چومولونزو (به چینی: 珠穆隆索峰؛ پینیین: Zhūmùlóngsuǒ Fēng) یکی از قلههای برجسته در تبت است که در فاصله ۵ کیلومتری شمال شرقی قله ماکالو واقع شده و بخشی از رشتهکوههای ماهالونگور یا خمبو به شمار میآید. این قله به خاطر سه قله مجزای خود شناخته میشود: قله اصلی جنوبی با ارتفاع ۷۸۰۴ متر، قله مرکزی با ارتفاع ۷۵۶۵ متر و قله شمالی (یا شمال غربی) با ارتفاع تقریبی ۷۲۰۰ متر. قله جنوبی از طریق یک گردنه در ارتفاع ۷۲۵۰ متر به قله مرکزی و از طریق گردنهای دیگر در ارتفاع ۷۰۵۰ متر به قله شمالی متصل است.
چومولونزو به معنای “الهه پرنده” است و از سمت شرق، این قله نمایی مشابه با عقابی عظیم با بالهای باز را به ذهن میآورد. هرچند این قله در مقایسه با ماکالو که پنجمین قله بلند جهان است، تحتالشعاع قرار دارد، اما سه قله آن از دره کانگشونگ در تبت منظرهای بسیار شگفتانگیز و تسخیرکننده را ارائه میدهند.
فهرست مطالب
Toggleتاریخچه صعود به چومولونزو
تاریخ صعود به چومولونزو با ماجراجوییهای متعددی همراه است. اولین صعود به قله اصلی در تاریخ ۳۰ اکتبر ۱۹۵۴ توسط کوهنوردان فرانسوی، ژان کوزی و لیونل تری صورت گرفت. این کوهنوردان از طریق شیب ملایم غربی قله از گردنه ساکیتانگ لا در ارتفاع ۷۲۰۰ متر به قله رسیدند. این صعود در واقع بخشی از یک مأموریت اکتشافی برای قله ماکالو بود که آنها سال بعد به آن دست یافتند.
دومین صعود به چومولونزو در تاریخ ۲۴ اکتبر ۱۹۹۳ انجام شد، زمانی که یک گروه ژاپنی موفق شد از طریق دیواره شمال غربی-شیب غربی به قله برسد. در سال ۱۹۹۴، سومین صعود به قله اصلی از طریق مسیر شیب غربی انجام گرفت.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
تیشرت نایک مدل رانینگ
نمره 5.00 از 5۴۷۱.۰۰۰ تومان
قلههای مرکزی و شمالی چومولونزو تا سال ۲۰۰۵ صعود نشده باقی مانده بودند. در آوریل ۲۰۰۵، یک گروه فرانسوی برای اولین بار به کاوش دیواره شمال شرقی پرداخت، اما با توجه به دشواریهای مسیر، تصمیم گرفتند از سمت غرب و شمال غرب به قله نزدیک شوند. در تاریخ ۷ مه ۲۰۰۵، یانییک گرازینی، کریستین تروماسدورف و پاتریک واگنون موفق شدند قله شمالی را از طریق شیب شمال غربی صعود کنند. در این زمان، گروه دیگری به رهبری استیفن بونوآ و پاتریس گلیرون-راپاز نیز به قله مرکزی رسیدند و این موفقیتها تاریخ جدیدی را برای صعود به چومولونزو رقم زد.
ویژگیهای جغرافیایی
چومولونزو از نظر جغرافیایی به دلیل ارتفاع و ساختار خاص خود، از لحاظ اقلیمی و طبیعی بسیار جالب است. این قله در نزدیکی مرز نپال و تبت قرار دارد و به همین دلیل، کوهنوردان و ماجراجویان از سرتاسر جهان برای صعود به آن جذب میشوند. مناظر طبیعی اطراف این قله به همراه کوههای بلند و درههای عمیق، فضای بینظیری را ایجاد میکنند.
شرایط صعود
صعود به چومولونزو نیازمند مهارتهای خاص کوهنوردی و تجربه کافی است. شرایط جوی در این منطقه ممکن است به شدت متغیر باشد و به همین دلیل، کوهنوردان باید تجهیزات کوهنوردی حرفه ای داشته باشند و برای شرایط غیرقابل پیشبینی آماده باشند. بهترین زمان برای صعود به این قله معمولاً در فصلهای بهار و پاییز است که شرایط جوی مناسبتر است.
نتیجهگیری
چومولونزو به عنوان یک قله با تاریخچه غنی و مناظر شگفتانگیز، به عنوان یکی از مقاصد اصلی کوهنوردی در تبت شناخته میشود. زیبایی و عظمت این قله، به همراه چالشهای آن، برای کوهنوردان یک تجربه بینظیر و هیجانانگیز را به ارمغان میآورد. با توجه به صعودهای انجام شده و تاریخچه کوهنوردی آن، چومولونزو همچنان جذابیتی خاص برای ماجراجویان دارد و به عنوان یک چالش واقعی در دنیای کوهنوردی باقی میماند.
تصاویری از صعود سال 2005 به قله شمالی
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 4
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.