اولین مجله کوهی که خریداری کردم، مجله شماره 14 بود که با تصویر روی جلد سنگ عقاب قله سبلان منتشر شده بود. آن روزها مجله کوه تنها مرجع و منبعی بود که درباره کوهنوردی منتشر می شد و هر فصل یک شماره از آن در دسترس علاقمندان قرار می گرفت. بعضا فصل نامه ها را 2-3 بار مطالعه می کردیم تا نوبت به شماره بعدی و فصل بعد برسد. مجله کوه با همت و پشتکار جمعی از پیشکوستان منتشر می شد که دکتر حسن صالحی مقدم در راس آنان قرار داشت. مجله کوه برای سالها تاثیرگذارترین نشریه در زمینه کوهنوردی بود که آثار آن را همچنان می توان در فعالیت های جامعه کوهنوردی مشاهده کرد.
فهرست مطالب
Toggleدکتر حسن صالحی مقدم
دکترحسن صالحی مقدم ، مدیرمسئول و صاحب امتیاز فصلنامه کوه در آبان 1324 در تهران و شمیران بدنیا آمد. ایشان کودکی ، نوجوانی و دوره تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را نیز در شمیران گذراند و در سال 1343 از دبیرستان شاپور فارغ التحصیل شدند.
دکتر صالحی مقدم تحصیلات دانشگاهی خود را در سال 1344 در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران آغاز نمود. اما علاقه وی به کوه نوردی سال ها پیش از ورودش به دانشگاه آغاز شده بود. بدون شک رشد در منطقه کوهستانی شمیران در شمال تهران نقش زیادی در جذب بسیاری از کوه نوردان این منطقه از جمله دکتر صالحی به این رشته داشته است. بستر بسیار مناسب و ارزشمندی از کوه های نسبتا مرتفع با دسترسی تقریبا آسان، زمینه خوبی است برای کشیده شدن به دنیای بی نظیر و جذاب رشته کوه نوردی است.
دکتر صالحی سال های نخست کوه نوردی خود را حدود سال 37 می داند که از همان کوه های شمیران آغاز شده است. نخستین کوه پیمایی ها وبرنامه هایش را با تنی چند از دوستان و هم محلی های خود آغاز نمود و در طی سالهای 40 و 41 نخستین تمرین های سنگ نوردی خود را با مربی گری و نظارت زنده یاد «محمود اجل» در بند یخچال گذراند. در حدود سال 45 بود که در کنار هیات کوه نوردی شمیران همراه با تنی چند از دیگر اعضای این هیات گروهی مستقل در شمیران را تاسیس نمود و از همان آغاز نیز در تشکیلات کوه نوردی ایران نقش های به سزایی را ایفا کرد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
سرشعله سه پر مدل rock
نمره 3.60 از 5۴۸۷.۰۰۰ تومان
نخستین کارآموزی ها را در سال 1347 به سرپرستی آقایان «امیراعلایی» و «ناصر رستمی» در رشته کوه نوردی به پایان رساند و در همان دوران بسیاری از قله های بلند ایران را به همراه تیم دانشگاه و با سرپرستی زنده یاد «اکبر بشر دوست» از مربیان پیشکسوت ایران صعود کرد. دوره های مربی گری خود را از سال 1351 آغاز کرد و در سال 1352 دوره مقدماتی اسکی کوهستان را در شمشک سپری کرد و دوره تکمیلی آن را در سال 1354 به پایان رساند . سال 1355 در دوره مربی گری «سپ»، کوه نورد اتریشی که به ایران آمده بود شرکت نمود.
وی در همان سال همراه با تعدادی از همنوردان خود عازم یک سفر کوه نوردی به اروپا شد. در این سفر پنجاه روزه که به صورت زمینی و با مینی بوس آغاز شده بود، دکتر صالحی مقدم و تیم همراه، موفق به صعود قله های «مون بلان فرانسه» ، «ماترهورن» در سوییس ، «دولومیت» های ایتالیا، «مونت رزا» شدند.
ایشان پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، در سال 1356 فعالیت خود را به عنوان دندانپزشک در بیمارستان ومطب شخصی اش آغاز و هم زمان نیز فعالیت های کوه نوردی خود را ادامه داد و با هیات کوه نوردی شمیران و فدراسیون کوه نوردی نیز همکاری می کرد. در سال 1372 به عنوان نخستین پزشک نماینده ایران ،عضو کمیسیون پزشکی اتحادیه کوه نوردی جهان شد . دکتر صالحی مقدم در سال 64 و 68 دوبار قله «کلیمانجارو» را صعود کرد.
تاسیس مجله کوه
اوایل دهه هفتاد که استاد «جلیل کتیبه ای» به ایران بازگشته بود، اندیشه تاسیس و انتشار یک مجله دوباره در ذهن دکتر صالحی به جریان افتاد و این اندیشه با تشویق های جلیل کتیبه ای به انگیزه ای قوی تبدیل شد تا این که در سال 73 به آن جامعه عمل پوشاند.
انتشار فصلنامه کوه و فعالیت های مرتبط با آن در مردادماه سال 74 به صورت جدی آغاز شد. این کوشش و پویایی، نخستین شماره مجله را در اسفند 74 به روی پیشخوان روزنامه فروشی ها برد. از همان شماره نخست مجله، افرادی همچون استاد جلیل کتیبه ای ،مهندس وارطان زاکاریان، دکتر محسن محسنین، علی قلم سیاه ، مهندس مجیدبنی هاشمی ، مهندس شاپور صمصام ، سیدمرتضی موسوی ، مهدی شیرازی ، مسعوداشرفی ، رضا چهکنویی و تنی چند تن از پیشکسوتان حوزه کوه نوردی با دکترصالحی همگام شدند .
شماره یک این فصلنامه در زمستان 74 منتشر شد؛ در حالی که عکس روی جلد تصویر یک اسکی باز بود. این عکس به این خاطر به روی جلد مجله رفت که نشان دهد، نشریه کوه یک نشریه صرفا کوه نوردی نیست و به کلیه ورزش های طبیعت در این حوزه تعلق دارد. شمارگان نسخه یکم، دوهزار و 700 جلد بود که 2200 جلد آن روی پیشخوان ها رفت و 1920 جلد آن برگشت خورد!
باشگاه ورزشی موج
این اتفاق، شاید در آغاز مسئولان مجله را کمی نگران و نا امید کرد؛ اما در کمتر از چند ماه همین شماره نخست به چاپ دوم کشیده شد. اینک فصلنامه کوه مخاطبان خود را یافته بود.
این مجله وزین کوهنوردی ایران با بیش از 97 شماره طی سالهای متمادی سکاندارو هدایتگر بخش عمده ای از فرهنگ کوهنوردی ایران بوده است . دکتر حسن صالحی مقدم می گوید: امیدوارم که شمارگان فصلنامه کوه را به یکصد برسانیم تا با خیالی آسوده از رسالتی خودخواسته چراغ را زمین بگذاریم تا شاید روزی در آینده کسانی چراغ را برگیرند و برفروزند.
دکترحسن صالحی مقدم علاوه بر مدیریت مسئول و سردبیری فصلنامه کوه، در طی سا ل های مدیریت «مهندس فیاض» بر فدراسیون کوه نوردی_، مسئول کمیته امداد و نجات وپزشکی کوهستان نیز بود. حسن صالحی مقدم همچنین مسئول کمیسیون حوادث فدراسیون نیز بود. در سال 2011 ، فدراسیون جهانی کوه نوردی UIAA از وی به پاس یک عمر تلاش و خدمت به کوه نوردی ایران تقدیرکرد. دکتر حسن صالحی مقدم دارای دو فرزند است و همچنان به فعالیت های خود ادامه می دهد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
- دمبل 1 کیلویی روکش دار 2 عددی شش ضلعی ۴۲۴.۵۰۰ تومان
منابع: فدراسیون کوهنوردی، کوه نامه
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد آرا: 1
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.