کوه های صعود نشده را کوههای باکره نیز می خوانند. بعضی از اینها سخت تر از بلندترین ها هم به دلایل فنی هستند. در کنار آن کوههایی وجود دارد که در مناطق دور از دسترس هستند یا اجازه صعود برای آنها به دلایلی صادر نمی شود. ممکن است ویرایش های مختلفی در این رابطه وجود داشته باشد، اما در ادامه به برخی از مشهورترین جبهه های کوهستانی و کوه های صعود نشده جهان اشاره می کنیم.
بیشتر بخوانید: بلندترین کوه های جهان کدامند؟
کوه های صعود نشده جهان (معرفی ۱۱ کوه)
رخ شرقی کی۲
رخ شرقی کی۲ را بایست مرتفع ترین جبهه کوهستانی صعود نشده جهان دانست. صعود به کی۲ حتی از مسیر استاندارد هم پر از مشکلات است اما داستان صعود از جبهه شرقی کوه خود در ابهام قرار دارد. چند تلاش بی فرجام در تاریخچه این سمت کوه وحشی قرار گرفته اند. سراکهای غول آسا و خطرناک تنها بخشی از مشکلات این رخ را تشکیل می دهند.
مرتبط : مسیرهای کی۲
کوه ماشربروم – رخ شمال شرقی
که لقب دیواره غیرممکن را به خود اختصاص داده است. آنهم با نیاز به صعود سختترین مسیر ها در ارتفاع بالای ۷۵۰۰ متری . ماشربروم به عنوان ملکه کوهها و کی۱ نیز شناخته میشود. دیوید لاما به سمت شمال شرقی کوه عنوان رخ سنگی بی پایان را داده است.
به طور کلی ماشربروم تا به امروز ۴ تلاش به خود دیده است که هیچ کدام از سمت شمال شرقی کوه نبوده اند. اولین صعود این کوه در سال ۱۹۶۰ از مسیر جنوب شرقی صورت پذیرفت. اولین صعود قله جنوب غربی هم در ۱۹۸۱ توسط لهستانی ها انجام شد که به مرگ دو نفر از اعضای تیم انجامید.
سومین و چهارمین صعود کوه هم توسط ژاپنی ها و اتریشی ها در سال ۱۹۸۵ روی مسیرهای شمالی و شمال غربی کوه انجام شد. از آن پس هیچ کس به قله این کوه دست نیافته است.
کوه گانگخار پوئنسوم
گانگخار پوئنسوم، بلندترین در میان کوه های صعود نشده جهان. به ارتفاع ۷۵۷۰ متر. واقع شده در منطقه مرزی بوتان و چین. اولین تیمی که قصد تلاش روی کوه را داشت به دلیل کمبود نقشه و اطلاعات درست حتی نتوانست آنرا پیدا کند. هنوز هم در مورد اینکه این کوه دقیقا در کدام کشور قرار گرفته است، اتفاق نظر وجود ندارد. گانگخار در رتبه ۴۰ کوههای بلند جهان قرار گرفته است. صعود به این کوه در حال حاضر نیز ممنوع می باشد، که دلیل آن مناقشه مرزی چین و بوتان است. یک تیم ژاپنی در سال ۱۹۹۹ توانست تا ارتفاع ۷۵۳۵ متری کوه صعود کند که تا به امروز نزدیک ترین ها به قله گانگخار بوده اند.
کوه آناپورنا ۳ – مسیر جنوب شرقی
ارتفاع ۷۵۵۵ متر ، واقع شده در منطقه نپال آناپورنا. دررتبه ۴۳ ام کوههای جهان . یکی از بزرگترین چالشهای برجا مانده در دنیای کوهنوردی.
مهمترین تلاش روی مسیرجنوب شرقی این کوه مربوط به دیوید لاما و همنوردانش در سال ۲۰۱۶ می باشد. که قبل از رسیدن به قله به دلیل خرابی هوا مجبور به بازگشت شدند.
موچو چیش Muchu Chhish
ارتفاع ۷۴۵۳ متر. در پاکستان ، با نام دیگر باتورا ۵ نیز شناخته می شود. در رتبه ۶۰ امین کوه بلند جهان. یکی از بلندترین کوه های صعود نشده جهان در لیست ما که البته صعود آن هم ممنوع نیست. این کوه در نزدیکی یخچال باتورا در قراقوروم واقع شده است. دو تلاش شناخته شده تا امروز روی آن صورت گرفته که اولین مربوط به سال ۱۹۹۹ توسط یک تیم اسپانیایی مباشد، که البته موفق هم نبوده است. تلاش اخیر روی این کوه هم در سال ۲۰۱۴ توسط پیت تامپسون و همنوردانش انجام گرفت که قبل از رسیدن به قله مجبور به بازگشت شدند.
کابرو Kabru
به ارتفاع ۷۴۱۲ متر. به نام کابرو ۴ هم شناخته می شود. جنوبی ترین ۷۰۰۰ متری. در رتبه ۶۵ کوههای جهان. در مرز نپال و هند. این کوه حداقل ۷ قله اصلی و فرعی دارد. حقیقت این است که تعداد زیاد این قله ها باعث سردرگمی کوهنوردان هم شده است. البته کابرو ۴ به طور رسمی تا به امروز صعود نشده است.
لابوچه کانگ ۳ Labuche Kang III
ارتفاع ۷۲۵۰ متر ، در منطقه تبت. در رتبه ۹۳ کوههای جهان . از کوههایی که در این اواخر مورد توجه قرار گرفته است و دو تیم در حال یک مسابقه نانوشته برای اولین صعود آن هستند.
کارجیانگ جنوبی Karjiang South
ارتفاع ۷۲۲۱ متر ، در تبت. دو تلاش شناخته شده توسط تیمی از ژاپن و تیم دیگری از هلند در این کوه صورت گرفته است.
تانگشانجیابو Tongshanjiabu
با ارتفاع ۷۲۰۷ متری در کشور بوتان . اطلاعات بسیار کمی درباره این کوه در دسترس می باشد. این قله نیز مانند گانگخار در منطقه مورد مناقشه بین چین و بوتان قرار گرفته است.
لاتوک ۱ – مسیر شمالی
به ارتفاع ۷۱۴۵ متر، واقع شده در کشور پاکستان . یک مسیر حماسی در دنیای کوهنوردی. مجموعه لاتوک دارای ۴ قله می باشد که دارای سخت ترین مسیرها هستند. مسیر شمالی لاتوک ۱ ، چهل سال است که تلاش های مختلفی به خود دیده است. در سال ۲۰۱۸ یک تیم اسلونیایی ، انگلیسی دو سوم این مسیر را صعود کردند و سپس با تراورس به سمت گردنه غربی از سمت جنوب کوه به قله رفتند. یک سوم این مسیر همچنان صعود نشده باقی مانده است. تا به امروز کلا لاتوک ۱ دوبار صعود شده است.
مرتبط : لاتوک ۱ ، مسیر شمالی
کوه ماچاپوچاره Machapuchare
ماچاپوچار یا ماچاپوچاره ، به ارتفاع ۶۹۹۳ متر. در هیمالیای نپال. که به عنوان دم ماهی و ماترهورن نپال هم شناخته می شود. قرارگیری در زمره کوه های صعود نشده جهان به دلایل مذهبی. اعتقاد مردمان مذهبی این سرزمین این است که قله این کوه محل زندگی شیوا الهه آیین هندو می باشد. تنها یک تیم انگلیسی تا ۱۵۰ متری قله به پیش رفته و به دلیل قولی که به شاه نپال داده بود از صعود به قله و ایستادن روی آن صرف نظر کرد. گفته می شود در سال های ۱۹۸۰ یک نیوزلندی به نام بیل دنز صعودی غیر قانونی به قله این کوه داشته است.
دنز به شکلی تراژیک در یک بهمن در ماکالو کشته شد. قبل از اینکه مدرکی از صعودش منتشر کند و همچنان اولین صعود این کوه در ابهام مانده است.