مرگ و میر و نجات بیشتر در فصل مرگبار اورست

به کانال تلگرام موج کوه بپیوندید و از جدیدترین مطالب و محصولات باخبر شوید! Telegram عضویت در کانال
0
(0)

در طول آخر هفته، باد در اورست افزایش یافته است و پیشرفت را برای آخرین صعودهای احتمالی سخت تر می کند. مهمتر از آن، شرایط مانع از نجات یک کوهنورد بیمار شد که پیامدهای غم انگیزی به همراه داشت. جیسون برنارد کنیسون استرالیایی اندکی پس از شروع فرود خود از قله در روز جمعه، بیمار شد. او در lمنطقه بالکنی در ارتفاع 8300 متری درگذشت.

داوا استیون شرپا از Asian Trekking گفت: «کنیسون با شرپاهای برتر من، ناگا دورجی، و پمبا تشرینگ به عنوان شرپا دوم همراه بود. او در صعود خوب عمل می کرد و کل تیم در ساعت 9 صبح روز 19 با هم به قله رسیدند.

“پس از حدود 15 دقیقه حضور در قله بادخیز، آنها شروع به فرود کردند و جیسون ناهماهنگ و کند بود.”

داوا سپس به ترتیب زیر ماجرا را شرح داده است:

ناگا علائم اولیه HACE (ادم مغزی در ارتفاع بالا) را تشخیص داد، بنابراین دگزامتازون تجویز کرد و اکسیژن را تا 5 لیتر در دقیقه افزایش داد. اما فایده ای نداشت، و زمانی که به قله جنوبی رسیدند، شرپاها مجبور شدند او را به پایین بکشند. هفت ساعت بعد، سرانجام به بالکنی (8300 متر) رسیدند، در این مرحله جیسون کاملاً بی پاسخ بود و شرپاها فقط برای سه ساعت اکسیژن داشتند. حداقل یک ساعت بود که نتوانسته بودند او را جابجا کنند، بادهای وحشتناکی می وزید و من در این مرحله جان شرپاها را به خطر می انداختم. من با شرپاها تماس رادیویی برقرار کردم و به آنها گفتم که جیسون را در ساعت 16:22 ترک کنند و به سمت کمپ 4 پایین بیایند. دو تن از شرپاهای دیگر قله آن روز به کمپ 4 بازگشتند و سعی کردند به بالکنی صعود کنند اما باد خیلی زیاد بود. به همه شرپاها گفتم در کمپ 4 بمانند تا زمانی که هوا تغییر کند. تمام تیم یک شب در کمپ 4 ماندند اما باد شدیدتر بود، بنابراین در ساعت 11 صبح روز 20 می به تمام تیم گفتم که به کمپ 2 بیایند.

کنیسون که یک مهندس حرفه ای است، پس از سال ها بهبودی از یک تصادف شدید رانندگی در سال 2006، در حال صعود به اورست بود. چندین استخوان شکست او در یک تصادف شکست و از نخاع آسیب دید. او می خواست به عنوان نقطه اوج روندی که با یادگیری دوباره راه رفتن آغاز شد، به اورست صعود کند. داوا استیون شرپا گفت: «جیسون خوب‌ترین مرد، همیشه مثبت و مفید در بیس کمپ بود.»

داوا استیون افزود که امروز یک مرگ دیگر در کمپ 2 رخ داد.

او گفت: “یک شرپا در سکوی هلیکوپتر در کمپ 2 بر اثر حمله قلبی درگذشت.” یک دکتر از تیم ما برای رسیدن به کمک اقدام کرد، اما یک کوهنورد خارجی دیگر از قبل 20 دقیقه CPR را انجام داده بود. هیچ کاری نمی شد برای او انجام داد.»

مرگ و میر تقریباً روزانه

در این فصل تقریباً هر روز یک نفر در اورست می میرد. به جز سه کوهنورد نپالی که پس از ریزش سراک در آبشار یخی خومبو جان خود را از دست دادند، هیچ کس به دلیل حادثه فوت نکرده و بقیه موارد به دلیل مشکلات سلامتی روی داد.

در سال 2019، 11 نفر در اورست جان خود را از دست دادند، که برخی به دلیل ترافیک در نزدیکی قله بود. پنجره هوای خوب در ارتفاع قله به تیم ها اجازه داده بود تا روزهای صعود را با یکدیگر هماهنگ کنند.

امداد و نجات بیشتر

شرایط امسال احتمالا بدتر از این خواهد بود چرا که کوهنوردان دیگر مانند دن مزور و گلجه شرپا یک سری اخبار از امدادهای غیرعلنی در کوه گزارش کرده اند.

گلجه شرپا، که تیمی از کوهنوردان چینی را برای شرکت سون سامت راهنمایی می‌کند، می‌گوید زمانی که یک کوهنورد بیمار را رها و تنها در بالکن دید، حرکت قله تیمش را متوقف کرد.

گلجه گفت: «این مرد نیاز به نجات داشت و هیچ کس دیگری کمک نمی کرد. «تصمیم گرفتم که صعود مشتریانمان را لغو کنم تا بتوانم او را قبل از اینکه در آنجا به تنهایی بمیرد، به مکان امنی بیاورم. من خودم او را تا کمپ 4 حمل کردم، جایی که یک تیم نجات کار را به دست گرفت.»

به لطف این امداد سریع، کوهنورد بیمار با موفقیت زنده به بیمارستان منتقل شد.

گلجه شرپا یکی از برترین کوهنوردان نپال است. او جوانترین عضو تیم صعود زمستانی کی2 بود. او همچنین روی مسیر جدیدی را در سمت جنوبی چوآیو تلاش کرد و در نجات‌های بی‌شماری شرکت کرده است.

در همین حال، دن مازور، رهبر آمریکایی تیم سامیت کلیمب، نوشت که دیروز به یک باربر که در شکاف بالای کمپ 1 سقوط کرده بود، کمک کردند.

ازور گفت: “من اولین نفر در صحنه بودم و باربر از دید خارج بود اما می توانست سوت بزند.” “دیوید، دکتر ابهیو، جیمز، آنگ دورجی و من کمک کردیم تا از شکاف خارج شود.”

امید کم برای کوهنوردان گم شده

علاوه بر این، هیمالایان تایمز تأیید می کند که شرینیواس ساینیس داتاترایا، کوهنورد هندی-سنگاپوری که روز پنجشنبه مفقود شده بود، از ارتفاع 8500 متری به سمت تبتی اورست سقوط کرد. سون سامیت ترکس به این روزنامه گفت که تلاش ها برای جستجوی او ادامه دارد.

همچنین خبری از هواری بن هاشم، کوهنورد ناشنوای مالزیایی که توسط پایونیر تجهیز شده است، وجود ندارد. بن هاشم پس از صعود به قله در روز جمعه از کمپ 4 ناپدید شد. شرپا پشتیبان او، او را در کمپ 4 رها کرد تا برای کمک به سایر هم تیمی ها برای نجات یک کوهنورد آسیب دیده دیگر بالا برود. آن کوهنورد بعداً درگذشت.

مرگ و میر و نجات بیشتر در فصل مرگبار اورست
هواری بن هاشم مالزیایی عکس: هیمالیا تایمز

شرپاها تمام کمپ های اورست را برای داتاترایا جستجو کردند، که بدون نتیجه بود. دیروز، نگا تنجین ناامید، بنیانگذار پایونیر ادونچر، از همه کوهنوردانی که در حال حاضر در اورست هستند، درخواست کمک کرد تا بن هاشم گم شده را بیابند.

چقدر این پست مفید بود؟

ستاره چپ بیشترین امتیاز

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

تصویر گروه موج کوه

گروه موج کوه

زیرانداز آکاردئونی کیسه خواب موتال

انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
  • بهترین استفاده به عنوان زیرانداز کیسه خواب در کوهنوردی، کمپینگ و سفر
  • آکاردئونی: باز کردن و جمع کردن آسان
  • فوم 8 میلی متری
  • بسیار سبک وزن
  • حمل آسان
  • اندازه باز شده ۲۰۰*۶۰
  • اندازه بسته بندی شده ۱۷×۱۱×۶۰
  • تولید شرکت متال

اسکارف کوهنوردی زمستانی با لایه داخلی پلار

۹۸.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
  • اسکارف کوهنوردی زمستانی با لایه داخلی پلار.
  • مناسب برای فصل سرد
  • ایده آل برای کوهنوردی، اسکای رانینگ، طبیعت گردی، فصل زمستان
  • در رنگهای متنوع و طرحهای جذاب
  • زمینه اسکارف زمستانی مشکی بوده و رنگ ها به صورت طرح می باشند.

تیشرت مردانه نایک Dry fit

۶۸۹.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
  • بهترین استفاده برای ورزش و فعالیت های روزانه
  • DRY-FIT خشک شدن سریع
  • پارچه نیمه کشسان
  • برش با کیفیت و پارچه با دوام
  • کنترل بو
  • تولید تایلند
  • یقه دوخت برای راحتی بیشتر گردن
  • اسلیم فیت
  • در چهار رنگ سرمه ای، طوسی، مشکی و سفید
 

قابلمه توربو ALOCS آلوکس 1.4L مدل CW – S10

۱.۵۹۸.۰۰۰ تومان
  • مواد : آلومینیوم دو لایه آنودایز ( لایه اول آلومینیوم تصفیه شده / لایه دوم اکسید آلومینیوم )
  • درب پلاستیک PP Tritan نسوز
  • دارای کاور بدنه جهت عدم اتلاف حرارت
  • دسته تاشو قفل دار
  • طراحی کف توربو ضد باد با حداقل دفع حرارت ( 30 % کاهش مصرف سوخت )
  • بدنه کاملا سخت و ضد خش و سایش
  • پرچ های تقویت شده دسته
  • دارای کاور حمل
  • ابعاد : 11.5CM * 14.5
  • وزن : 290 گرم
  • ظرفیت: 1.4 لیتر
  • دارای تمامی تاییدیه های سازمان غذا و دارو آمریکا و اروپا

کاپشن گرتکس دوپوش نورث فیس rainbo

۲.۷۹۱.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
  • کاپشن دوپوش نورث فیس
  • لایه بیرونی ضدآب با شاخص 15000 میلی متر مناسب بارش های متوسط
  • لایه بیرونی تنفسی سافت شل دولایه
  • زیپ زیر بغل برای تهویه بهتر
  • سه جیب زیپ دار در کاپشن رویی با لبه بارانگیر و زیپ ضدآب روی سینه
  • کاپشن داخلی پلار با تراکم 100
  • کلاه قابل تنظیم با کش
  • چسب لبه کلاه برای محافظت بهتر در باد و طوفان
  • یقه بلند لایه پلار داخلی برای جلوگیری از اتلاف حرارتی بدن
  • قابل استفاده در دمای منفی 15 درجه سانتیگراد و باد 10 کیلومتر در ساعت
  • مناسب برای صعودهای یکروزه زمستانی و چند روزه تابستانی
  • مناسب آقایان و خانم ها
  • راهنمای سایز در توضیحات
  • کشور مبدا: چین

عینک جولبو اسپرت مدل های لندر

۵۱۷.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
  • لنز UV400: محافظت کامل در برابر اشعه‌های مضر UVA و UVB
  • طراحی فریم مدرن و متمایز: مناسب برای فعالیت‌های ورزشی و فضای باز
  • سبک وزن: راحتی در استفاده طولانی‌مدت بدون ایجاد خستگی
  • لنز یک تکه: ارائه دید وسیع و بدون انحراف
  • دارای سوراخ برای بند عینک: امکان اتصال بند برای جلوگیری از افتادن عینک
  • مناسب برای ورزش‌های فضای باز: ایده‌آل برای کوهنوردی، دویدن، و دوچرخه‌سواری
  • تولید تایوان: کیفیت بالا و ساخت دقیق

جدیدترین مقالات

مقالات پیشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *