برخی از کوهنوردان برجسته روس در دنیای رسانه ها به دلایل مختلفی شناخته شده نیستند اما این چیزی که بزرگی تلاش آنها کم نمی کند. یکی از این کوهنوردان خارق العاده بوریس کورشونوف می باشد که با عنوان گاگارین کوهنوردی نیز شهرت دارد. در ادامه اندکی به فعالیت های وی می پردازیم.
فهرست مطالب
Toggleمهندس صنعت فضانوردی
بوریس کورشونوف که در 31 آگوست 1935 در مسکو به دنیا آمد، از مدرسه عالی هوانوردی فارغ التحصیل شد و به عنوان مهندس فضایی برای آژانس فضایی فدرال روسیه (امروزه به نام روسکوسموس شناخته می شود) کار کرد و به ساخت تجهیزاتی که امکان پرواز تاریخی یوری گاگارین – اولین انسانی که به فضا سفر کرد- را فراهم کرد، کمک نمود. وی به دلیل خدماتش در برنامه فضایی روسیه مدال افتخار دریافت کرد.
بوریس در دهه 1960 مسحور کوهنوردی شد و در دهه های بعدی صعودهای بیشمار و عجیب زیادی به انجام رساند.
به نقل از برخی منابع بوریس به دلایل امنیتی در سالهای جوانی اجازه خروج از شوروی نداشت و همین هم باعث شد در سنین بالا پا به هیمالیا بگذارد.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
- گتر سبک کوهنوردی مُوتال مدل ADA ۵۵۰.۰۰۰ تومان
اورست 1999: دیوانگی و جنون
در مصاحبه ای با وب سایت Russianclimb وقتی که از بوریس پرسیده شد که آیا به اورست رسیده است یا خیر، او با کمال صداقت پاسخ داد: “من هیچ نظری ندارم!”
وی در سال 1999 تصمیم گرفت بدون اکسیژن کمکی و به تنهایی از جناح تبت به قله صعود کند. بالاتر از ارتفاع 8500 متری به دلیل کمبود اکسیژن حافظه او شروع به از بین رفتن کرد و خاموشی کامل ذهنی بوریس را فرا گرفت. وی بدون چراغ پیشانی در داخل چادر تیم دیگری از گرجستان در شرایط بد پیدا شد، اما با کمک دیگران توانست به پایین بازگردد. به نظر می رسد در این برنامه ذهن وی به کلی مختل شده و اعمال عجیبی از جمله زوزه کشیدن به سمت ماه از بوریس سر زده باشد! احتمالا به همین دلیل هم بعدها اصلا به یاد نمی آورد که توانسته به قله صعود کند یا خیر!؟
آناپورنا 2004: اشتباهی که جواب داد.
او دوباره به تنهایی و بدون اکسیژن کمکی اقدام به تلاش برای صعود آناپورنا کرد.
بوریس به دلیل خطای ناوبری از مسیر معمولی (به نام مسیر فرانسه) منحرف شد و شروع به صعود به سمت چپ کرد. نتیجه این صعود هم عجیب بود. کورشونوف بر اثر این اشتباه توانست از طریق مسیری جدید و دشوار به قله آناپورنای مرکزی به ارتفاع 8051 متر و آنهم در سن 69 سالگی صعود کند.
بارونتسه 2004: مسیر جدید
بوریس با همراه سیمون مورو و دنیس اوربکو در گشایش مسیری جدید و بسیار دشوار از طریق مرکز جبهه شمالی بارونتسه شرکت نمود.
چوآیو 2007
کورشونوف در سن 72 سالگی قله چوآیو را بدون اکسیژن کمکی صعود کرد.
باشگاه ورزشی موج
دائولاگیری 2008
بوریس کوروشونوف در سال 2008 نیز اقدام به صعود انفرادی دائولاگیری کرد و به تنهایی به قله رسید. اما قبل از اینکه به کمپ 3 بازگردد شب فرا رسیده بود و مجبور شد به تنهایی در ارتفاع 7600 متری در فضای باز بیواک کند.
اسکای رانینگ البروس
کورشونوف در سال 2012 و در سن 77 سالگی در مسابقه اسکای رانینگ قله البروس شرکت کرد. وی نه تنها مسابقه را به پایان رساند، بلکه در رده هشتم قرار گرفت و چندین دونده و اسکای رانر جوان را پشت سر گذاشت.
صعود لنین 2017
بوریس در سن 82 سالگی برای بیست و پنجمین بار به قله لنین (7134 متر) صعود کرد. با این صعود او در رتبه مسن تری فردی قرار گرفت که به یک قله 7000 متری صعود کرده است.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
شوز بگ ورزشی آپرین (کیف ورزشی با جای کفش)
نمره 3.00 از 5۱۰۰.۰۰۰ تومان
بیشترین پلنگ برفی
صعود به پنج قله 7000 متری شوروی سابق شامل لنین، پوبدا، خانتنگری، کورژنفسکایا و کمونیسم به عنوان پلنگ برفی شناخته می شود و بوریس این کوه ها را بهتر از هر کسی می شناسد.
وی لنین را 25 بار، خانتنگری 16 بار، کورژنفسکایا 13 بار، کمونیسم 12 بار و پوبدا را 9 بار صعود کرده است که یعنی مجموعا 75 بار توانسته به قلل 7000 متری این منطقه صعود کند. وی دارای 9 نشان پلنگ برفی می باشد که رکورد این نشان هم محسوب می گردد. یک نکته جالب دیگر اینکه بوریس آخرین پلنگ برفی خود را در سن 69 سالگی به دست آورد.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.