اختلال عاطفی فصلی (SAD) نوعی افسردگی با الگوی فصلی مکرر است که علائم آن اغلب در اواخر پاییز و اوایل زمستان شروع می شود و در بهار و تابستان از بین می رود. خطر ابتلا به SAD در افرادی که دور از خط استوا زندگی می کنند و کسانی که سابقه شخصی یا خانوادگی افسردگی دارند بیشتر است. زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به SAD هستند و افراد جوانتر در معرض خطر بیشتری نسبت به افراد مسن می باشند.
انواع درمان هایی که برای SAD مورد مطالعه قرار گرفته اند عبارتند از دارو (داروهای ضد افسردگی)، روان درمانی (مانند درمان شناختی رفتاری، CBT)، نور درمانی و غیره می باشند. اما برای رفتن به سراغ داروها عجله نکنید. شاید یک ویتامین تنها چیزی باشد که لازم دارید.
در فصل پاییز و زمستان تابش نور خورشید به دلایل طبیعی کاهش می یابد. از طرف دیگر فعالیت های امروزی بیش از پیش در محیط های بسته انجام می شود و آلودگی هوا هم جلوی رسیدن اشعه خورشید را می گیرد. همه اینها باعث کمبود یک ویتامین در بدن خواهد شد.
سطوح پایین ویتامین D، ناشی از مصرف کم این ویتامین در رژیم غذایی یا قرار نگرفتن کافی در معرض نور خورشید، در افراد مبتلا به افسردگی فصلی مشاهده شده است. البته تحقیقات کمی در این رابطه صورت گرفته اما حتما در صورتی که با افسردگی فصلی مواجه می شوید، سطوح ویتامین دی خود را چک کرده و در صورت لزوم جهت مصرف مکمل این ویتامین با پزشک مشورت نمایید.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کیسه بیواک شیرکوه مدل sos
نمره 4.00 از 5۳۹۴.۰۰۰ تومان
ارسال این مطلب برای دوستانی که درگیر این مساله هستند ممکن است راهگشا باشد.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.