قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات

به کانال تلگرام موج کوه بپیوندید و از جدیدترین مطالب و محصولات باخبر شوید! Telegram عضویت در کانال
3.6
(15)

کوه البروس بلندترین و برجسته ترین قله روسیه و اروپا است. این قله در قسمت غربی قفقاز واقع شده و بلندترین قله رشته کوه قفقاز به شمار می رود. این آتشفشان خاموش 5642 متر (18510 فوت) از سطح دریا ارتفاع دارد. البروس بلندترین آتشفشان چینه ای در اوراسیا و همچنین دهمین قله برجسته در جهان است. این کوه در جنوب روسیه، در جمهوری روسیه کاباردینو-بالکاریا قرار دارد.

البروس دارای دو قله است که هر دو گنبدهای آتشفشانی خاموش هستند. قله بلندتر و غربی آن 5642 متر (18510 فوت) است؛ قله شرقی 5621 متر (18442 فوت) ارتفاع دارد. قله شرقی برای اولین بار در 10 ژوئیه 1829 توسط یک مرد چرکسی به نام خیلار خاشیروف و قله غربی در سال 1874 توسط یک اکسپدیشن بریتانیایی به رهبری کرافورد گروو و شامل فردریک گاردنر، هوراس واکر و راهنمای سوئیسی پیتر کنوبل صعود شد.

راهنمای صعود به البروس

البروس به عنوان یکی از 7 قله 7 قاره (بلندترین قله های قاره های جهان) شناخته می شود که همین عامل به همراه راحتی نسبی صعود آنرا به یک مقصد محبوب کوهنوردی در سطح جهان تبدیل کرده است. به علاوه صعود به البروس دشوار نیست و حتی کوهنوردان عادی هم قادر به انجام آن هستند. با این وجود هر ساله چند نفر جان خود را در صعود قله البروس از دست می دهند که دلایل اصلی آن آب و هوای بد، دید ضعیف و عدم هم هوایی می باشد.

با توجه به موقعیت شمالی قله البروس از نظر عرض جغرافیایی، میزان اکسیژن در این کوه نسبت به ارتفاعات مشابه در بخش های جنوبی تر کره زمین کمتر است. به بیان ساده در قله اورست اکسیژن کمتری از قله دماوند حس می کنید.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

بهترین زمان صعود به کوه البروس

بهترین ماه ها برای صعود به قله البروس جولای و نیمه اول آگوست (ابتدا تا نیمه تابستان) می باشد که روزها طولانی بوده و دمای هوا در گرم ترین حالت سال است.

در ماه ژوئن یا اواخر بهار در ارتفاعات پایین تر (3500 تا 3800 متر) می توان شاهد روزهای سردتری بود و برف زیادی هم می بارد.

نیمه دوم آگوست (اواخر مرداد و اوایل شهریور) آب و هوای کوه می تواند کاملا غیرقابل پیش بینی باشد و احتمال باد شدید، بارش برف و باران و غیره وجود دارد.

مسیرهای صعود به قله البروس

البروس دارای چهار مسیر می باشد که دو مسیر آن اصلی هستند. این مسیرهای اصلی شامل مسیر جنوبی و شمالی کوه می شوند. مسیر جنوبی از روستای آواز آغاز شده و ساده ترین و محبوب ترین مسیر صعود به البروس است. اینجا جاییست که تمام تله کابین ها و کمپ بشکه ای قرار دارند.

قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات
کمپ بشکه ای یا کمپ بوچکی در مسیر جنوبی البروس

مسیر شمالی

مسیر شمالی این کوه یک مسیر تاریخی است چرا که اولین صعود البروس از آن طریق انجام شد. هیچ جاده یا تله کابینی در این مسیر وجود ندارد و این به آن معناست که باید تمام مسیر از کمپ اصلی در ارتفاع 2550 متری را پیاده طی کنید و لازم است تمام وسایلتان را با خود ببرید.

دو مسیر دیگر قله البروس در سمت شرق و غرب این کوه وجود دارند که هر دو کاملا وحشی بوده و بدون زیرساخت می باشند و تعداد کمی از افراد آن مسیرها را صعود کرده اند. مسیر غربی صعود به البروس از پولیانا در ارتفاع 2670 متری شروع می شود. مسیر شرقی نیز از روستای البروس آغاز می گردد.

قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات
دو قله کوه البروس از ایستگاه قراباشی

هزینه صعود به البروس

با توجه به منابع موجود برای صعود به قله البروس برخلاف بسیاری از کوه های مشهور هزینه مجوز دریافت نمی شود.

هزینه صعود به قله از مسیر جنوبی به طور تقریبی به شرح زیر است:

  • حمل و نقل: تله کابین+تله اسکی برای هر دو طرف با حمل بار 15 دلار
  • اقامت در کمپ بشکه ای: 12-15 دلار برای هر شب به ازای هر نفر
  • آب آشامیدنی: 3 دلار به ازای هر 5 لیتر
  • غذا در کافی شاپ ها: برای تخم مرغ، کیک و چای تقریبا 5 دلار

محل های اقامت در کوه البروس

ایستگاه میر – ارتفاع 3500 متری

در این نقطه کمپ های بشکه ای، کافی شاپ و مغازه های سوغاتی وجود دارد. این محل به طور کلی به عنوان کمپ در مسیر صعود شناخته نمی شود مگر اینکه کوهنوردی مشکل جدی با ارتفاع داشته باشند. تقریبا هیچ کوهنوردی در اینجا نمی ماند اما به دلیل بازدیدکننده های روزانه در فصل صعود شلوغ می شود. به هر حال برای شروع صعود باید به کمپ قراباشی بروید.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

ایستگاه قراباشی 3800 متری (کمپ بشکه ای)

در این نقطه چند کلبه و کمپ های بشکه ای وجود دارد. کمپ های بشکه ای حدود 30 تا 50 متر بالاتر از کلبه ها هستند و هر چه بالاتر باشید به نزدیک ترین ایستگاه تله کابین نزدیک تر می شوید. در اینجا یک دو کافی شاپ وجود دارد که می توانید برای شارژ گوشی، خرید آب و غذا از آنها استفاده کنید.

قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات

پناهگاه ماریا، ارتفاع 4100 متری

این کمپ دارای کانتینرهای بزرگ با دو اتاق، آشپزخانه با اجاق گاز، میز و نیمکت، برق و یک توالت بیرونی می باشد. اگر قصد دارید تمام مسیر تا قله پیاده بروید این بهترین گزینه به شمار می رود. در این کمپ کافی شاپ و آب آشامیدنی وجود ندارد و برای پخت و پز می توانید برف آب کنید یا از آب نهرها استفاده کنید.

قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات
آشپزخانه ای در پناهگاه ماریا

کمپینگ (چادر خودتان)

شما می توانید هر جایی که خواستید چادر کوهنوردی خودتان را برقرار کنید فقط مراقب باد باشید.

قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات
نقشه کلی مسیر صعود، خطرات بهمن و مسیر تله کابین

دسترسی به نقطه شروع صعود

برای شروع صعود باید از ترسکول با یک تاکسی مشترک به آزاو Azau بروید که برای هر نفر حدود 4-5 دلار هزینه دارد و 5 دقیقه هم طول می کشد.

از روستای آزاو با یک تله کابین قدیمی به ایستگاه میر بروید که هزینه آن نیز برای رفت و برگشت هر نفر 8 دلار است. تله کابین نو هم وجود دارد که قیمت آن دو برابر می باشد و به ایستگاه میر نمی رود. این تله ابتدا به ایستگاه استاری کروگزور در 3000 متری رفته و در آنجا باید ریل عوض کرده به سمت میر ادامه دهید.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

نکته مهم اینکه لازم است بلیط خود را به سمت پایین نگه دارید. تله کابین هر روز از ساعت 9 صبح تا 4 بعد از ظهر کار می کند.

از ایستگاه میر نیز تا قاراباشی در ارتفاع 3800 متری نیز می توانید با چیرلیفت بروید که هزینه آن هم برای یک نفر با یک کوله پشتی بزرگ برای هر طرف حدود 3 دلار می باشد. البته اختلاف ارتفاع این دو کمپ تنها 300 متر است و چیزی هم طول نمی کشد.

قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات
تله کابینی که کوهنوردان را از آزاو به ایستگاه میر منتقل می کند.

صعود از کوه البروس، مسیر جنوبی

برنامه کلی این سفر به این شرح است: ایستگاه قارباشی (3800 متر) پناهگاه ماریا(4100 متر) صخره های پاستوخوف (4550 تا 4700 متر) زین بین قله شرقی و غربی (5400 متر) قله غربی (5642 متر)

قله البروس خیلی فنی نیست و برای صعود به آن کرامپون و کلنگ کافی می باشد. با این حال برخی کوهنوردان هارنس و کارابین نیز با خود می برند تا در قسمت های شیب داری که طناب وجود دارد خودشان را به طناب ها متصل کنند.

قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات
مسیر جنوبی البروس به قله غربی

مسیر صعود به طور کلی دشوار نیست. در بخش های صخره های پاستوخوف تا زین بین دو قله شیب مسیر زیاد است و در صورت حرکت زیکزاکی ادامه آن راحتتر می شود. طبق گزارش های موجود پیمایش مسیر از کمپ ماریا تا قله غربی برای یک تیم معمول حدود 10 ساعت طول می کشد.

خلاصه توضیحات صعود

قله البروس: راهنمای صعود و سایر نکات
  • از دهکده ترسکول نیز می توان خود را با طی 5 کیلومتر به آزاو به ارتفاع 2350 متر رسانید.
  • از آزاو هم تله کابین به نقطه شروع مسیر نرمال البروس وجود دارد که به آن کمپ بشکه ای گفته می شود.
  • ایستگاه بعدی در مسیر می تواند پناهگاه دیزل در 4050 متری باشد.
  • از پناهگاه دیزل مسیر مستقیم به سمت قله شرقی بالا می رود.
  • سپس به چپ پیچیده و مسیر از بین شکافها ادامه پیدا می کند.
  • از سمت شمال در اینجا به قله اصلی نزدیک می شوید.
  • در بین دو قله یک گردنه در ارتفاع 5416 متری قرار دارد.
  • در روی گردنه هم گویا یک پناهگاه وجود دارد.
  • بازگشت از این مسیر نیز بین 3 تا 6 ساعت به طول می انجامد.
  • اشتباه بزرگ در برگشت این است که در بازگشت زودتر از آنچه باید کوهنوردان در تراورس به پایین می پیچند که در شرایط کمبود دید خطر درگیر شدن با شیب تند و شکاف یخی را دارد.

مسابقه البروس

اولین بار مسابقه البروس در سال 1990 بین کوهنوردان امریکایی و شوروی صورت گرفت. برنده این مسابقه هم آناتولی بوکرایف بود. کوین کونیی هم در جایگاه دوم قرار گرفت.

این مسابقات به شکل امروزی آن اما از سال 2005 انجام میشود که در انتخاب وجود دارد:

البروس
شروع مسابقه البروس
  • شروع اولی از کمپ بشکه ها -3708 متری-تا قله غربی -5642 متر –
  • مسیر دوم که بلندتر است و از کمپ آزاو – 2350  متری- تا قله غربی می باشد. در سال 2006 دنیس اوربکو این مسیر را در 3 ساعت و 55 دقیقه و 59 ثانیه طی کرد.
  • در سال 2010 هم آندرژ بارگیل توانست مسیر بلند را در سه ساعت و 23 دقیقه صعود نماید.
  • زمان رکورد برای کل مسیر به صورت رفت و برگشت هم مربوط به کارل اگلوف در زمان 4 ساعت و بیست دقیقه و 45 ثانیه بوده است. رکورد صعود آندره بارگیل هنوز هم پاربرجاست.
  • سریعترین تایم زنان هم در مسابقه البروس مربوط به دیانا زلنوا برای صعود 4 ساعت و سی دقیقه بوده است. همچنین رفت و برگشت بانوان هم در زمان شش ساعت و 25 دقیقه و 23 ثانیه توسط اکسانا استفانیشینا انجام شد.

چقدر این پست مفید بود؟

ستاره چپ بیشترین امتیاز

میانگین امتیاز 3.6 / 5. تعداد آرا: 15

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مهدی جباریان

*مهدی جباریان : شروع فعالیت کوهنوردی 1376 برخی صعودهای شاخص: • گشایش مسیر در دیواره پاتخت ، زمستانی ، سبک آلپی • رکورد صعود چهارجبهه دماوند در 25 ساعت و سی دقیقه:شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، غربی، شمالی، شمال شرقی، پایان در گوسفندسرا • صعود سه جبهه دماوند در 21 ساعت: شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، شمالی و شمال شرقی • رکورد صعود آزاد انفرادی دهلیز مرکزی یخار از معدن تا انتهای یخچال در 12 ساعت • صعود زمستانی دماوند 10 مرتبه: گرده شرقی(تیغه های یخار)، جنوبی، شمالی، یکروزه... • صعود دماوند مجموعا 104 مرتبه در فصول مختلف یالهای گوناگون. • صعود زمستانی گرده شرقی سرکچال به خلنو • صعود زمستانی قلل شاخک و علم کوه از مسیر سیاسنگا • رکورد صعود سرعتی آزاد انفرادی گرده آلمانها از ونداربن تا تنگ گلو در 7 ساعت و سی و سه دقیقه • تلاش برای صعود زمستانی آلپی ترکیبی دیواره علم کوه مسیر هاری رست، صعود برتر سال 96 • صعود به گرده آلمانها چهارده مرتبه در فصل بهار و تابستان و پاییز – صعود یکروزه گرده آلمانها • صعود یکروزه دیواره علم کوه، مسیر هاری رست از ونداربن به ونداربن بدون بارگذاری 21:33 ساعت • صعود دو مسیر هاری رست و فرانسوی های دیواره علم کوه در یک روز • رکورد عبور از البرز، شروع دربند توچال تا آزادکوه کلاک ، 102 کیلومتر، 9000 متر صعود در 46 ساعت رکورد صعود سرعتی زمستانی گرده آلمانها از ونداربن به ونداربن در 67 ساعت • رکورد صعود سرعتی خط الراس دوبرار در 17 ساعت و نه دقیقه • صعود سرعتی از پل خواب توچال کلک چال جمشیدیه در 15 ساعت و 20 دقیقه • صعود یکروزه از دربند توچال تا سرکچال سپیدستان در 23 ساعت و 50 دقیقه ، 65 کیلومتر، • صعود قله خان تنگری 7010 متر • تلاش برای صعود قله ماناسلو 8163 متر • صعود یخچالهای شمالی سبلان، کسری، یخار • صعود و تمرین سنگنوردی در دیواره های شروین، پلخواب، بیستون.... • گشایش مسیر در دیواره های کاسونک، شروین، اوسون ترکیبی ... • مربی کوهپیمایی درجه سه سایر: کمربند مشکی جودو دان یک کارشناس مهندسی معماری، دکتری مدیریت بازرگانی
کاپشن نورث فیس 700
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
M
L
XL
2XL

کاپشن نورث فیس 700 Nuptse

۲.۷۹۲.۰۰۰ تومان
کوله 12 لیتری OUTDOOR مدل INXTO
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

کوله 12 لیتری OUTDOOR مدل اینوکستو INOXTO

۱.۳۹۶.۰۰۰ تومان
جا تخم مرغی 4 تایی کوهنوردی و کمپینگ
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

جا تخم مرغی 4 تایی کوهنوردی و کمپینگ

۶۳.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

کیف کمری بلک دیر مدل FAST HIKER

۶۳۲.۵۰۰ تومان
پافر ماموت
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
XL
2XL
3XL
4XL

پافر الیاف ماموت مردانه 8611

۱.۴۴۹.۰۰۰ تومان
کاپشن گورتکس GORE-TEX PRO بلک دیر 8861
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
M
L
XL
2XL

کاپشن گورتکس GORE-TEX PRO بلک دیر 8861

۲.۹۸۳.۰۰۰ تومان

جدیدترین مقالات

مقالات پیشین

انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

عینک اوکلی مدل Gascan

۹۹۷.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
XL
XXL
3XL

تیشرت ورزشی مردانه نایک Dry fit

۵۸۹.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
کاپشن تک پوش طرح North Face مدل 5609
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
L
XL
2XL
3XL

کاپشن تک پوش طرح North Face 5609 – سایز بزرگ

۱.۳۹۳.۰۰۰ تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *