لوتسه، چهارمین قله بلند جهان
لوتسه با ارتفاع 8516 متر در رتبه چهارم قلل کره زمین از نظر ارتفاع پس از اورست، کی2 و کانگچنجوگا قرار دارد. قله اصلی لوتسه در مرز بین منطقه خودمختار تبت چین و منطقه خمبو در نپال واقع شده است.
لوتسه در زبان تبتی به معنای قله جنوبی می باشد. به علاوه قله اصلی این کوه دارای چند قله کوچک تر نیز می باشد. لوتسه میانی 8414 متر، لوتسه شار 8383 متر، سایر قلل این کوه می باشند. با اینکه این قلل کم ارتفاع تر از لوتسه اصلی هستند اما از خطرناک ترین و سختترین کوه های جهان شناخته می شوند. قله لوتسه میانی تاکنون فقط یک بار صعود شده است.
مجموعه قلل لوتسه با اورست در شمال و نوپتسه در غرب، یک خط الراس نعل اسبی عظیم را تشکیل می دهد.
فهرست مطالب
Toggleتاریخ اولین صعود قلل لوتسه
- 1956 اولین صعود به کوه توسط سوییسی ها. ارنست ریس و فریتز لوچینگر.
- 1970 اولین صعود لوتسه شار توسط سپ مایرل و رالف والتر از اتریش
- 2001 اولین صعود قله میانی توسط روسها. اوگنی وینوگرادسکی، سرگی تیمووف، آلکسی بولوتف، پیتر کوزنتسوف.
راهنمای صعود به لوتسه و میزان سختی
بسیاری از کوهنوردان و برگزارکننده های اکسپدیشن های کوهنوردی اذعان کرده اند که صعود به قله لوتسه یک صعود فنی و چالش برانگیز است. در واقع صعود به لوتسه سخت تر از چیزی است که در بروشورهای تبلیغاتی و رسانه های اجتماعی دیده می شود. با این حال به طور کلی می توان گفت که این کوه نسبت به برخی هشت هزار متری ها مانند کانگچنجونگا و نانگاپاربات قدری (فقط قدری) آسان تر می باشد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کاپشن دو پوش جک ولف اسکین زنانه مدل 405JW
نمره 4.25 از 5
۲.۷۷۳.۵۰۰ تومانقیمت اصلی: ۲.۷۷۳.۵۰۰ تومان بود.۲.۴۹۹.۰۰۰ تومانقیمت فعلی: ۲.۴۹۹.۰۰۰ تومان.
پیمایش تا بیس کمپ
بیس کمپ لوتسه و مسیر استاندارد اورست دقیقا در یک نقطه قرار دارد. شما برای دستیابی به بیس کمپ باید خودتان را از کاتماندو به لوکلا برسانید و سپس از طریق نامچه بازار راهی تنگبوچه، گورک شاپ و بیس کمپ اورست-لوتسه شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه راهنمای سفر به بیس کمپ اورست را در موج کوه بخوانید.
بیس کمپ به کمپ یک
کوهنوردان معمولا دو تا سه روز در بیس کمپ استراحت می کنند تا به شرایط ارتفاع عادت کنند و سپس راهی یخشار خمبو می شوند. این قسمت مسیر هم تا مسیر استاندارد اورست مشترک است. کمپ یک معمولا در ارتفاع 5900 متری برا قرار می شود. این کمپ معمولا از بهمن یا ریزش سنگ در امان می باشد.
کمپ یک به کمپ دو
برای یک کوهنورد با استقامت متوسط حدود 3 ساعت طول می کشد تا مسافت بین کمپ یک و دو را طی کند. پس از یک ساعت برف در سربالایی در شیب دیواره یخی 25-30 درجه و 30 دقیقه دیگر از صعود ناهموار به بخش هایی می رسید که برای کوهنوردان چالش هایی ایجاد می کند. سفر بین کمپ-1 و کمپ-2 به عنوان بخش متوسطی از اکسپدیشن لوتسه در نظر گرفته می شود. کمپ دو مسیر اورست و لوتسه نیز مشترک است و در ارتفاع 6400 متری برقرار می شود. تیم های مختلف معمولا در این مکان چادرهای کمپ، آشپزخانه و تجهیزات زیادی برقرار می کنند.
کمپ دو به کمپ سه
مسیر صعود لوتسه از کمپ 2 به کمپ 3 ایمن و نسبتا آسان است. حدود سه ساعت طول می کشد تا کوهنوردان با استقامت متوسط این قسمت را طی کنند. پس از دو ساعت پیاده روی در بالای شیب برفی در حدود 15 تا 20 درجه به قسمت طناب ثابت می رسید که ارتفاع آن حدود 100 متر تا زیر کمپ 3 می باشد و صعود آن نیز حدود نیم ساعت طول می کشد. کمپ سه در ارتفاع 6900 متری برقرار می شود.
کمپ سه به کمپ چهار
طی مسافت بین کمپ 3 و 5 نیز حدود 4 تا 5 ساعت زمان لازم دارد. البته در این قسمت به دلیل حضور کوهنوردان امکان ترافیک سنگین وجود دارد و اگر تعداد کوهنوردان در مسیر زیاد باشد پیمایش این قسمت ممکن است تا 8 ساعت هم طول بکشد. مسیر صعود اورست و لوتسه تا درست زیر کمپ 4 برای هر دو قله یکسان است و این مورد دلیل اصلی ترافیک مسیر به شمار می رود. کمپ 4 لوتسه روی یخ قرار دارد و در منطقه ای شیب دار می باشد، بنابراین باید محل را برای برقراری چادر آماده کرد. این کمپ در ارتفاع 7925 متری واقع شده است.
صعود به قله
مسیر صعود به قله از کمپ 4 به غیر از دهلیز زیر قله تقریبا هموار و ایمن است. در این بخش به کوهنوردان توصیه می شود با هلمت یا کلاه ایمنی صعود کنند زیرا خطر ریزش سنگ های کوچک و یخ بیشتر می باشد. اکثر تیم ها در ساعت 12 شب شروع به حرکت می کنند تا صبح در ساعت 7-8 به قله برسند. صعود به قله برای کوهنوردان حدودا 8 تا 10 ساعت به طول می انجامد و فرود تا کمپ تا نیز حدود 4-6 ساعت طول می کشد.
یک ساعت پس از حرکت از کمپ 4 به محل صعود دیواره برفی می رسید که حدود 45 تا 50 متر طول دارد و شیب آن به 60 درجه هم می رسید. با عبور از این دیواره برفی یک شیب 50 درجه ممتد در مدت زمان تقریبی 6 ساعت شما را به زیر قله اصلی لوتسه خواهد رساند. این بخش ها معمولا توسط تیم های ثابت کشی ترمیم و بازگشایی می شود.
فضا در قله لوتسه کوچک است و حتی به سختی می توان 2-3 کوهنورد را در کنار هم قرار داد. به همین دلیل گاهی اوقات ترافیک طولانی در صف قله وجود دارد.
اگر یک کوهنورد با استقامت خوب باشید می توانید در همان روز از قله تا کمپ 3 یا حتی کمپ 2 فرود بروید. یک کوهنورد با استقامت متوسط شب را در کمپ 4 گذرانده و فردا به پایین باز می گردد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
چراغ چادر شارژی YD-1
نمره 3.50 از 5۳۸۷.۰۰۰ تومان
بهترین فصل صعود به قله لوتسه
معمولا فصل صعود به لوتسه با اورست یکسان است. بهترین زمان صعود به قله لوتسه پیش از بارش های موسمی و بهترین ماه برای دستیابی به قله اواخر ماه می می باشد.
هزینه صعود به قله لوتسه
ارزان ترین حالت موجود برای صعود به لوتسه حدود 12 تا 15 هزار دلار می باشد که فاقد شرپا و اقتصادی ترین گزینه موجود است. یک طور معمولی صعود به لوتسه بین 20 تا 30 هزار دلار هزینه دارد و پکیج های بهتر با خدمات بیشتر نیز تا 70 هزار دلار می رسند.
خط زمانی برخی از تلاشهای شاخص در منطقه لوتسه
- 1955 تلاش به وسیله تیم بین المللی
- 1956 اولین صعود به قله اصلی لوتسه
- 1965 اولین تلاش به روی لوتسه شار. توسط ژاپنی ها. تا ارتفاع 8100 متری
- 1970 اولین صعود لوتسه شار توسط تیم اتریشی
- 1973 اولین تلاش بر روی رخ جنوبی کوه. توسط ژاپنی ها. رویی اوچیدا.
- 1974 اولین تلاش بر روی یک هشت هزار متری در زمستان.
- 1975 تلاش بر روی رخ جنوبی توسط رینهولد مسنر.
- 1977 دومین صعود قله تیم آلمانی.
- 1979 صعود به قله اصلی توسط آندره چوک و یرزی کوکوچکا بدون اکسیژن کمکی.
- 1980 تلاش بر روی لوتسه شار توسط کوهنورد فرانسوی نیکولاس جایگر. آخرین بار در ارتفاع 8200 متری این کوه دیده شد.
- 1981 صعود رخ جنوبی کوه توسط کوهنوردان یوگوسلاوی. قله صعود نشد.
- 1981 اولین صعود انفرادی کوه توسط کوهنورد بلغاری هریستو پرودانو. به عنوان قسمتی از تیم بلغاری.
- 1981 دومین صعود لهوتسه شار توسط کولین مولینز از سوییس.
- 1984 صعود کوهنوردان چکوسلواکی از طریق رخ جنوبی لهوتسه شار. سومین صعود لوتسه شار.
- 1986 آخرین هشت هزار متری رینهولد مسنر
- 1988 اولین صعود زمستانی توسط کرزیستوف ویلکی.
- 1989 صعود انفرادی رخ جنوبی توسط تومو چزن.( مورد مناقشه توسط روسها)
- 1990 صعود رخ جنوبی کوه توسط کوهنوردان شوروی سابق. برای اولین بار.
- 1994 صعود انفرادی به قله توسط کارلوس کارسولیو. رکورد سرعت. از بیس کمپ تا قله در 23 ساعت و 50 دقیقه.
- 1996 صعود اولین زن به قله به نام چانتال مادوت.
- 1996 صعود به قله در 21 ساعت و 16 دقیقه بدون اکسیژن کمکی از بیس کمپ توسط آناتولی بوکرایف.
- 2001 اولین صعود به قله میانی توسط تیم روسها.
- 2006 صعود رخ جنوبی توسط ژاپنی ها در زمستان. عدم صعود به قله به دلیل خرابی هوا و بازگشت از چند ده متری قله کوه.
- 2015 تلاش تیمی از کره بر روی رخ جنوبی لوتسه
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 3.3 / 5. تعداد آرا: 3
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.