قله کهار به ارتفاع 4050 متر از زیباترین قلل البرز است که بادهای آن در بین کوهنوردان معروف می باشد. زیبایی خاص منطقه کهار به خصوص در فصل پاییز هر علاقمند به طبیعت را مجذوب خود خواهد کرد. در این نوشته ابتدا به بیان منطقه قرارگیری کهار می پردازیم. پس از آن توضیحاتی پیرامون مسیر صعود کهار و قله ناز و کهار ارایه خواهد شد. با موج کوه همراه باشید.
قله کهار کجاست
قله کهار در رشته کوه البرز و در کناره های جاده چالوس قرار گرفته است. کهار از سمت شمال غربی مشرف به منطقه طالقان، از سمت شمالی خط الرس شرقی آن مشرف به گردنه عسلک می باشد. این کوه در جهت جنوب غربی به قله ناز و از سمت شمال به ونتار متصل میشود. این قله بر بام روستای کلوان قرار گرفته است.
برای رسیدن به منطقه قله کهار ابتدا باید خودتان را به جاده چالوس برسانید. درجاده چالوس و پس از منطقه پل خواب در سمت چپ ورودی روستای کلوان قرار دارد.
مسیرهای صعود به قله کهار
مسیر روستای کلوان
مسیر معمول صعود به قله کهار از طریق روستای کلوان می باشد. ورودی این روستا در جاده چالوس و پس از ناحیه پل خواب قرار گرفته است. پس از عبور از کوچه باغهای روستا، مسیر مالرو و ابتدای یال اصلی قله در جهت شمال غربی هویدا می گردد.
جواب درست بده تخفیف بگیر!
برای صعود زمستانی دماوند کدام مورد لازم است؟
پناهگاه کهار در ارتفاع 3200 متری مکانی مناسب برای شبمانی است. پس از عبور از جانپناه شیب مسیر بیشتر شده و تا یال گرزه نو امتداد می یابد. بعد از عبور از آخرین شیب یک قسمت نسبتا مسطح قرار دارد و پس از طی شیبی دیگر مسیر به قله ختم می شود.
قله ناز و کهار
یکی دیگر از برنامه های محبوب قابل اجرا در این منطقه پیمایش خط الراس بین ناز و کهار و صعود هر دو قله باشد. پس از صعود قله کهار ابتدا به سمت گردنه بین دو قله ارتفاع کم شده و سپس به سوی کهار کوچک ارتفاع افزایش می یابد. البته می توان قله را از سمت چپ به سوی گردنه ای که پس از آن قرار دارد، تراورس کرد. پس از کهار کوچک ارتفاع مجددا قدری کم شده و سپس مسیر به سمت قله میشینه نو یا ناز کوچک ادامه پیدا خواهد کرد. بخشی از مسیر به صورت سنگ و صخره است که از میان آنها می توان به صعود ادامه داد.
از این نقطه فاصله زیادی تا قله ناز باقی نیست و با شیب ملایم صعود میشود. در بازگشت می توان از یال ناز به سمت پایین سرازیر شد. در این مسیر نیز جانپناهی به نام سیادر وجود دارد. از این جانپناه می توان به روستای کلوان دست یافت و مسیر در مبدای خود به پایان میرسد.
نکات مهم در مورد منطقه کهار
- از مهمترین ویژگی های قله کهار، بادهای شدید آن است. قبل از عزیمت به منطقه شرایط هوا را بررسی نمایید.
- به دلیل وجود باد شدید در فصل زمستان مایعات و به خصوص آب به سرعت یخ می زند، پس حتما از فلاسک و مایعات گرم استفاده کنید.
- صعود به این قله نیازمند درگیری با سنگ و دست به سنگ نیست.
- در ارتفاعات بالاتر کوه آنتن دهی تلفن همراه بهتر است.
- در زمستان فقط در روستا و در تابستان چند چشمه در ابتدا مسیر وجود دارد.
نکات مهم درباره صعود زمستانی قله کهار
منطقه قله کهار به خصوص در فصل زمستان در معرض بادهای شدید است. برای صعود در این فصل حتما پیش از عزیمت شرایط آب و هوایی منطقه را چک کنید. حتی در صورت خوب بودن پیش بینی هوا هم برای به هم ریختن ناگهانی شرایط جوی آماده باشید.
مطالب مرتبط در موج کوه
- زرد کوه : راهنمای قلل و صعود
- رشته کوه گرین
- راهنمای صعود به شیرکوه
- آشنایی با کوه های شهر تهران و مسیرهای صعود این قلل
- کوه تفتان – مسیرهای صعود و سایر اطلاعات
- قله درفک – مسیرهای صعود و سایر اطلاعات
- کلون بستک – مسیرهای صعود و سایر اطلاعات
- باشگاه آمادگی جسمانی و سنگنوردی موج
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 3.3 / 5. تعداد آرا: 7
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.