زینک عنصری ضروری برای بدن ماست. مکمل های زینک به اشکال مختلف و بسته به نوع درمان افراد وجوددارد. تحقیقات ثابت کرده این ماده در تقویت سیستم ایمنی، تثبیت سطح قند خون، سلامت پوست ودرمان جوش و آکنه و… تاثیر بسزایی دارد، اما این تصور که مصرف قرص زینک باعث چاقی می شود منجر به کاهش مصرف مکمل زینک در برخی افراد شده در ادامه به بررسی فواید و مضرات قرص زینک، نحوه و زمان مصرف آن و … می پردازیم.
بیشتر بخوانید: ۵ خاصیت جینسینگ برای ورزشکاران و سلامتی
فهرست مطالب
Toggleفواید قرص زینک
- تقویت سیتم ایمنی: سلول های سیستم ایمنی شما برای رشد و عملکرد خوب به زینک احتیاج دارند و محققان مصرف آن را در زمان بیماری و قبل از آن بدلیل کوتاه کردن مدت بیماری و جلوگیری از آن به شدت توصیه می کنند. بر اساس متاآنالیز می 2017 منتشر شده در JRSM Open ، حداقل 75 میلی گرم زینک در روز، سرماخوردگی را تا 33 درصد کاهش می دهد. متاآنالیز دیگری که در آوریل 2017 منتشر شد ، نشان داد بیمارانی که روزانه 80 تا 92 میلی گرم روی برای درمان سرماخوردگی خود مصرف می کردند ، سه برابر سریعتر از افرادی که این کار را انجام ندادند بهبود یافتند.
- کاهش خطر زایمان زودرس: روی از طریق کمک به ساخت پروتئین و DNA در رشد و نمو موثر واقع می شود. به همین دلیل مصرف زینک برای کودکان و زنان باردار لازم است بعلاوه از زایمان زودرس جلوگیری می کند.
- کاهش سطح قند خون: افراد مبتلا به دیابت در معرض کمبود زینک هستند.یک مطالعه منتشر شده در ژانویه تا آوریل 2020 در مجله Family and Community Medicine نشان داد که 6.4 درصد از شرکت کنندگان در گروه کنترل کمبود زینک داشتند ، در حالی که 67.9 درصد از شرکت کنندگان در گروه دیابت کمبود داشتند ، اگرچه محققان نمی توانند تعیین کنند که آیا دیابت منجر به کمبود روی می شود یا برعکس .زینک در ذخیره و ترشح انسولین نقش دارد و به کنترل قند خون کمک می کند.
- یادگیری و حافظه: تحقیقاتی در سال 2017 نشان داد که مصرف زینک می تواند یادگیری و حافظه را بهبود بخشد.
- بهود علائم عصبی: بین کمبود زینک و علائم عصبی ارتباط وجود دارد.مححققان 60 فرد مبتلا به سردرد، سوزن سوزن شدن بدن و برخی علائم عصبی را با مصرف مکمل زینک مورد بررسی قراردادند و شرکت کنندگان بعد از استفاده از مکمل کاهش علائم عصبی را گزارش دادند.
بیشتر بخوانید: ۹ نکته پیرامون تغذیه سالم در دوران کرونا
تاثیر زینک برای مو
کمبود زینک منجر به تغییر در ساختار پروتئینی فولیکول های مو می شود که منجر به تضعیف یکپارچگی ساختاری آنها می شود. این بدان معناست که موهای جدید سریعتر از آنچه که باید می ریزند. علاوه بر این مواردی از افرادی ثبت شده است که موهایشان در رژیم های غنی از زینک از خاکستری کدر و سفید به رنگ اصلی خود تغییر کرده است. مطالعه دیگری اهمیت زینک را در رشد مجدد موها بر نقش اساسی این ماده معدنی در تولید DNA و RNA نشان می دهد. این مورد برای تقسیم موثر سلولهای فولیکول که منجر به بهبود مرحله آناژن چرخه رشد مو می شود ، ضروری است.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
زیرانداز کیسه خواب آکاردئونی شیرکوه
نمره 4.00 از 5۳۴۳.۰۰۰ تومان
زینک از طریق تاثیر در تنظیم هورمون ها نیز به جلوگیری از ریزش مو و درمان آن کمک می کند.البته توجه کنید همانطور که کمبود روی می تواند باعث ریزش مو شود، روی اضافی نیز می تواند باعث ریزش مو شود. سطوح بالای روی در بدن نه تنها جذب سایر مواد معدنی ضروری مانند منیزیم و آهن را مختل می کند ، بلکه باعث تولید تستوسترون نیز می شود. سطح بالای تستوسترون همراه با عدم تعادل هورمونی دیگر منجر به نازک شدن مو و در نهایت ریزش مو می شود. از سوی دیگر ، کمبود آهن یکی از علل ریزش مو شناخته شده است.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع منیزیم {کاربرد، خواص، مضرات و..}
تاثیر زینک بر پوست
زینک(روی) درسنتز پروتئین و ترمیم زخم نقش مهمی دارد حتی کمبود آن می تواند تولید کلاژن و روند بهبود زخم را دچار مشکل کند. پوست حاوی مقدار نسبتاض زیاد روی چیزی در حدود 5% است و بدلیل فروانی آن در اپیدرم حتی کمبود خفیف آن به سرعت منجر به زبری پوست و مشکلات پوستی دیگر می شود.
آیا زینک برای درمان جوش موثر است؟
زینک بدلیل خاصیت ضد التهابی در درمان جوش نیز موثر است. مطالعه ای روی 332 بیمار مبتلا به آکنه که در Dermatology منتشر شده بود ، مکمل روی خوراکی را با 100 میلی گرم ماینوسایکلین خوراکی برای درمان آکنه مقایسه کرد. گروه دریافت کننده زینک معادل 30 میلی گرم روی عنصری دریافت کرد و تعداد جوش های آنها در 12 هفته 49.8 درصد کاهش یافت ، در حالی که در گروه ماینوسایکلین 66.6 درصد کاهش یافت. همچنین التهاب برای گروه روی 31.2 درصد کاهش یافت. نتیجه گیری کلی این بود که ماینوسایکلین تنها 17 درصد در درمان آکنه موثرتر از روی بود. مصرف زینک در درمان اگزما نیز اثر دارد. مطالعات نشان داده مصرف زینک مکمل در نوزادان در بهبود اگزمای آن ها بسیار موثر است.
علائم کمبود زینک
کمبود زینک می تواند منجر به رشد کم در کودکان، از دست دادن اشتها، اسهال، مشکلات باروری، مشکلات جنسی در آقایان، جوش و مشکلات پوستی، ریزش و نازک شدن موها، تاخیر در بهبود زخم ها، مشکلات یادگیری و تغییر در طعم غذا و… ایجاد کند. کمبود زینک خطر ابتلا به برخی بیماری های عفونی مثل مالاریا، ایدز، سرخک و ذات الریه را نیز افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل ویتامین سی(۹ فایده و ۱۰ علائم کمبود ویتامین c )
باشگاه ورزشی موج
تشخیص کمبود زینک با استفاده از آزمایشات آزمایشگاهی به دلیل کنترل دقیق بدن بر سطح زینک دشوار است. بنابراین ، حتی اگر آزمایشات سطوح نرمال را نشان دهد، ممکن است هنوز دچار کمبود باشید. هنگام تعیین اینکه آیا به مکمل نیاز دارید یا خیر ، پزشکان سایر عوامل موثر مانند رژیم غذایی ضعیف و ژنتیک را در کنار نتایج خون باید در نظر بگیرند.
مقدار مصرف زینک در هر سن چقدر است؟
مصرف زینک در کودکان بدلیل نقش در رشد آن ها بسیار مهم است.جدول زیر به نقل از medicalnews حداقل دوز مورد نیاز برای گروه های سنی مختلف را نشان می دهد.
سن | مردان | زنان |
0-6 ماهگی | 2میلی گرم | 2 میلی گرم |
6-12 ماهگی | 3 میلی گرم | 3 میلی گرم |
1-3 سال | 3 میلی گرم | 3 میلی گرم |
4-8 سال | 5 میلی گرم | 5 میلی گرم |
9-13 سال | 8میلی گرم | 8 میلی گرم |
14-18 سال | 11میلی گرم | 9 میلی گرم |
بالای 19 سال | 11 میلی گرم | 8 میلی گرم |
بهترین زمان مصرف مکمل زینک چه زمانی است؟
بهترین زمان برای مصرف مکمل زینک در وعده ظهر می باشد. مصرف کلسیم جذب زینک را کاهش می دهد.پس اگر زینک را در وعده ناهار میل می کنید ماست و دوغ را حذف کنید. بعد از مصرف زینک آب زیاد بنوشید.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کوله پشتی بلک دیر 45+5 لیتری
نمره 4.00 از 5۳.۱۷۴.۰۰۰ تومان
مصرف بیش از حد قرص زینک چه مضرراتی دارد؟
همانطور که کمبود روی می تواند عوارضی برای سلامتی ایجاد کند ، مصرف بیش از حد نیز می تواند عوارض جانبی منفی ایجاد کند.شایع ترین علائم مسمویت با زینک:
از دست دادن اشتها
گرفتگی شکم و اسهال
سردرد
کاهش سطح HDL کلسترول خوب بدن
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کوله پشتی ۱۲ لیتری Outdoor مدل Local Lion
نمره 3.50 از 5۸۳۲.۰۰۰ تومان
سردرد
اختلال در جذب آهن
مواد غذایی دارای زینک
غذاهای دارای بیشترین منبع زینک شامل: گوشت گاو، بره، مرغ، ماهی قزل آلا، ساردین،صدف خوراکی، نخود، عدس، لوبیا سفید، تخمه کدو، بادام زمینی، شیر، ماست ، پنیر، جو دوسر، کینوا،برنج قهوه ای، قارچ، کلم پیچ، نخود فرنگی، چغندر می باشند.البته باید بدانید زینک( روی) موجود در منابع گیاهی و حبوبات و غلات بدلیل وجود برخی ترکیبات جذب کمتری نسبت به منابع و محصولات حیوانی دارند.
آیا مصرف زینک باعث افزایش وزن بدن می شود؟
به نقل از livestrongمطالعات اندکی نقش زینک را در افزایش وزن نشان می دهدو بیشتر شامل افرادی است که مشکلات پزشکی دارند و از سوءتغذیه رنج می برند، نه افراد سالم. کاهش وزن و کاهش اشتها با کمبود زینک همراه است ، بنابراین قابل درک است که بهبود سطح زینک به این افراد کمک می کند تا وزن خود را افزایش دهند. کودکان مبتلا به سرطان خون در مطالعه ای که در مجله European of Clinical Nutrition در سال 2013 منتشر شد، با مکمل روی وزن خود را افزایش دادند. مکمل روی همچنین می تواند برای افزایش وزن در افرادی که از بی اشتهایی رنج می برند مفید باشد. مطالعه کلاسیک منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داد که مکمل روی به افزایش وزن در کودکان مبتلا به سوء تغذیه کمک می کند. با این حال ، این بدان معنا نیست که مصرف مکمل روی به شما در افزایش وزن کمک می کند.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.