کوه اورست

کوه اورست کجاست؟ [همه چیز درباره قله اورست]

به کانال تلگرام موج کوه بپیوندید و از جدیدترین مطالب و محصولات باخبر شوید! Telegram عضویت در کانال
4.6
(248)

اورست ، بام جهان ، ساگرامارتا ، چومولونگمو ، ژومولانگما. بلندترین قله کره زمین به ارتفاع ۸۸۴۸ متر است که در شرق کشور نپال و ۱۶۰ کیلومتری کاتماندو پایتخت این کشور قرار دارد. نام این کوه در سال ۱۸۶۵ اورست نهاده شد که به افتخار سر جرج اورست بود. از سال 1953 که انسان برای اولین بار روی قله اورست ایستاد، دنیای کوهنوردی و صعود تغییرات جدی کرده است.

امروزه صدها نفر هر سال، به لطف رشد دانش، تکنولوژی و زیرساختهای جذاب که توسط تورهای تجاری که بزرگراههایی برای صعود به کوههای بلند ساخته شده است و با قبول ریسک و پرداخت هزینه های بالا راهی کوه میشوند. در این مقاله به همه نکات جالب پیرامون بام جهان از جمله موقعیت قرارگیری، آب و هوا، شرایط و مدت زمان صعود و غیره خواهیم پرداخت. با موج کوه همراه باشید.

قله اورست کجاست؟

قله اورست که در زبان نپالی ساگارماتا و در تبتی چومولونگما خوانده میشود در بین مرز تبت و نپال و در تاج هیمالیا قرار گرفته است. همانطور که گفتیم این کوه در شرق کشور نپال و 160 کیلومتری پایتخت این کشور واقع شده است. از قلل نزدیک به این کوه می توان به لوتسه چهارمین کوه بلند جهان اشاره کرد.

اگرچه رسیدن به بام جهان یک فعالیت سخت و خطرناک به دلیل ارتفاع بسیار بالای آن، ریزش یخ، بهمن و طوفان میباشد، اما این قله در عرض 28 درجه و نزدیک به ناحیه استوایی قرار دارد.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

کوه اورست در کدام کشور است؟

قله اورست در واقع مرز طبیعی بین نپال و منطقه خودمختار تبت (کشور چین) می باشد.

قله اورست کجاست

ارتفاع قله اورست

بر اساس آخرین اندازه گیری ها و توافقات ارتفاع قله اورست ۸۸۴۸/۸۶ متر، عنوان شده است.

زمین شناسان تخمین زده اند که قله اورست بین 50 تا 60 میلیون سال عمر دارد که در استانداردهای آنان این به معنای جوانی بسیار زیاد آن میباشد. این کوه به وسیله فشار بین صفحات اوراسیا و هند شکل گرفته و هر چهار سال یک اینچ رشد می کند.

نقشه کوه اورست

در تصویر زیر می توانید نقشه و کروکی مسیر استاندارد صعود اورست را مشاهده کنید.

کوه اورست کجاست؟ [همه چیز درباره قله اورست]

قله‌های اورست یک محیط خصمانه

در ارتفاع قله اورست تنها یک سوم فشار هوا در مقایسه با سطح دریا وجود دارد. این کمبود فشار هوا تاثیر جدی روی عملکرد صعودکننده می گذارد. به همین دلیل دانشمندان تعیین کرده اند که بدن انسان توانایی ماندن به طور نامحدود بالای پنج هزار متر را ندارد. با بالا رفتن هر چه بیشتر اکسیژن دریافتی آنها کاهش یافته و بدن آنها در معرض مخاطراتی از جمله بیماری ارتفاع قرار میگیرد. شانس سرمازدگی همچنین در چنین ارتفاعی به شدت افزایش می یابد، چرا که قلب در این شرایط سخت تر کار کرده و خونرسانی به بدن به دشواری انجام میشود. اندامهای حیاتی در اولویت قرار گرفته و انگشتان در اهمیتهای بعدی قرار میگیرند.

اکثریت کوهنوردان برای صعود به قله اورست از اکسیژن کمکی استفاده میکنند تا آثار ارتفاع را کاهش دهند. اگرچه این سیستم هم معایب و خطرات خاص خود را دارد. برای تازه کارها، گران، سنگین هستند. به علاوه ، گاز تنفسی اکسیژن نسبی را نهایتا در سطح بیس کمپ بالا می برد و در صورت پایان یافتن ناگهانی اکسیژن در روز قله، بدن فرد نمیتواند با این کمبود اکسیژن ناگهانی منطبق شود. به طور کلی این سیستم ها دارای خطای بالایی هستند.

باشگاه ورزشی موج

هوای قله اورست

دما هوای قله اورست در ماه ژانویه به طور متوسط 36 درجه زیر صفر است و حتی می تواند تا 60- درجه سانتیگراد کاهش یابد. میانگین دمای قله در جولای 19- درجه سانتیگراد می باشد. به طور کلی شبها خنکتر و روزها گرم تر است.

در تابستان (فصل بارشهای موسمی)، بارش برف و باران تقریبا هر روز در این منطقه روی می دهد. اما در قله اورست، به جز این فصل احتمال بارش کمتر است.

یکی از مهمترین نگرانی های کوهنوردان در اینجا، وزش باد است. در فصل زمستان سرعت باد حتی به 285 کیلومتر در ساعت نیز میرسد. در حالت عادی هم تغییرات سریع می تواند به بادهایی با سرعت صد کیلومتر در ساعت منجر شود. در جدول زیر یک طبقه بندی از هوای قله اورست را می بینید.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

تابستانخیلی مرطوب7 ژوئن تا 30 سپتامبر
پنجره پاییزخشک، گرم و آرام1 اکتبر تا 20 اکتبر
پاییزباد زیاد، سرد، خیلی خشک، تاریک20 اکتبر تا 30 نوامبر
زمستانباد زیاد، خیلی سرد، خشک، تاریک1 دسامبر تا 28 فوریه
بهارباد، سرد، خشک1 می تا 20 می
پنجره بهاریخشک، گرم، آرام20 می تا 6 ژوئن

نکته مهم: این طبقه بندی بر اساس الگوهای سالهای گذشته ایجاد شده و در دوره های صعود باید شرایط آب و هوایی حتما چک شوند.

چند مسیر در کوه اورست وجود دارد؟

مسیرهای قله اورست
مسیرهای صعود به اورست

اگرچه 17 مسیر به سوی قله اورست گشایش شده است، اما تقریبا همه کوهنوردان از دو مسیر جنوب شرقی از نپال و مسیر شمالی از تبت اقدام به صعود میکنند. از سمت نپال مسیر جنوب شرقی که توسط تنزینگ نورگی و ادموند هیلاری در سال 1953 صعود شد. از سمت تبت، مسیر شمالی قرار دارد که مالوری در سال 1924 در آن مفقود گردید و در سال 1960 چینی ها برای اولین بار صعود این مسیر را به پایان رساندند.

اگرچه اکثر کوهنوردان با تجربه اعتقاد دارند که سختی کلی هر دو مسیر تقریبا یکسان است. اما چالشها متفاوت هستند. در مسیر جنوب شرقی، کوهنوردان باید از یخشار خطرناک خمبو گذر کنند، اما یک روز قله به نسبه کوتاهتر دارند. در سمت شمال، این امکان هست که با جیپ کل مسیر را تا بیس کمپ طی کرد، اما کوهنوردان مجبورند چند کیلومتر در ارتفاع بالای 8000 متری به سمت قله تراورس نمایند.

کوهنوردی
یخشار خمبو

مسیرهای کوه اورست

مسیر جنوب شرقی کوه اورست

  • این مسیر با یک پیاده وری به سوی بیس کمپ در ارتفاع ۵۳۸۰ متری آغاز می شود.
  • هیات های اعزامی اغلب به سمت لوکلا پرواز کرده. مسیر پیاده وری را آغاز می نمایند.
  • به طور معمول کوهنوردان ۲ هفته را در بیس کمپ می گذارنند تا هم هوا شوند.
خمبو
  • در این مدت شرپاها و بعضی از کوهنوردان مسیر یخشار خومبو را باز می کنند.
  • خمبو یکی از خطرناک ترین قسمت های این مسیر می باشد. برجهای یخی، شکافها از خطرات این قسمت هستند.
اورست موج کوه
یخشار خمبو در مسیر اورست
  • بالاتر از خمبو کمپ یک در ارتفاع ۶۰۶۵ متری قرار دارد.
  • از کمپ یک کوهنوردان به سمت کم غربی در پای لوتسه فیس حرکت می کنند. جایی که کمپ دو یا بیس کمپ پیشرفته در آن برقرار می شود. ارتفاع ۶۵۰۰ متر. شرایط مسیر کم غربی به گونه ای است که در معرض باد نیست. در یک روز صاف و بدون باد این قسمت می تواند بی نهایت گرم باشد!
  • از کمپ ۲ کوهنوردان در طناب ثابت به سمت کمپ سه در ارتفاع ۷۴۷۰ متری می روند.
  • از اینجا ۵۰۰ متر دیگر تا کمپ چهار در گردنه جنوبی به ارتفاع ۷۹۲۰ متری باقیست.

نوار زرد

  • از کمپ سه به چهار کوهنوردان با دو چالش جدید روبرو می شوند: تیغه ژنو و نوار زرد. تیغه ژنو در سال ۱۹۵۲ توسط سوییسی ها نام گذاری شد.
  • در گردنه جنوبی کوهنوردان وارد منطقه مرگ می شوند. معمولا انسانها بیش از دو تا سه روز نمی توانند این ارتفاع را تحمل کنند.
  • از کمپ ۴، کوهنوردان تلاش خود را در نیمه شب آغاز می کنند. آنها امید دارند که در ۱۰ تا ۱۲ ساعت به قله برسند. آنها در ۸۴۰۰ به بالکونی می رسند که معمولا جایی برای استراحت در مسیر است.
  • در ادامه مسیر قله جنوبی در ارتفاع ۸۷۵۰ متری قرار دارد.
  • بعد از قله جنوبی، کوهنوردان یک لبه چاقویی را دنبال می کنند که به نام تراورس کورنس معروف است.
  • این قسمت عریان ترین بخش مسیر می باشد. اشتباه به چپ کوهنورد را درون رخ ۲۴۰۰ متری جنوب غربی می اندازد. اشتباه به راست به رخ سه هزار متری کانگ شونگ ختم خواهد شد.
  • در انتهای این گذرگاه، پلکان یا قدم گاه هیلاری به ارتفاع ۱۲ متری قرار دارد.
  • بعد از این قسمت مسیر به طور نسبی آسان می شود. هرچند که فشار ارتفاع در دشوار ترین شرایط قرار دارد.
تراورس کورنس
تراورس کورنس , قدمگاه هیلاری

مسیر شمالی کوه اورست

مسیر شمالی در سمت شمال کوه در تبت آغاز می شود.هیات ها به سمت رودخانه رانگبوک می روند و بیس کمپ را در آنجا برقرار می کنند. سپس با عبور از مورن های یخچالی به ارتفاع ۶۱۰۰ متری می رسند. این محل کمپ پیشرفته می باشد. کمپ سه در ارتفاع ۶۵۰۰ متری در زیر گردنه شمالی قرار گرفته است. کمپ بعدی در ارتفاع هفت هزار متری در محل گردنه قرار دارد. بعد از آن کوهنوردان به سراغ کمپ بعدی کوه در ارتفاع ۷۷۵۰ متری می روند. کمپ ۵ یا با حساب بیس کمپ ۶ در ارتفاع ۸۲۳۰ متری قرار دارد. از این نقطه عازم صعود اورست خواهید شد.

مسیر شمالی صعود به اورست
کروکی مسیر شمالی اورست
  • در مسیر کمپ آخر تا قله چند کراکس وجود دارد. پله اول در ارتفاع ۸۵۰۰ متری و پله دوم در ارتفاع ۸۶۷۷ متری.
  • در پله دوم نردبان چینی ها برای صعود قرار گرفته است.
  • بعد از صعود از این قسمت ها یک شیب ۵۰ درجه به قله کوه ختم می شود.

اطلاعات بیشتر: به رخ شمالی اورست

 

نردبان چینی ها در اورست
نردبان چینی ها در پله دوم

کفش سبزه

این نام به یک جسد ناشناخته تعلق گرفته است. که علامت مسیر شمالی کوه اورست می باشد. حدس زده می شود که این جنس مربوط به تسوانگ پالجور باشد. وی یک کوهنورد هندی بود که در سال ۱۹۹۶ در اورست درگذشت. لغت پوتین سبزه به خاطر کفشهای کوفلاخ سبز رنگ که او به پادارد می باشد.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

اورست
پوتین سبزه

در زیر قله ، منطقه ای وجود دارد که به “دره رنگین کمان” معروف است ، پر از اجساد مرده ای است که هنوز هم وسایل زمستانی با رنگ روشن به تن دارد. نزدیک به دویست جسد در اورست آرمیده اند. 

میزان شلوغی کوه اورست

میزان شلوغی اورست
ازدحام در قدمگاه هیلاری

جذابیت و عمومیت قله اورست از سالهای 1990 که گایدهای بین المللی شروع به صعودهای تجاری به این کوه نمودند، افزایش زیادی یافته است. با وجود ریسکها، اورست هر ساله صدها نفر از کوهنوردان از جای جای جهان را به سمت شیبهای خود میکشد. در سال 2018، وزارت گردشگری نپال اعلام کرد که 347 مجوز صعود انفرادی برای کوهنوردان خارجی صادر شده است و از این میان 261 نفر به همراه 302 شرپا به قله صعود کرده اند. در سمت شمالی کوه هم در همین سال آلن آرنت حدود 239 نفر را تخمین زده است.

یک کسب و کار بزرگ حول یک شغل سخت

برای شرکتهای تدارکی محلی و دولت نپال، اورست یک کسب و کار بزرگ است. هزینه صعود به اورست بین 40000 تا یکصد هزار دلار بسته به کیفیت خدمات میباشد. در سال 2018 دولت نپال حدود 5 میلیون دلار از فروش مجوز صعود درآمد داشته است.

این کسب و کار روی شانه راهنماهای نپالی ساخته شده است که هر سال طناب ثابتهای مسیر، نردبان ها و تجهیزات مورد نیاز در هر کمپ را حمل میکنند و مشتریان را به سمت قله اورست راهنمایی می نمایند. با اینکه این افراد عموما شرپا خوانده میشوند، اما امروز سایر اقوام هم در نپال در حال فعالیت در این زمینه هستند. نیرمال پورجا یکی از کوهنوردان غیرشرپا برای نمونه می باشد. برای یک فعالیت سه ماهه، درآمد این راهنماها نیز بین 2500 تا 5000 دلار می باشد. در سالهای اخیر به لطف فرصتهای آموزشی مانند مرکز کوهنوردی خمبو، گایدهای نپالی شروع به دریافت تمرین و مدارک در سطح استانداردهای بین المللی کرده اند.

صعود به اورست چقدر طول می کشد؟

بهترین هوا برای صعود به اورست معمولا در نیمه دوم ماه می وجود دارد. اما آماده شدن برای یک صعود موفق ماهها قبل آغاز میشود. بیشتر تیم ها در اواخر مارس، خودشان را به کاتماندو رسانده تا هم هوایی را آغاز کنند. با شروع پیاده روی به سمت بیس کمپ، کارکنان بیس کمپ و ارتفاع در کوه مستقر میشوند و با حمل بارها و آماده سازی مسیر کار را آغاز میکنند. در آوریل ، کوهنوردان در حال هم هوایی بین کمپها هستند که اولین گروه راهنماهای نپالی به قله میرسند.

در نیمه دوم ماه می، تیمها با امید به داشتن کیلومترها طناب ثابت تا قله اقدام به بالا رفتن برای آزمودن شانسشان برای صعود میکنند. بعضی از تیمها قبل از تلاش نهایی تا آخرین روستاها برای ریکاوری بیشتر پایین می آیند.

صعود به اورست چند روز طول می کشد؟

با توجه به آنچه در بالا ذکر کردیم، صعود به اورست تقریبا 50 روز به طول می انجامد.

میزان خطر قله اورست ؟

حسد در مسیر قله اورست
جسد در مسیر اورست مشهور به زیبای خفته

در پایان فصل صعود 2018، منابع اطلاعاتی هیمالیا اعلام کردن که 295 نفر شناخته شده اند که جان خود را در اورست از دست داده اند. در حالیکه 9159 صعود موفق توسط 5294 نفر به کوه انجام شده است. نرخ مرک کلی- تقسیم تعداد کشته شده ها به کل تعداد نفرات در کوه، نه تنها آنان که قله را صعود کرده اند، ما را به عدد 1.2 درصد میرساند. یعنی کسی که در حال تلاش برای صعود اورست است، 1.2 درصد امکان مرگ دارد.

از نظر آماری میزان امنیت صعود به قله اورست به دلیل تجهیزات بهتر، پیش بینی وضعیت هوا و افراد بیشتر در حال افزاش است. از سال 1923 تا 1999 کلا 1169 نفر به قله صعود کرده و 170 نفر جان خود را در کوه از دست داده بودند که به معنای نرخ مرگ 14.5 درصدی می باشد. اما میزان مرگها در بین سالهای 2000 تا 2018 با اعداد 7990 صعود به ازای 123 فوت به میزان 1.5 درصد می باشد.

شکل قله اورست

عکس قله اورست

قله حقیقی کوه به شکل یک گنبد کوچک برفی به اندازه یک میز ناهارخوری می باشد. در اینجا فضا برای عکس گرفتن و دیدن مناظر اطراف توسط چند کوهنورد وجود دارد، اگرچه در روزهای شلوغ کوهنوردان باید به سرعت قله را تخلیه کنند.

آیا چیزی برای اکتشاف در قله اورست باقی مانده است؟

آخرین مسیر گشوده شده در کوه به عبارتی مربوط به کوهنوردان روسی در سال 2004 و به عبارت دیگر مربوط به کوهنوردان کره ای در سال 2009 میباشد. با اینکه هر سه رخ اصللی کوه دارای مسیرهای صعود شده هستند، همچنان چندین چالش برای کوهنودان آینده باقی مانده است. از جمله بزرگترین این چالشها می توان به تراورس Horseshoe  به معنای نعل اسب اشاره کرد که شامل صعود به اورست و لوتسه و نوپتسه می باشد.

کوری ریچاردز، آلپینیست و عکاس نشنال جئوگرافی اعتقاد دارد که اورست همچنان یک بوم خالی نقاشی است. این کوه هنوز سرد، مرتفع و ممنوعه میباشد. همیشه یک راه جدید و دیدگاهی جدید وجود خواهد داشت.

اولین صعود موفق به کوه اورست توسط تنزینگ و هیلاری

در سال ۱۹۵۳، نهمین هیات اعزامی انگلیسی به سرپرستی جان هانت به نپال بازگشت. در نهایت تنزینگ نورگی نپالی و ادموند هیلاری نیوزلندی توانستند از مسیر گردنه جنوبی به قله دست یابند. این صعود در ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه وقت محلی ۲۹ می ۱۹۵۳ انجام گردید. در آن روزها آنها اعلام کردند که این موفقیت به کل تیم تعلق دارد. اما سالها بعد نورگی، هیلاری را به عنوان نفر اول روی قله معرفی کرد.

اولین فاتحان اورست
ادموند هیلاری و تنزینگ نورگی اولین صعود کنندگان اورست

وقایع 

  • ۱۹۵۶  ارنست اشمید و جورگ مارموت به قله صعود کردند. صعودهای دیگری نیز در این سالها انجام گرفت.
  • ۱۹۶۰  چینی ها از مسیر شمالی به قله کوه اورست رسیدند.
  • ۱۹۷۵  جانکو تابای. اولین زن بر فراز اورست، ژاپنی.
  • ۱۹۷۸  رینهولد مسنر و پیتر هبلر برای اولین بار بدون اکسیژن کمکی به قله صعود کردند.
  • ۱۹۸۰  اولین صعود زمستانی به یک هشت هزار متری. به سرپرستی آندره زوادا. در این صعود ۲۰ کوهنورد لهستانی و چهار شرپا حضور داشتند. در نهایت سیچی و کرزیستوف ویلکی به اورست صعود کردند. آنها صعود خود را در ساعت ۲:۴۰ عصر به اورست انجام دادند. این صعود سرآغاز صعودهای زمستانی بر فراز هشت هزار متری ها بود. صعودهای زمستانی در ارتفاعات بسیار بالا برای لهستانی لقب مبارزان یخی را به ارمغان آورد.
  • ۱۹۸۹  حادثه لهولا. در این سال تیمی از لهستان برای گشانیش مسیری در غرب کوه تلاش کردند. در ۲۴ می چروباک و مارچینیاک به قله صعود کردند. اما در مسیر برگشت به بهمن برخورد کرده و چهار نفر جان خود را از دست دادند.
  • ۱۹۹۶  ۱۵ کوهنورد جان خود را در طوفان کوه از دست دادند. بر اساس این اتفاق کتابی به نام در هوای رقیق توسط جان کراکوئر نگاشته شد. همچنین آناتولی بوکرایف در نقد این کتاب، کتابی دیگر به نام صعود نوشت. از نجات یافتگان آن حادثه بک ودرز، یک مشتری امریکایی بود. او یک شب را بالای کمپ چهار گذراند…در سال ۲۰۱۵ یک فیلم سینمایی بر اساس این وقایع اکران گردید.
  • ۲۰۱۵  زلزله و بهمن، در این سال بروز یک زلزله در نپال باعث ایجاد یک بهمن نهیب گردید که به بیس کمپ برخورد کرد. این بهمن از پومری شروع شده بود، به سمت خمبو حرکت کرد و در بیس کمپ تخلیه شد.

ایرانیان فاتح اورست

بر اساس آمار موجود اولین فرد ایرانی الاصلی که توانست به قله اورست صعود کند هومن آپرین بود که در سال 1991 توانست به عنوان شهروند امریکا بر روی بام جهان بایستد. سپس در سال 1377 تیم ملی کوهنوردی ایران به قله اورست برای اولین بار صعود کرد که از اعضای این تیم می توان به زنده یاد محمد اوراز، حسن نجاریان، جلال چشمه قصابانی و حمید اولنج اشاره کرد. برخی از دیگر ایرانیانی که موفق به صعود اورست شدند شامل رضا زارعی، عظیم قیچی ساز، پروانه کاظمی، زنده یاد مهدی عمیدی، جواد نوروزی، افسانه حسامی فرد، امین دهفان، عزیز عبدی و … هستند.

راهنمای صعود به کوه اورست از بیس کمپ تا قله

مسیر نپالی اورست از طریق یخچال خمبو در ارتفاع 5400 متری آغاز میشود و دارای 4 کمپ است. برای آشنایی با این مسیر و کمپهای آن مطلب زیر را بخوانید:

نزدیک ترین شهر به قله اورست

نزدیکترین شهر بزرگ به قله اورست کاتماندو، پایتخت نپال است که در فاصله حدود ۱۶۰ کیلومتری آن قرار دارد.

اما اگر به دنبال نزدیکترین شهر در مسیر صعود به اورست هستید، باید به لوکلا اشاره کرد. لوکلا یک شهر کوچک در نپال است که به عنوان نقطه شروع برای بسیاری از کوهنوردانی که قصد صعود به اورست را دارند، شناخته می‌شود. فاصله لوکلا تا قله اورست حدود ۸۴ کیلومتر است.

نکاتی در مورد لوکلا:

  • لوکلا دارای یک فرودگاه است که پروازهای روزانه از کاتماندو را دریافت می‌کند.
  • این شهر به دلیل مسیرهای پیاده‌روی و چشم‌اندازهای زیبا به پایگاه کوه اورست مشهور است.
  • لوکلا در ارتفاع ۲۸۶۰ متری از سطح دریا قرار دارد و اقلیم کوهستانی دارد.

سایر شهرهای نزدیک به قله اورست:

  • نامچه بازار: در فاصله ۳۴ کیلومتری قله اورست و در مسیر صعود از سمت نپال
  • تینگری: در فاصله ۴۳ کیلومتری قله اورست و در مسیر صعود از سمت تبت

نکته:

  • به دلیل موقعیت کوهستانی و آب و هوای چالشی، هیچ شهر یا روستایی در نزدیکی قله اورست وجود ندارد.

اورست متعلق به کدام کشور است

قله اورست در مرز بین نپال و چین قرار دارد. خط الراس قله مرز طبیعی بین این دو کشور را تشکیل می‌دهد.

  • بخش جنوبی قله در نپال و بخش شمالی آن در منطقه خودمختار تبت چین قرار دارد.

هر دو کشور نپال و چین مجوز صعود به اورست را صادر می‌کنند.

مسیرهای صعود

  • مسیر جنوبی: از نپال آغاز می‌شود و محبوب‌تر است.
  • مسیر شمالی: از تبت آغاز می‌شود و کمتر استفاده می‌شود.

نکته:

  • قله اورست به هیچ کشوری تعلق ندارد و منطقه‌ای بین‌المللی محسوب می‌شود.

مطالب مرتبط

در پیوندهای زیر می تواند انواع و اقسام مطالب درباره قله اورست را بیابید و مطالعه کنید:

چقدر این پست مفید بود؟

ستاره چپ بیشترین امتیاز

میانگین امتیاز 4.6 / 5. تعداد آرا: 248

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مهدی جباریان

*مهدی جباریان : شروع فعالیت کوهنوردی 1376 برخی صعودهای شاخص: • گشایش مسیر در دیواره پاتخت ، زمستانی ، سبک آلپی • رکورد صعود چهارجبهه دماوند در 25 ساعت و سی دقیقه:شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، غربی، شمالی، شمال شرقی، پایان در گوسفندسرا • صعود سه جبهه دماوند در 21 ساعت: شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، شمالی و شمال شرقی • رکورد صعود آزاد انفرادی دهلیز مرکزی یخار از معدن تا انتهای یخچال در 12 ساعت • صعود زمستانی دماوند 10 مرتبه: گرده شرقی(تیغه های یخار)، جنوبی، شمالی، یکروزه... • صعود دماوند مجموعا 104 مرتبه در فصول مختلف یالهای گوناگون. • صعود زمستانی گرده شرقی سرکچال به خلنو • صعود زمستانی قلل شاخک و علم کوه از مسیر سیاسنگا • رکورد صعود سرعتی آزاد انفرادی گرده آلمانها از ونداربن تا تنگ گلو در 7 ساعت و سی و سه دقیقه • تلاش برای صعود زمستانی آلپی ترکیبی دیواره علم کوه مسیر هاری رست، صعود برتر سال 96 • صعود به گرده آلمانها چهارده مرتبه در فصل بهار و تابستان و پاییز – صعود یکروزه گرده آلمانها • صعود یکروزه دیواره علم کوه، مسیر هاری رست از ونداربن به ونداربن بدون بارگذاری 21:33 ساعت • صعود دو مسیر هاری رست و فرانسوی های دیواره علم کوه در یک روز • رکورد عبور از البرز، شروع دربند توچال تا آزادکوه کلاک ، 102 کیلومتر، 9000 متر صعود در 46 ساعت رکورد صعود سرعتی زمستانی گرده آلمانها از ونداربن به ونداربن در 67 ساعت • رکورد صعود سرعتی خط الراس دوبرار در 17 ساعت و نه دقیقه • صعود سرعتی از پل خواب توچال کلک چال جمشیدیه در 15 ساعت و 20 دقیقه • صعود یکروزه از دربند توچال تا سرکچال سپیدستان در 23 ساعت و 50 دقیقه ، 65 کیلومتر، • صعود قله خان تنگری 7010 متر • تلاش برای صعود قله ماناسلو 8163 متر • صعود یخچالهای شمالی سبلان، کسری، یخار • صعود و تمرین سنگنوردی در دیواره های شروین، پلخواب، بیستون.... • گشایش مسیر در دیواره های کاسونک، شروین، اوسون ترکیبی ... • مربی کوهپیمایی درجه سه سایر: کمربند مشکی جودو دان یک کارشناس مهندسی معماری، دکتری مدیریت بازرگانی
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
M
L

کلاه سنگنوردی سیموند مدلSPRINT سبک وزن

۵.۹۹۰.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

بند عینک نانو شیرکوه

۴۴.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

کیف کمری سالیوا

۵۷۹.۰۰۰ تومان

ست ظروف آشپزی کمپینگ 5-6 نفره DS700

Original price was: ۲.۴۷۰.۰۰۰ تومان.Current price is: ۲.۳۱۷.۰۰۰ تومان.
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

جدیدترین مقالات

مقالات پیشین

یک نظر در “کوه اورست کجاست؟ [همه چیز درباره قله اورست]

  1. فرزام گفت:

    عالیییئیی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
وبلاگ
حساب من
0 مقايسه
0 مورد سبد خرید