کایلاش، کوه مقدس یا نردبان بهشت
کوه کایلاش به ارتفاع 6714 متر در منطقه خودمختار تبت چین و فلات تبت واقع شده است. این کوه در کمتر از صد کیلومتری مرزهای چین، نپال و تبت قرار دارد.
محل اقامت لرد شیوا و سرچشمه رودخانه های برهماپوترا، ایندوس، سوتلج و کارنالی، کوه کایلاش مکان مقدسی است که از آن به عنوان مرکز جهان و پلکانی به سوی بهشت یاد می شود. این کوه فوق العاده مقدس در بخش جنوب غربی تبت و در همسایگی با منطقه کومائون هند – نقطه ای که بهشت به زمین می رسد – واقع شده است.
بر اساس متون مقدس، اگر کسی به دور این کوه مقدس بچرخد، گناهانش پاک می شود. هندوها، جینها، بوداییهای تبتی و پیروان دین بون به الوهیت کایلاش پاروات اعتقاد راسخ دارند. با این حال، اسرار زیادی وجود دارد که در اطراف قله کایلاش که همیشه زیر ابرهای ضخیم نقره ای پوشیده شده است، احاطه شده است.
فهرست مطالب
Toggleنامی گمشده در اساطیر و ادیان
نامهایی که هر کدام حكایتی دارند:
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
اجاق گاز کمپینگ و کوهنوردی نیچرهایک مدل NH21RJ009
نمره 4.00 از 5۱.۴۸۴.۰۰۰ تومان
- کایلاش: در زبان سانسکریت به معنای “کوه نورانی”، گویی نوری آسمانی از فراز آن به زمین تابیده و روح را روشن میکند.
- کنگریمپوت: در زبان تبت به معنای “کوه مانند جواهر”، تشبیهی شایسته برای این قلهی بینظیر که گویی از جنس جواهرات گرانبها تراشیده شده است.
- تسه-تانگ-لا: در دین بون به معنای “کوه خدای سوگند”، مکانی مقدس برای التماس و راز و نیاز به معبود.
- مرو: در هندوئیسم به معنای “مرکز جهان”، گویی تمام هستی در پای این کوه عظیم سر تعظیم فرود میآورد.
اهمیت کایلاش در ادیان مختلف
کوه کایلاش که پناهگاه هندوها، بودایی ها، جین ها و مذهب بون در نظر گرفته می شود، مورد احترام همه است. هندوها کایلاش را به عنوان محل زندگی شیوا می پرستند. بوداییان تبتی آن را نمایشی از کیهان شناسی بودایی بر روی زمین می دانند. برای جین ها، این مکان اهمیت دارد زیرا بنیانگذار مذهب آنها، ریشابه، در اینجا به بیداری معنوی دست یافت. بوم ها معتقدند که بنیانگذار آنها زمانی که از بهشت فرود آمد در کایلاش جلوس کرد. مهم نیست که چقدر مذاهب مختلف ارتباط معنوی خود را با کوه کایلاش پیدا می کنند، جوهر اصلی این است که کوه برفی گرانبها به عنوان نمادی الهی پذیرفته شده است.
مرکز گیتی
طبق تحقیقات دانشمندان مختلف گفته شده است که کوه کایلاش محور چرخش کره سماوی است. پس از ذکر در وداها و کتاب اساطیری رامایانا، کایلاش پروات به صورت علمی به عنوان محور موندی نیز کشف شده است. مطالعات مختلف ثابت کرده است که قله اصلی الهی مرکز جهان است و به بناهای تاریخی قابل توجهی در سراسر جهان متصل است. بنای تاریخی انگلستان، استون هنج، 6666 کیلومتر با اینجا فاصله دارد. همین بُعد در مورد قطب شمال نیز وجود دارد که آن نیز 6666 کیلومتر از کوه فاصله دارد و فاصله دقیقاً با قطب جنوب که دقیقاً 13332 کیلومتر از قله فاصله دارد دو برابر می شود.
هیچ انسانی نمی تواند به کایلاش صعود کند
بسیاری از کوهنوردان جسور تلاش کردهاند تا به قله کایلاش پروات برسند، اما هیچکس نتوانسته است به جایگاه شیوا برود. بر اساس متون مقدس هندو، مداخله در الوهیت کوه مقدس یک عمل ممنوع است، زیرا این امر می تواند خداوند، لرد شیوا کایلاش، که با همسرش و ناندی در کوه زندگی می کند، ناراحت کند. با سابقه تلاش های ناموفق در قله، کوه کایلاش تا به امروز ناشناخته باقی مانده است. آب و هوای نامساعد، بیماری ارتفاع، انحراف در جهت اشتباه و مسیرهای گمراه کننده برخی از موانعی هستند که حتی سخت ترین کوهنوردان را نیز منصرف می کنند. طبق متون مقدس بودایی، میلارپا – راهب بودایی تبتی، میتوانست در قرن یازدهم به اوج برسد. او تنها حکیمی است که نامش در تاریخ کایلاش مانساروار حک شده است.
پلکان عرش و زمین
همانطور که در وداها، متون مقدس هندوها ذکر شده است، کوه کایلاش پلکانی بین آسمان و زمین است. به گفته مهابهاراتا، پانداواها برای رسیدن به موکشا با تنها همسرشان، دراپادی، از کوه کایلاش صعود کردند. در راه خود به بهشت، همه به جز یودیشتیرا در حالی که از صخره بالا می رفتند، یکی یکی لیز خوردند. اعتقاد بر این است که درهای بهشت فقط برای یودیشتیرا باز می شود. چهار شیب هرمی شکل Kailash Parvat رو به چهار جهت قطب نما است که آن را مظهر کمال می کند. پیروان اعتقاد راسخ دارند که این کوه دروازه بهشت است.
نماد Om در کوه کایلاش: راز و معنویت در دل طبیعت
در دامنههای کوه کایلاش، در منطقهای که به عنوان زادگاه لرد شیوا، یکی از خدایان اصلی هندوئیسم، شناخته میشود، پدیدهای شگفتانگیز و منحصر به فرد رخ میدهد. هر ساله با بارش برف، تصویری از نماد “Om” به طور طبیعی بر روی این کوه گرانیتی شکل میگیرد.
Om (ॐ) یکی از مهمترین نمادهای هندوئیسم است که به معنای “روح کیهان” یا “صدای مطلق” تعبیر میشود. این نماد مقدس از سه بخش تشکیل شده است:
باشگاه ورزشی موج
- AUM: سه حرف تشکیل دهنده این نماد، سه مرحله از خلقت (آفرینش، حفظ و ویرانی) را نشان میدهند.
- حلقه: حلقه نماد ابدیت و وحدت کیهان است.
- نقطه: نقطه نماد برهمن، خدای مطلق در هندوئیسم، است.
Om در کایلاش:
تشکیل نماد Om بر روی کایلاش، پدیدهای طبیعی است که به دلیل انباشت برف در شیارها و شکافهای خاص کوه ایجاد میشود. با ذوب شدن برف در فصل بهار، این نماد به تدریج ناپدید میشود و در سال بعد دوباره شکل میگیرد.
معنای نماد Om در کایلاش:
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
شلوارک کشاله دار nike مدل 2 division
نمره 5.00 از 5۷۲۱.۰۰۰ تومان
ظاهر شدن نماد Om در کایلاش، زادگاه لرد شیوا، از دیرباز مورد توجه زائران و هندوها بوده است. بسیاری این پدیده را نشانهای از حضور و قدرت لرد شیوا میدانند و آن را مظهری از معنویت و راز و نیاز به خداوند میدانند.
جهشی به زمان
یکی دیگر از واقعیت های شگفت انگیز کایلاش لرد شیوا، سفر در زمان است که نشان می دهد هوای کوه روند پیری سریع را نشان می دهد. این ادعای سفر فرازمانی توسط داستانی از کوهنوردان از سیبری پشتیبانی می شود. این گروه از کوهنوردان پس از عبور از خط ممنوعه، چند دهه پیری را تجربه کردند. همه این کوهنوردان در مدت یک سال به دلیل جهش سنی جان خود را از دست دادند. این خود کنجکاوی را برمی انگیزد و ما را در سردرگمی رها می کند. همچنین کوهنوردان و زائرانی که از کایلاش پروات بازدید می کنند می گویند که در هنگام پیاده روی و حتی پس از بازگشت از کوه مقدس متوجه رشد سریع ناخن و مو شده اند.
شباهت عجیب دریاچه ها با خورشید و ماه
این دو دریاچه بکر در دامنه کوه کایلاش واقع شدهاند. منظره ای که باید دید! می توان شاهد خلقت خارق العاده خداوند بود. منصاروار که بالاترین دریاچه آب شیرین در جهان است، به دلیل تقدس و شکلی که به خورشید شباهت دارد، اهمیت معنوی عمیقی دارد، در حالی که اعتقاد بر این است که راکشاس تال از ریاضت های شدید راوانا برای خشنود کردن لرد شیوا پدید آمده است و دارای آب شور است و شبیه به هلال ماه. است هر دو دریاچه ها نور و تاریکی، انرژی های مثبت و منفی را که زمین را در بر می گیرند، نشان می دهند. هر ساله بسیاری از مشتاقان زیارت منصاروار معتقد بودند که آنها را از گناهان آزاد می کند و از بیماری ها شفا می بخشد.
شکل هرمی و شبیه به اهرام مصر
برای قرن ها، کوه هرمی شکل Kailash بسیاری از دانشمندان را برای تحقیق در مورد اسرار اسرارآمیز که مانند لایه ضخیم برف در اطراف پیچیده شده است مجذوب خود کرده است. یکی از نظریههای دانشمندان روسی نشان میدهد که کوه کایلاش از نظر تقارن، شکل و اندازه بسیار عالی است که به سختی به نظر میرسد از یک پدیده طبیعی کنده شده است. دانشمندان دیگر می گویند که این کوه شباهت های قابل توجهی با هرم مصر دارد.
مسیر پرفضیلت کایلاش پاریکراما:
مسیر 53 کیلومتری دور کایلاش، معروف به کایلاش پاریکراما، سفری معنوی و روحانی است که زائران را در گردشی نمادین به دور این کوه مقدس رهنمون میشود. هر قدم در این مسیر، گامی در جهت روشنگری و تعالی روح به شمار میرود و گفته میشود که این مسیر نمادی از سفر روح به سوی رستگاری ابدی است.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
تبر یخ تکینکال simond مدل ANACONDA PANNE
نمره 4.00 از 5۸.۹۴۵.۰۰۰ تومان
شکاف شمالی کایلاش: دروازهای به سوی ناشناخته
شکاف شمالی کایلاش، شکافی عمود بر در سمت شمالی کوه کایلاش، یکی از شگفتانگیزترین و پرمخاطبترین بخشهای این کوه مقدس است. این شکاف که گویی دروازهای به سوی دنیایی دیگر، دنیایی آسمانی و معنوی، در دل کوه گشوده شده است، از دیرباز مورد توجه زائران و کاوشگران بوده و داستانها و افسانههای بسیاری را به خود اختصاص داده است.
مشخصات شکاف شمالی:
- ارتفاع: حدود 60 متر
- عرض: حدود 15 متر
- موقعیت: در سمت شمالی کوه کایلاش، در ارتفاع 5643 متری
- جهت: عمود بر دامنه کوه
افسانهها و باورها:
- دروازه به سوی آسمان: در هندوئیسم، این شکاف دروازهای به سوی بهشت شمرده میشود و گفته میشود که خدای شیوا از این طریق به زمین میآید.
- محل فرود سفینه فضایی: برخی معتقدند که این شکاف محل فرود سفینههای فضایی در گذشته بوده است.
- محل عبور موجودات فرازمینی: برخی دیگر بر این باورند که این شکاف گذرگاهی برای موجودات فرازمینی است که به زمین سفر میکنند.
- مطالعات زمینشناسی: بررسیهای زمینشناسی نشان داده که این شکاف در اثر فرسایش و یخزدگی در طول هزاران سال ایجاد شده است.
تاریخچه کوهنوردی
در سال 1926 هیو راتلج به بررسی جبهه شمالی کوه با 1800 متر ارتفاع پرداخت اما قبل از صعود زمان وی به پایان رسید. اساس اطلاعات موجود دولت چین در اواسط دهه 1980 به رینهولد مسنر اجازه صعود داد. اما وی به دلیل احترام به عقاید مردم نپذیرفت.
در سال 2001 گزارش هایی منتشر شد مبنی بر اینکه دولت چین به یک تیم اسپانیایی اجازه صعود به قله را داده است که باعث واکنش بین المللی شد. مقامات چینی این گزارش ها را مورد مناقشه قرار دادند و اعلام کردند که هرگونه فعالیت کوهنوردی در کوه کایلاش اکیداً ممنوع است.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 53
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.