آموزش سنگنوردی, بدون دسته بندی, سنگنوردی

تکنیک اسمیرینگ در سنگنوردی

تکنیک اسمیرینگ در سنگنوردی

ارتقای سطح سنگنوردی بستگی زیادی به درک نحوه حرکت پا دارد. برای صعود بیشتر باید بتوانید راههای بهتر استفاده از پاها را یاد بگیرید. تکنیک پای خوب نه تنها باعث بهبود جریان سنگنوردی ، بلکه باعث توان صعود مسیرهای سختتر می شود. (تذکر موج کوه : smear در فارسی به معنای آغشتن یا لکه دار کردن است مناسب توضیح تکنیک نبود، بنابراین از خود واژه اسمیر استفاده شد.)

یکی از تکنیک های نسبتا پیشرفته در سنگنوردی که می تواند سنگنوردی شما را به خوبی تغییر دهد. اسمیر یا اسمیرینگ است. زمانهای زیاد به خصوص در سنگنوردی طبیعت وجود دارد که گیره پایی در دسترس نیست و شما احساس ناتوانی می کند. استفاده از تکنیک اسمیر به شما کمک می کند که بهتر با شرایطی این چنینی مواجه شوید.

در ادامه درباره ماهیت این تکنیک، نحوه انجام آن و اشتباهات معمول در به کارگیری اسمیرینگ صحبت می کنیم.

مرتبط : تکنیک پا در سنگنوردی ، آشنایی با تکنیک های سنگنوردی

اسمیر در سنگنوردی

اسمیرینگ یا اسمیر کردن چیست؟

اسمیرینگ زمانی است که شما از سطح دیواره یا سنگ به عنوان گیره پا استفاده می کنید. به بیان دیگر، زمانی که پا در ارتباط مستقیم با سنگ باشد و عارضه به شکل گیره یا پله برای قرار دادن پا وجود ندارد.

اسمیر یکی از تکنیک های سنگنوردی است که برای اجرا شدن به قدرت نیاز ندارد، اما شامل تعادل و درک تکنیکی می شود. که به خصوص در صعود سنگنهای اسلب کاربرد دارد. بسیاری از زمانها و حتی در تک حرکت ها می تواند به عنوان یک عامل تعیین کننده برای تاپ کردن یا تاپ نکردن یک مسیر مطرح شود.

دلایل اهمیت اسمیر در سنگنوردی

زمانی که شما تازه کار هستید، ممکن است فکر کنید که تنها باید از گیره های روی دیواره یا سنگ برای صعود استفاده کرد. زمانی که استفاده از سطح دیواره را درک کنید، باعث می شود که درجه صعودتان تغییر جدی کند.

  • زمانی که گیره پا در دسترس نیست، یا گیره پاها در دوردست هستند ، شما می توانید با استفاده از تکینک اسمیرینگ یک حرکت را بزنید. به خصوص در سنگنوردی طبیعت، شرایط زیادی وجود دارد که شما ممکن است حس کنید هر جایی نمی توانید پایتان را بگذارید. با تمرین روی اسمیرینگ گزینه های بیشتری در دسترس شما خواهد بود.
  • اسمیرینگ یک راه عالی برای تقویت تکنیک پا در سنگنوردیست. شما یاد میگیرید که از دیواره و سنگ به نحو بهتری استفاده کنید و تنها به بالاتنه تان متکی نباشید. مهمتر اینکه یاد میگیرید به پایتان و کفش سنگنوردی اعتماد کنید.
  • با تمرین اسمیرینگ شما می توانید تعادل و اعتماد خود را افزایش دهید. عواملی که در جریان سنگنوردی مهم هستند.
  • اسمیر کردن یک تکنیک ضروری در صعود سنگهای اسلب می باشد.
  • یاد می گیرید که مسیر را بهتر بخوانید و از کوچکترین چین خوردگی ها و گودی ها برای ایجاد اصطکاک بیشتر استفاده کنید.
  • پای شما در استفاده از محدودیت ها حساستر خواهد شد و نسبت به نقاطی که می توانید استفاده کنید، آگاه تر می شوید.

آیا بعضی از کفش های سنگنوردی برای اسمیرینگ مناسبتر هستند؟

پس از اینکه با تکنیک آشنا شدید، اسمیرینگ وابستگی زیادی به لاستیک و چسبندگی کفش شما دارد.

کفشهایی که نرمتر و حساسترند بهتر از کفشهای نسبتا خشک در این تکنیک عمل می کنند. دلیل آن این است که کفش نرمتر ، راحتتر فرم سنگ را می گیرد. اگر کفش سخت باشد، ارتباط کمتری بین لاستیک کفش و سطح دیواره برقرار می شود که به معنای اصطکاک و پایداری کمتر می باشد.

کفشهای اگرسیو یا تهاجمی موزی شکل برای اسمیرینگ سختتر هستند. چرا که صاف کردن انگشتان در این کفشها سختتر است. شستشوی کفشها با آب و صابون و تمیز کردن آنها با مسواک پس از هر صعود یک کلک کمک کننده خواهد بود. این کار باعث پاک شدن کفش از آلودگی و چسبیدن بهتر آنها می شود.

مرتبط : راهنمای انتخاب کفش سنگنوردی

اسمیر

تمرین برای اسمیرینگ

این تکنیک اغلب در سنگنوردی در مسیرهای اسلب کاربرد دارد. در سنگنوردی طبیعت استفاده از این تکنیک روی گرانیت و سنگهای ماسه ای آسانتر است، چرا که سطح آنها کمتر صیقلی می باشد.

برای اسمیر کردن، باید در حالی که آرنج دست صاف است گیره را بکشید، انگشتان و پنجه پا را روی دیواره فشار دهید تا اصطکاک ایجاد شود. با فشار دادن پا باسن از نقطه قرار گیری آن فاصله می گیرد.

نیرویی که در اینجا روی دیواره به کار می گیرید توسط وزنتان ایجاد می شود. بنابراین در این پوزیشن،وزنتان به شما کمک می کند تا با فشار بیشتر روی پا بهترین گیره ممکن ایجاد شود تا پایتان برای اسمیر کردن بچسبد.

مهمترین نکات برای موفقیت در این تکنیک موارد زیر هستند:

  • دقت و صحت.
  • درگیر شدن پا.
  • اعتماد کردن.

زمانی که پایتان را در جهت مخالف دیواره قرار می دهید، نیازمند آن هستید که پا را درگیر کنید. انفعال بیشتر پا به معنای امکان سرخوردن بیشتر می باشد.

به جهت نیرویی که به وسیله پایتان به کار می برید، دقت کنید. فشار ستون مانند و عمودی بیشتر، یعنی نیروی به کار رفته بیشتر و چسبیدن بهتر کفشها. با هل دادن باسن به سمت بیرون دیواره، مرکز ثقلتان از جهت نیرو خارج شده و پایین تر می آید.

وضعیت پاشنه

پایین بردن پاشنه باعث افزایش سطح درگیری کفش با سطح سنگ یا دیواره میشود که به افزایش اصطکاک می انجامد. این روش اغلب در سطوح صاف و یکنواخت کاربرد دارد.

سنگنوردی

زمانی که می خواهید در گودی های سنگ اسمیرینگ کنید، با انگشتان پا هدف گیری کرده تا بهترین چسبندگی ممکن ایجاد شود. برای به کار گیری فشار بیشتر، در این مورد، بهتر است که پاشنه را بالا بیاورید.

اسمیر

پایان دادن تکنیک

زمانی که می خواهید تکنیک اسمیر را پایان داده و به حرکت بعدی بروید، آنرا تدریجی انجام ندهید. این کار می تواند باعث سرخوردن پا شود. درعوض، باید قدری ناگهانی حرکت را انجام دهید. به طور کلی زمانی که به پایتان اتکا می کنید، باید در حال فشار آوردن با تمام قوا به دیواره باشد، یا اینکه اصلا نباید روی دیواره قرار بگیرد. پس زمانی که تکنیک را انجام میدهید تا اجرای حرکت بعدی نیرو را به طور کامل روی آن حفظ کنید و سپس به طور کلی و سریعا به سراغ حرکت بعدی بروید.

اهمیت زیادی دارد که این تکنیک را در محیطی ایمن تمرین کرده و اعتماد به نفس کافی و مهارت در تکنیک را قبل از صعود سرطناب کسب کرده باشید.

برای تمرین این تکنیک از مسیرهای بولدر استفاده کنید که آسان باشند و سعی کنید آنها را بدون گیره پا انجام دهید، در عوض از فشار پایتان روی دیواره استفاده کنید.

تمرین باعث می شود که درک درستی از مکانیک اسمیر کردن پیدا کنید، مثلا بفهمید که به چه میزان نیرو و چه جهتی از نیرو برای فشار آوردن به دیواره نیاز دارید.

این تکنیک گاها در ترکیب با تکنیک پرچم یا فلگ به کاربرده می شود. در تکنیک پرچم یک پا در جهت مخالف به کار می رود تا تعادل ایجاد کند. این باعث می شود که فرد روی دیواره تاب نخورد که به خصوص در مسیرهای شیب منفی کاربرد دارد. پای پرچم شده را می توان با اندکی امسیر دیواره برای تعادل و پشتیبانی بیشتر به کار برد.

مرتبط : بدنسازی سنگنوردی برای تازه کارها

کوهنوردی

نکات مهم در تمرین اسمیر برای سنگنوردان مبتدی و متوسط

عواملی هستند که تعیین کننده اثربخشی تکنیک شما و چسبیدن بهتر پا به دیواره می باشند. موقعیت بدن شما در زمان تکنیک زدن، نحوه فشار دادن به دیواره و میزان اعتماد به آن.

قرار گیری پا

  • در زمان اسمیرینگ، انگشتان پا باید به سمت جلو کشیده باشند و پاشنه باید در همان مسیر قرار بگیرد. به بیان دیگر انگشتان یا پاشنه را در جهت دیگر نچرخانید.
  • از پوشش مسافت صعود طولانی برای پیدا کردن گیره پای بهتر در اسمیرینگ استفاده نکنید. از حرکت های کوچک و تدریجی برای صعود بهره ببرید.
  • به دنبال برآمدگی های کوچک و زبری در سنگ باشید. پاها را به صورت رندوم روی دیواره نگذارید.
  • سعی کنید پاها را تنها به اندازه عرض شانه بازکنید. این کار به شما کمک می کند تا کنترل بیشتری داشته باشید. و فشار بیشتر روی پا بیاورید.
  • با وزن بدنتان کار کنید و روی جاهایی که می توانند به عنوان گیره پا عمل کنند فشار بیاورید. اگر این نکته را به درستی درک کنید، وزن بدنتان روی دیواره تقسیم می شود.

درگیر کردن پا و فشار

  • فشار را در طول زدن حرکت و زمان نیاز به پایداری حفظ کنید.
  • به یاد داشته باشید که فشار برپایه انگشت بزرگ پا به دیواره وارد می شود.
  • تقویت و درگیر کردن هسته بدن در زمان اسمیر کردن می تواند باعث تعادل و کنترل بهتر شود.
  • شیب بیشتر دیواره به معنای نیاز به فشار بیشتر مورد نیاز روی پا می باشد.

قدرت ذهنی و اعتماد

  • اسمیرینگ یک تکنیک است که به قدرت ذهنی و اعتماد به انگشتان نیاز دارد تا موثر واقع شود.
  • حتی اگر به نظر ترس ناک می آید، به عقب تکیه دهید و سعی کنید که کفشتان با دیواره درگیر شود. قدری فاصله گرفتن از سنگ باعث دید بهتر نسبت به گیره بعدی مسیر می شود.
  • افزایش تجربه و آزمودن باعث درک بهتر پتانسیل های موجود استفاده از این تکنیک می شود.
  • با تمرین متناوب اسمیر کردن با ایستادن به این شکل روی سطوح راحتتر خواهید بود. تمرین بیشتر باعث قوی شدن پا در زاویه مورد نظر هم میشود.
اسمیر

اشتباهات رایج در این تکنیک

اسمیرینگ یکی از تکنیک هایی است که تقریبا همیشه یک حس نا امنی به سنگنورد می دهد. نیاز به این است که به بدن و کفشتان در زمانی که فشار می آورید اعتماد کنید تا به خوبی بچسبند. خیلی از اوقات ، این مثل یک جادو عمل می کند و جالب است که پا چطور می تواند روی سطوحی این چنین صیقلی بچسبد.

اگرچه بعضی نکات هستند که گاها اشتباه میشوند:

  • اجازه دادن به کمبود اطمینان که وضعیت بدن را تعیین کند. از دست دادن اعتماد به تکنیک باعث میشود که موقعیت بدن تغییر کند. به طور مثال باعث می شود که بدنتان را به سنگ نزدیک تر کنید. که باعث کاهش ارتباط کفش با سنگ می شود.
  • اگر باسن و وزن را بیش از حد به سنگ نزدیک کنید، اصطکاک بین کفش و دیواره کم می شود و احتمال دارد سربخورید. این اتفاق همچنین زمانی که پایتان را نسبت به باسنتان خیلی پایینتر هم بگذارید امکان دارد رخ دهد. در این وضعیت، شما نمی توانید آنطور که باید با وزنتان روی پا فشار بیاورید و اصطکاک از بین میرود.
  • اسمیرینگ باعث فشار روی دست ها می شود. پس فقط زمانی که لازم است از آن استفاده کنید.
  • تلاش برای انجام تکنیک با کفشهای کثیف. کثیف بودن و خاکی بودن کف کفش باعث کاهش اصطکاک می شود.
  • تنها به کار گیری نوک انگشتان پا. اگر گودی در سنگ وجود ندارد پاشنه را پایین بیاورید تا سطح بیشتری از کف پا درگیر شود.

مرتبط : افزایش استقامت در سنگنوردی ، افزایش قدرت استقامتی در سنگنوردی

مهدی جباریان

*مهدی جباریان : شروع فعالیت کوهنوردی 1376 برخی صعودهای شاخص: • گشایش مسیر در دیواره پاتخت ، زمستانی ، سبک آلپی • رکورد صعود چهارجبهه دماوند در 25 ساعت و سی دقیقه:شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، غربی، شمالی، شمال شرقی، پایان در گوسفندسرا • صعود سه جبهه دماوند در 21 ساعت: شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، شمالی و شمال شرقی • رکورد صعود آزاد انفرادی دهلیز مرکزی یخار از معدن تا انتهای یخچال در 12 ساعت • صعود زمستانی دماوند 10 مرتبه: گرده شرقی(تیغه های یخار)، جنوبی، شمالی، یکروزه... • صعود دماوند مجموعا 104 مرتبه در فصول مختلف یالهای گوناگون. • صعود زمستانی گرده شرقی سرکچال به خلنو • صعود زمستانی قلل شاخک و علم کوه از مسیر سیاسنگا • رکورد صعود سرعتی آزاد انفرادی گرده آلمانها از ونداربن تا تنگ گلو در 7 ساعت و سی و سه دقیقه • تلاش برای صعود زمستانی آلپی ترکیبی دیواره علم کوه مسیر هاری رست، صعود برتر سال 96 • صعود به گرده آلمانها چهارده مرتبه در فصل بهار و تابستان و پاییز – صعود یکروزه گرده آلمانها • صعود یکروزه دیواره علم کوه، مسیر هاری رست از ونداربن به ونداربن بدون بارگذاری 21:33 ساعت • صعود دو مسیر هاری رست و فرانسوی های دیواره علم کوه در یک روز • رکورد عبور از البرز، شروع دربند توچال تا آزادکوه کلاک ، 102 کیلومتر، 9000 متر صعود در 46 ساعت رکورد صعود سرعتی زمستانی گرده آلمانها از ونداربن به ونداربن در 67 ساعت • رکورد صعود سرعتی خط الراس دوبرار در 17 ساعت و نه دقیقه • صعود سرعتی از پل خواب توچال کلک چال جمشیدیه در 15 ساعت و 20 دقیقه • صعود یکروزه از دربند توچال تا سرکچال سپیدستان در 23 ساعت و 50 دقیقه ، 65 کیلومتر، • صعود قله خان تنگری 7010 متر • تلاش برای صعود قله ماناسلو 8163 متر • صعود یخچالهای شمالی سبلان، کسری، یخار • صعود و تمرین سنگنوردی در دیواره های شروین، پلخواب، بیستون.... • گشایش مسیر در دیواره های کاسونک، شروین، اوسون ترکیبی ... • مربی کوهپیمایی درجه سه سایر: کمربند مشکی جودو دان یک کارشناس مهندسی معماری، دکتری مدیریت بازرگانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

مقالات پیشین

سبد خرید
ارسال فوری تهران در نوروز
فروشگاه
وبلاگ
حساب من
0 مقايسه
0 مورد سبد خرید