محسن نوری از نامهایی در تاریخ کوهنوردی ایران است که قابل کنار گذاشتن نیست و در واقع بخشی از این تاریخ را شکل می دهد. مربی که صدها شاگرد عالی تربیت کرد و دهها صعود شاخص به انجام رسانید. وی را می توان به عنوان الگوی کوهنوردی کلاسیک برشمرد که به نوعی نماد دیسیپلین و انضباط لازم در ورزش کوهنوردی می باشد.
نوری در سال 1329 و در شهر تهران و محله گلوبندک چشم به جهان گشود. او از همان سنین پایین به کوهنوردی علاقه پیدا کرد و با استفاده از موهبت کوهستان توچال در هر فرصتی به مناطق مختلف کوه های تهران مانند بند یخچال سرک می کشید.
وی پس از سالها کوهنوردی تفریحی در سن 19 سالگی و در سال 1348 به دنبال ادامه این ورزش به صورت اصولی و حرفه ای رفت.
محسن نوری در سال 1354 دوره کارآموزی سنگ را به صورت اردویی زیر نظر مربیان فدراسیون کوهنوردی وقت گذراند و شاگرد اول کلاس شد و سپس در سال 1357 در دوره مربیگری شرکت نمود و به عنوان یکی از ده نفر اول انتخاب گردید.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
زیرانداز چادر کوهنوردی شانگ یان 210×200
نمره 3.00 از 5۴۸۳.۰۰۰ تومان
او همچنین با حمایت فدراسیون کوهنوردی در دوره ی 20 روزه سنگ و یخ به همراه چند صعود به قلل کشور اتریش شرکت کرد.
نوری در سال 1364 به سطح مربی درجه یک فدراسیون کوهنوردی رسید و در سال 1371 نیز موفق به اخذ دیپلم داور صعودهای ورزشی از کشور فرانسه شد. او در تمامی این دوران و سالهای بعد همکاری مداومی با فدارسیون کوهنوردی و سیستم آموزش کوهنوردی کشور داشت.
فهرست مطالب
Toggleسه صعود زمستانی به گرده آلمانها
محسن نوری از معدود کوهنوردان زمستانی کار کوهنوردی ایران است که توانسته سه بار در فصل زمستان به گرده آلمانهای علم کوه صعود کند. وی رمز موفق این کار را حرکت سریع و سبک می دانست و البته همیشه هم از آمادگی جسمانی عالی برخوردار بود. االبته این تنها فعالیت های زمستانی محسن نوری در زمستان نبود و ید طولایی در این زمینه داشت. از صعودهای زمستانی نوری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- 1355 اولین صعود زمستانی قله سن بران، اشتران کوه
- 1363 اولین صعود زمستانی پسندکوه
- 1364 اولین صعود زمستانی قلل چپکرو، کهو، سه سنگ و دوخواهران
- 1367 سرپرست صعود زمستانی گرده آلمانها، تیم فدراسیون
- 1368 عضو تیم تلاش زمستانی دیواره علم کوه
- 1369 سرپرست صعود زمستانی گرده آلمانها، یادبود محمد داودی
- 1372 صعود زمستانی قلل تخت سلیمان، شانه کوه، سیاه کمان و چالون
- 1375 سرپرست صعود زمستانی جبهه غربی دماوند
- 1376 سرپرست صعود جبهه غربی دماوند
- 1382 صعود زمستانی قله شاه شهیدان
- 1387 سرپرست اردوی صعود زمستانی جنوبی دماوند
- 1389 صعود زمستانی پسندکوه
صعودهای فنی
محسن نوری به غیر از کوهنوردی و صعودهای زمستانی نمونه یک کوهنورد چند بعدی و ماهر به شمار می رفت. وی در زمانی که صعودهای فنی انگشت شمار بودند از مسیرهای مختلف دیواره علم کوه و یخچالهای کوه های ایران صعود کرد:
- 1361 صعود دره یخار
- 1363 صعود یخچال هرم داغ (زمستانی)
- 1366 مسیر فرانسوی ها دیواره علم کوه
- 1369 مسیر لهستان دیواره علم کوه
- بارها صعود به گرده آلمانها در فصل مختلف
وی همچنین همکاری گسترده ای با تیم های هیمالیانوردی در بدو تشکیل و در سالهای دهه 1370 داشت و به عضویت تیم اعزامی گاشربروم دو در سال 1376 درآمد.
مبارزه با بیماری
نوری در سال 1379 به دلیل ضایعه تومور مغزی تحت عمل جراحی قرار گرفت ولی با تمرین زیاد توانست آمادگی و سلامتیش را بازیابد و به عرصه ورزش بازگشت و فعالیت های خود را در رده های مختلف از آموزشی تا اردویی ادامه داد. تا جایی که یک سال بعد از جراحی به سراغ قله موستاق آتا در چین رفت. او در سالهای بین 1379 تا 1392 شش بار به دلیل تومور مغزی مورد جراحی قرار گرفت که پنج دفعه از این شش بار را به دنیای ورزش بازگشت.
باشگاه ورزشی موج
اما بیماری او مجددا در بهمن ماه 1390 عود کرده و مجددا تحت جراحی قرار گرفت اما این بار سلامتیش را باز نیافت و پس از یک دوره طولانی تحمل بیماری در صبح 12 دی ماه 1392 از دنیا رفت. در حالی که ردپای زیبایی از خود به یادگار گذاشت.
درباره محسن نوری خاطرات زیادی می توان از شاگردان وی نقل کرد اما چیزی که همواره از او به یاد می آید اعتقاد خاص و تعهدش به انضباط بود که البته عنصر اساسی پیشرفت در هر فعالیتی از جمله کوهنوردی به حساب می آید. یادش گرامی
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
یک نظر در “محسن نوری ، الگوی کلاسیک یک کوهنورد”
روحشان شاد