ورزش کوهنوردی به شکل امروزی آن، سفر خود را از قرن هجدهم و نوزدهم میلادی آغاز کرد. در طول این سفر پر حماسه برخی از صعودهای خاص را می توان به عنوان نقاط عطفی برشمرد که این حرکت را یک گام به پیش بردند. در این نوشته به برخی از این بزرگترین دستاوردها می پردازیم. اینها بدون ترتیب خاص ارایه میشوند و البته احتمالا شامل همه موارد نخواهند بود ولی قطعا در جمع خاصترین صعودهایی قرار می گیرند که تا به امروز بشر توانسته انجام دهد. با موج کوه همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggle1. مون بلان
بلندترین کوه آلپ ، مون بلان در مرز ایتالیا و فرانسه برای اولین بار در سال 1786 توسط میشل گابریل پاکارد و ژاک بالمات صعود شد ، که پاداشی برای شاهکار ارائه شده توسط دانشمند و کوهنورد هوراس بنیدیکت سوسور به دست آوردند. به این صعود یکی از مراحل صعودی است که عصر مدرن کوهنوردی را باز می کند.
2. ماترهورن
ماترهورن فوق العاده زیبا در آلپ پن ، یکی از مشهورترین و چشمگیرترین قله های جهان ، قله ای جاه طلبانه در دوران طلایی کوهنوردی در آلپ بود. گروه ادوارد وایمپر افتخار اولین صعود موفق را در سال 1865 کسب کرد.
3. رخ شمالی آیگر
در حالیکه ایگر برای اولین بار در سال 1858 صعود شد، دیواره شمالی آن-نوردوند- تا مدتها بعد برای کوهنوردان یک هدف وحشتناک و دست نیافتنی باقی ماند. گروهی از کوهنوردان آلمانی و اتریشی به سرپرستی هاینریش هارر سرانجام این دیوار غول پیکر را که تقریباً 1800 متر ارتفاع داشت ، در سال 1938 صعود کردند.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
دستکش نیچرهایک مدل NH19S005-T
نمره 4.13 از 5۷۹۸.۰۰۰ تومان
4. قله اورست: اولین صعود تایید شده
قله اورست در اوایل دهه 1850 بلندترین قله جهان تعیین شده بود ، اما قله آن برای یک قرن یا حداقل-حداقل به صورت رسمی-تا زمانی که ادموند هیلاری نیوزلندی و تنزینگ نورگی تبتی به قله رسیدند ، صعود نشد. صبح روز 29 مه 1953. مسیری که آنها از خط الراس جنوب شرقی طی کردند شامل صعودی خطرناک از صخره ای درست در زیر قله بود که به “قدمگاه هیلاری” معروف گردید.
یکی از بزرگترین سوالات بی پاسخ در تاریخ کوهنوردی این است که آیا کوه نوردان انگلیسی جورج مالوری و/یا اندرو ایروین در تلاش 1924 که به قله اورست رسیدند یا نه؟ یک هیئت اعزامی به اورست در سال 1999 به ریاست اریک سیمونسون جسد مالوری را در ارتفاع 8100 متری در قسمت شمالی قله پیدا کرد. بقایای ایروین هرگز به طور قطعی پیدا نشده است.
5. اولین صعود کی2
صعود موفقیت آمیز هیلاری و نورگی بر اورست یک سال بعد با اولین صعود به دومین قله بلند جهان ، K2 ، توسط کامپاگونی و لینو لاسیدلی ، دنبال شد. K2 واقع در محدوده قراقوروم در مرز چین و پاکستان ، از نظر فنی صعود سخت تری در مقایسه با اورست است و به دلیل خطرات خود شهرت دارد.
6. آناپورنا: اولین صعود یک 8000 متری
اولین صعود یک قله 8000 متری توسط موریس هرزوگ و تیمش در 1950 انجام شد. آنها در واقع برای صعود به دائولاگیری به هیمالیا رفته بودند، اما نهایتا آناپورنا را صعود کردند.
7. مسنر در اورست: دور اول
راینولد مسنر ، کوهنورد ایتالیایی ، که به عنوان یکی از بزرگترین کوهنوردان تمام دوران شناخته می شد ، بیش از یک رکورد فوق العاده در قله اورست دارد. به همراه پیتر هابلر ، او اولین کسی بود که بدون کمک اکسیژن کمکی، بلندترین قله جهان را صعود کرد، این موفقیتی بود که آنها در سال 1978 به دست آوردند.
8. مسنر: صعود انفرادی اورست
دو سال بعد، مسنر با تکمیل اولین صعود انفرادی اورست از مسیر شمالی، شاهکار دیگری از خود برجای گذاشت.
باشگاه ورزشی موج
9. اولین صعود زمستانی یک هشت هزار متری: باز هم اورست
اولین صعود زمستانی اورست در زمستان 1980 به عنوان اولین صعود زمستانی یک هشت هزار متری در زمستان نیزشناخته میشود. دستاوری که توسط کوهنوردان برجسته لهستانی به جا ماند.
10. اولین زنی که به اورست صعود کرد(همچنین اولین زنی که 7 قله 7 قاره را صعود نمود.)
اولین زن کوهنورد به قله اورست جنکو تابئی از ژاپن بود که این کار را در سال 1975 انجام داد. جنکو همچنین اولین زنی بود که از هفت قله صعود کرد: یعنی بلندترین قله های هر قاره.
11. مسنر و 8000 متری ها
رینهولد مسنر همچنین به عنوان اولین انسان توانست 14 قله هشت هزار متری را صعود کند. وی در سال 1986 این صعودها را به پایان رسانید. همچنین اولین کسی بود که این کار را بدون استفاده از اکسیژن کمکی انجام داده بود.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
- کاور باران کوله پشتی 45-65 لیتر چانوداگ ۲۳۸.۰۰۰ تومان
12. کوکوچکا به عنوان دومین انسان 8000 متری ها را صعود کرد.
یرزی کوکوچکا دومین انسانی بود که 8000 متری ها را صعود کرد. فرق او با مسنر در نحوه اجرا بود. او در طول صعودهایش 8 مسیر در این قلل گشود و 4 قله را نیز در زمستان صعود کرد.
13. اولین زن صعود کننده 14 قله 8000 متری
کوهنورد باسکی ادورنه پاسابان اولین زنی بود که در سال 2010 با صعود به شیشاپانگما در تبت توانست تمام این مجموعه قلل را صعود کند.
14. صعود آخرین 8000 متری در فصل زمستان
اولین صعود زمستانی کی2 به عنوان آخرین صعود مجموعه بلندترین قلل جهان شناخته میشود که در زمستان 2021 توسط تیمی 10 نفره از کوهنوردان نپالی به سرانجام رسید.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.