لیلا پیک یا لایلا پیک (6096 متر) یکی از زیباترین قلل پاکستان یا شاید یکی از زیباترین قلل جهان می باشد که دلیل آن شکل خاص سوزنی این کوه از پایین تا نوک قله است. مشهورترین وجه این کوه هم رخ غربی آن است که به شکل یک شیب یک تکه گرانیتی تا قله آن بالا میرود. لیلا پیک در شرق دره گوندوگورو و غرب دره چوگولیزا در منطقه ماشربروم بالیستان قرار گرفته است. بیشتر افراد وقتی که از منطقه کنکوردیا و بیس کمپ کی2 رد میشوند چشمشان را نمی توانند از این زیبایی به اندازه بردارند.
مرتبط : ماشربروم ، کی2 ، ترانگو
فهرست مطالب
Toggleاولین صعود به لیلا کوه یا لیلا پیک
مانند بسیاری از قلل با این حدود ارتفاع اولین صعود این کوه هم در سالهای 80 و 90 و به شکل غیرقانونی بدون مجوزهای مربوط صورت گرفت. بنابراین صعودها کمتر مورد توجه واقع می شدند. اولین صعود توسط چهار کوهنورد انگلیسی شامل سیمون یاتس ، سین اسمیت ، مارک میلر در سال 1987 از طریق رخ غربی کوه و یخچال گوندوگورو صورت پذیرفت. این اولین صعود بزرگ سیمون یاتس پس از حماسه سیولا گرانده در 1985 بود. با اینکه این صعود دارای مجوزهای قانونی نبود اما پس از آنکه سیمون یک فصل از کتابش را به آن اختصاص داد مورد توجه قرار گرفت. این فصل شامل مجموعه ای از بهترین تصاویر از صعود می شد.
در سالهای 1990 هم یک تیم آلمانی و یک تیم سوییسی به قله لیلا پیک صعود کردند. البته اولین صعود رسمی در سال 1997 توسط یک تیم ایتالیایی انجام گرفت. فابیو لاچینی و پائولو کاواگنتو قله را صعود کردند و سپس در روز بعد هم کامیلو دلا ودوا ، جیوانی انگارو و جیادو راگری به قله رسیدند. آنها در قله یک کپسول گاز باقی مانده از تیم بریتانیایی یافتند. مسیری که ایتالیایی ها صعود کرده بودند قدری سخت تر از مسیر انگلیسی ها بود.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
عینک ورزشی جولبو اسپرت مدل وایدران
نمره 3.00 از 5۳۷۷.۰۰۰ تومان
توضیحات راجع به صعود لیلا پیک
تمامی صعودهایی که در بالا ذکر شد به سبک آلپی انجام گرفته بودند. لیلا پیک قابلیت صعود یکروزه توسط یک تیم قوی از بیس کمپ پیشرفته را دارد. با تقریبا 1500 متر صعود اکثر افراد ترجیح می دهند که یک بیواک در مسیر داشته باشند و در واقع مسیر را دو روزه طی کنند. صعود در سطح متوسطی قرار دارد و شیب از 55 درجه فراتر نمی رود. قسمتهای پایینی قدری درگیری ترکیبی دارند اما با نزدیک شدن به قله مسیر بیشتر از یخ ترکیب شده است. کوه آسان گوندوگورو (5650 متر) را می توان برای هم هوایی در نظر گرفت.
فردریک اریکسون و جوگن آموت توانستند با اسکی از کوه به پایین فرود بیایند. آنها در واقع از حدود 100 متری قله اقدام به اسکی کردند که دلیل آن یخ زدگی شیب منتهی به قله بوده است.
مجوزها
در حال حاضر با توجه به سیاست های دولت پاکستان و با توجه به ارتفاع زیر 6500 متر نیازی به گرفتن مجوز برای صعود به لیلا پیک وجود ندارد. لیلا پیک در حال حاضر در منطقه محدود شده قرار دارد. مناطق محدود قسمت هایی هستند که در نواحی مرزی قرار گرفته اند. صعود به این مناطق باعث بالارفتن هزینه ها می شود. برای ورود به این منطقه یک مجوز 50 دلاری ، یک گاید رسمی و بیمه ی حوادث باید توسط کوهنورد اخذ شود.
البته این مجوزها فقط باید توسط کوهنوردان خارجی دریافت شوند. کوهنوردان پاکستانی بدون هیچ هزینه ای میتوانند اقدام به رفتن به این مناطق کنند.
سه لیلای قراقوروم
لیلا به معنای عزیزترین است. جالب اینجاست که سه لیلا پیک در پاکستان وجود دارد. بلندترین آنها هم در منطقه جنوبی چوگو لونگما در کوههای هاراموش قرار گرفته است. این کوه نزدیک به اسپانتیک قرار گرفته است. صعود به این لیلا به دلیل ارتفاع 6986 متری آن سخت می باشد و به مجوز هم برای صعود نیاز است. کوچکترین لیلا در سمت جنوبی دره روپال با ارتفاع 5971 متر قرار گرفته است که با توجه به ارتفاع صعود به این کوه هم نیازی به مجوز ندارد.
شرایط صعود
مشکل اصلی در صعود کوههایی مانند این قله در پاکستان این است که گاها در طول شب برف یخ نمی زند. پس لازم به توضیح نیست که صعود برف نسبتا شل در شیب 55 درجه می تواند چقدر خسته کننده باشد. بسیاری از صعود ها در منطقه قراقوروم هم به دلیل شرایط برف ناموفق بوده اند. صبر برای شرایط مناسب صعود اهمیت زیادی دارد.
باشگاه ورزشی موج
بارش برف هم در هر زمانی محتمل است. در سمت غربی نیز در صورت بارش سنگین برف و عدم پایدار شدن آن احتمال بهمن وجود دارد.
فصل صعود لیلاپیک
فصل صعود به لیلا پیک نیز معمولا از ژوئن تا سپتامبر میباشد. آگوست محبوبترین ماه برای صعود است اما همیشه بهترین شرایط را ندارد.
دسترسی
این قله به دلیل قرارگیری در قراقوروم مرکزی دور افتاده به حساب می آید اما به طور نسبی از روستای هوشه دسترسی به آن آسان است که خود روستا هم به جاده اسکاردو مرتبط می باشد. با جیپ می توان در حدود هشت ساعت از اسکاردو به هوشه رسید. از روستای هوشه نیز می توان در مدت دو روز به کوه رسید. ارتفاع بیس کمپ 4680 متر و ارتفاع هوشه 3050 متر می باشد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
بیس لایر پلارتک 5.11
نمره 4.00 از 5۹۹۱.۰۰۰ تومان
مرتبط : هم هوایی در کوهنوردی ، نکات هم هوایی
دکتر مهدی جباریان / باشگاه ورزشی موج
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.