نیرمال پورجا”نیمز” متولد 1983 ، کوهنورد نپالی و سرباز سابق گورخا ، همچنین عضو نیروهای ویژه نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا می باشد. او 14 قله هشت هزار متری را جهان را در مدت زمان 6 ماه و 6 روز و با استفاده از اکسیژن کمکی صعود کرد و رکورد قبلی به مدت زمانی تقریبی 8 سال جابجا نمود.
فهرست مطالب
Toggleاوایل زندگی
نیرمال پورجا در منطقه میاگدی در نزدیکی دائولاگیری و در ارتفاع 1600 متری به دنیا آمد و در منطقه چیتوان رشد کرد.
وی در سال 2003 به تیپ گورخا و در سال 2009 به سرویس ویژه پیوست و در جنگهای هوای سرد تخصص یافت. وی در سال 2018 به درجه لنس کورپورال(همردیف سرجوخه) از ارتش کناره گیری کرده تا روی کوهنوردی تمرکز کند.
وی اولین صعود خود را در سال 2012 در قله لوبوچه شرقی (6100 متری) بدون تجربه قبلی در کوهنوردی انجام داد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کاپشن تک پوش بلک دیر مردانه مدل لایت هایک
نمره 4.00 از 5۱.۴۳۷.۰۰۰ تومان
نیرمال پورجا در سال 2014 در 18 می اولین هشت هزار متری خود را با صعود به دائولاگیری در طول یک سفر با تنها 15 روز زمان به انجام رسانید.
در 13 می 2016 به عنوان دومین هشت هزار متری به اورست صعود کرد. در 15 می 2017 پورجا سرپرستی اکسپدیشن گورخا را بر عهده داشت. در این برنامه وی به همراه 13 سرباز دیگر گورخا به مناسبت 200 امین سال خدمات گورخا به ارتش بریتانیا به اورست صعود کردند. در 9 ژوین 2018 ، او به عنوان عضو ویژه امپراطوری بریتانیا توسط ملکه الیزابت دوم منتصب شد که دلیل آن تلاشهایش در صعودهای بلند بود.
پروژه ممکن 14/7
با طرح صعود 14 قله هشت هزار متری در 7 ماه ، نیرمال پورجا اولین هشت هزار متری را در 23 آوریل 2019 شروع کرد و اولین فاز این پروژه را با شش هشت هزار متری در 24 می 2019 به پایان رسانید : آناپورنا ، دائولاگیری ، کانگچنجونگا ، اورست ، لوتسه ، و ماکالو در این فاز صعود شدند. وی با شرپاها با نام های : مینگما گیابو دیوید شرپا ، لاکپا دندی ، گلجن شرپا و تنسی کاسانگ صعودهای خود را به انجام رسانید. وی پنج قله آخر این فاز را تنها در 12 روز صعود کرد. با این کار رکورد قبلی خودش را با صعود اورست ، لوتسه و ماکالو در 2 روز و دقیقه شکست.
نیرمال پورجا فاز دوم را در جولای 2019 ، با صعود نانگاپاربات ، گاشربروم 1 ، گاشربروم 2 ، کی2 و برودپیک که همه در پاکستان هستند به پایان رسانید.
فاز سوم و آخرین مرحله از پروژه ممکن در سپتامبر 2019 شروع شد. او چوآیو را در 23سپتامبر و ماناسلو را در 27 سپتامبر صعود کرد. در 1 اکتبر 2019 مقامات چینی با مجوز ویژه برای صعود نیرمال پورجا و تیمش به شیشاپانگما در فصل پاییز موافقت کردند. پورجا در 18 اکتبر نپال را به مقصد شیشاپانگما ترک کرده و در 29 اکتبر با صعود به این قله پروژه ممکن را به پایان رسانید.
رکوردها
به جز صعود سریع با اکسیژن کمکی به 14 قله بلند جهان ، او رکوردها زیر را هم جابه جا کرد:
باشگاه ورزشی موج
- بیشترین تعداد صعود 8000 متری در فصل بهار : 6 قله
- بیشترین تعداد صعود به 8000 متری ها در فصل تابستان : 5 قله
- سریعترین صعود به پنج قله بلند جهان
- سریعترین صعود به گاشربروم ها و برودپیک سه قله
- صعود به ماکالو ، لوتسه و اورست در 48 ساعت
- …
نظرات و انتقادات راجع به دست آورد نیرمال پورجا
انجام این برنامه در بین همه اقشار توجهی ویژه به خود جلب کرد و می توان آنرا یکی از پرطنین ترین فعالیت های کوهنوردی در رسانه های غیرکوهنوردی در سالیان اخیر دانست. غیر از آن کوهنوردان به نام هم در این رابطه نقطه نظرات چندی داشته اند:
یکی از بهترین کوهنوردان جهان ، سیمون مورو که با صعودهای زمستانی به 8000 متری ها شناخته می شود می گوید با اینکه چنین صعودی “توریسم ارتفاعات بالا” می باشد، اما نیرمال پورجا همه آنان که خود را قهرمان جمع کردن اعداد در صعود هشت هزار متری ها با استفاده از طناب ثابت ، راهنما و اکسیژن کمکی می دانستند ، حذف کرد. وی می افزاید”یک مرجع جهانی شفاف” می تواند نقطه پایانی بر”قهرمانان دروغین” و کوهنوردان مدعی صعودهای سطحی باشد.
مورو می گوید با تجربه وی در زمینه صعودهای بلند، او میتوانست”یک لیست با کمتر از ده نام را ایجاد کند که با امکانات مشابه ، می توانستند صعود 14 هشت هزاری را در این مدت انجام دهند.”
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
هارنس سنگنوردی و کوهنوردی سبک EDGE شرکت سیموند
نمره 4.25 از 5۶.۳۹۰.۰۰۰ تومان
از طرف دیگر سیمون مورو ، آنان که دست آورد نیرمال پورجا را هم دست کم می گیرند نقد می کند. در عوض وی اعتقاد دارد که کوهنوردان باید روی تکرار پروژه نیرمال به اشکال جدید، بدون اکسیژن کمکی یا طناب ثابت، انجام صعودها در زمستان ، صعود مسیرهای نو ، ایجاد خط الراسهای بلند در ارتفاعات بالا و… تمرکز کنند.
مورو می افزاید کوهنوردان آینده نباید وقتشان را برای صعود 14 هشت هزار متری تلف کنند اگر آنها دوست دارند که یک ماجراجو یا کاشف باشند.
“تا دیروز شما می توانستی یک پروژه از صعود مسیرهای نرمال 8000 متری ها بسازی ، حالا نیرمال یک مهر پایان سالم و ایمن برپایان این دوران زده است.”
رینهولد مسنر ، اولین انسانی که 14 هشت هزار متری را صعود کرد ، از این سرعت بالای صعود به این قلل شگفت زده شده است. وی می گوید” یک ظرفیت بالا برای مدیریت اقتصادی ، رهبری ، سازمان تدارکات ، و به طور آشکار مقاومت بدنی فوق العاده”
مسنر اعتقاد دارد که در حالی که سبک پورجا ” در برابر سبک کوکوچکا چیزی نیست” پورجا به دنبال “انجام بهتر نسبت به این لهستانی بزرگ نبوده است. وی هیچ گاه استفاده از اکسیژن کمکی در بالای 7500 متری یا استفاده از هلی کوپتر برای سرعت بخشیدن به سفر را مخفی نکرد.”
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
سرشعله چهار پر فوق سبک مدل 05
نمره 3.50 از 5۳۴۷.۰۰۰ تومان
مسنر همچنین سایر کوهنوردان را به مبارزه با نیرمال پورجا دعوت می کند.” به سرعت که او انجام داده است اما بدون استفاده از اکسیژن کمکی.”
مسنر عقیده دارد که کوهنوردان نپالی و نه صرفا شرپاها (نیرمال از نظر اخلاقی شرپا نیست و در ارتفاع بالا هم به دنیا نیامده است.) می توانند به طور مستقل صعودهای بلند در هیمالیا را رهبری کنند ، مانند بسیاری از گایدها که درآلپ و سایر نقاط این کار را انجام داده اند.
مورو و مسنر یک جایگاه نقره ای برای دست آورد نیرمال پورجا قایل شده اند. اما دیگر غولهای هیمالیا اینطور فکر نمی کنند.
کریس بانینگتون می گوید: “آنچه او انجام داده فوق العاده است ، اما کوهنوردی نیست. کوهنوردی واقعی یک اکتشاف است. یافتن راههای جدید به کوههای بلند. من این را به عنوان یک رویداد مهم تلقی نمی کنم.”
گشاینده مسیر در اورست – استفان ونبلز می افزاید:” واقعیت این است که استفاده وی از اکسیژن کمکی از ارزش این دست آورد کم کرده است. من می دانم که او همچنین از طنابهای ثابت استفاده کرده. این دقیقا الپینیسم نیست ، به شکلی که من آنرا درک کرده ام. ..درکتابهای گنیس ثبت خواهد شد اما در تاریخ کوهنوردی چیز زیادی نیست”
اما سنگین ترین انتقاد از جانب رییس فدراسیون کوهنوردی آمده است. آمیت چاودهاری می گوید:”ما این سبک تدبیر را را پشتیبانی نمی کنیم. اگر شما هم 20 نفر داشتی که حمایتت کنند ، البته که آنرا انجام می دادی.”
نظر بزرگان کوهنوردی لهستان مانند ویلیچکی ، سیچی و کورتیکا هم این است که این کار یک رکورد شکنیست اما ارزش کوهنوردی زیادی ندارد. و چیزی بیشتر از مسنر ، کوکوچکا و لورتان به کوهنوردی اضافه نکرده است.
طرفداران نیرمال پورجا
طرفداران نیرمال پورجا به خصوص مردم نپال در شبکه های اجتماعی نسبت به انتقادات واکنش شدیدی نشان داده اند. بسیاری از آنان اعتقاد دارند که کار نیرمال نشان دهنده توانایی بزرگ مردم نپال برای صعودها و کوهنوردی می باشد. و به شکلی غربی ها و “کوهنوردان پیر” تاب این حقیقت را ندارند.
آخرین مطالب
- هدفگذاری برای دویدن: اولین گام درست یک دونده
- ماساتسوگو کونیشی، کوهنورد آهنین از سرزمین آفتاب
- قله نقره سر: معرفی و راهنمای صعود
- سه دقیقه سرنوشتساز: تصمیمی که به فاجعه در کوهستان انجامید
- قله زرین کوه، معرفی و راهنمای صعود
دکتر مهدی جباریان / باشگاه ورزشی موج
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.