نای اسمیت: چگونه مدت زمان کوهپیمایی را تخمین بزنیم؟
قانون نای اسمیت “Naismith” فرمولی است که می توان با استفاده از آن هنگام کوهپیمایی یا صعود در مسیرهای پرشیب مدت زمان لازم برای پیمایش را تخمین زد. این قاعده سرانگشتی در سال 1892 توسط یک کوهنورد اسکاتلندی به نام ویلیام نای اسمیت ابداع شد، که بعدا اصلاحات کوچکی در آن صورت گرفت. در ادامه به تشریح این روش تخمین زدن مدت زمان کوهنوردی اشاره خواهیم کرد.
اساس این قاعده نایسمیت به شکل زیر می باشد:
- یک ساعت به ازای هر 5 کیلومتر پیاده روی.
- به علاوه یک ساعت به ازای هر 600 متر صعود (یعنی هر صد متر ارتفاع گیری معادل 10 دقیقه باید اضافه شود.)
به طور مثال بر اساس این قاعده پیمایش مسیر 7.5 کیلومتری با شیب 200 متر، یا ساعت و 50 دقیقه زمان خواهد برد.
فهرست مطالب
Toggleنکات
ابتدا باید توجه داشت که این زمانبندیها روی کاغذ ایدهآل هستند و زمان واقعی شما در زمین احتمالاً در معرض تأخیرهای دنیای واقعی قرار میگیرد، پس سایر عوامل هم باید در نظر گرفته شوند. پیش فرض قانون Naismith که فرد آمادگی جسمانی مناسبی دارد، در زمین های آسان راه می رود و در معرض آب و هوای نامساعد قرار نمی گیرد. این قانون توجهی به تأثیر کندکننده بارهای سنگین، خستگی، توقف های استراحت، تأخیرهای ناشی از ناوبری مشکل – در دید ضعیف، آب و هوای نامطلوب مانند باد شدید مخالف یا زمین زیر پا ندارد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
جلیقه رانینگ و اسکای رانینگ APRIN
نمره 4.63 از 5۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان
از سوی دیگر حفظ گام در طول ساعت های متوالی ممکن است برای بسیاری از کوهنوردان و کوهپیماها آسان نباشد، مگر اینکه فرد استقامت کوهنوردی خوبی داشته باشد.
پس در عمل قانون نیسمیت را می توان به عنوان یک نقطه شروع خوب برای تعیین زمانبندی در نظر گرفت.
پس از طرح اولیه این قانون اصلاحات مختلفی برای در نظر گرفتن سایر متغیرها در آن صورت گرفت. به عنوان مثال اریک لانگویر، نویسنده کتب کوهنوردی، موارد زیر را اضافه کرد که برای بسیاری از علاقمندان به کوهنوردی و کوهپیمایی مفید بودند:
- سرعت پایه را به چهار کیلومتر در ساعت کاهش دهید.
- در فرودهای ملایم بین 5 تا 12 درجه، 10 دقیقه به ازای هر 300 متر کاهش ارتفاع کم کنید(حرکت در سرازیری ملایم سریعتر خواهد بود.)
- در فرودهای با شیب بیشتر از 12 درجه و بیشتر، 10 دقیقه به ازای هر 300 متر کاهش ارتفاع، اضافه کنید.(فرود در مسیرهای پرشیبتر کندتر خواهد بود.)
امکان اعمال برخی اصلاحات در این قاعده برای مسیرهای چالش برانگیزتر وجود دارد، اگرچه نمی توان از آن برای مسیرهای دارای دست به سنگ استفاده کرد. بنابراین این قاعده بیشتر مناسب کوهپیمایی می باشد نه کوهنوردی
مثال برای قانون نای اسمیت
به عنوان مثال قله کلک چال در فصل تابستان را در نظر بگیرید. صعود به این قله شامل پیمایش تقریبی 7 کیلومتر مسافت و افزایش ارتفاع 1500 متر می باشد. بنابر قانون نیسمیت برای 7 کیلومتر باید 84 دقیقه و برای ارتفاع گیری 1500 متر نیز 150 دقیقه در نظر گرفته شود که مجموع آن برابر با 234 دقیقه یا 3 ساعت و 54 دقیقه خواهد بود.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.