قله توچال

قله توچال کجاست:ارتفاع، مسیرهای صعود و سایر نکات

به کانال تلگرام موج کوه بپیوندید و از جدیدترین مطالب و محصولات باخبر شوید! Telegram عضویت در کانال
4.2
(10)

قله توچال یکی از بلندترین و شناخته‌شده‌ترین قله‌های رشته‌کوه البرز در ایران است که در نزدیکی پایتخت، تهران، قرار دارد. این قله با ارتفاعی نزدیک به 3959 متر، به دلیل نزدیکی به تهران و سهولت دسترسی، یکی از محبوب‌ترین مقاصد کوهنوردی در ایران است. توچال نه تنها به خاطر زیبایی‌های طبیعی و ارتفاع خود، بلکه به دلیل امکانات رفاهی و مسیرهای متنوع کوهنوردی که دارد، به یک مقصد اصلی برای علاقه‌مندان به کوهنوردی، اسکی، و تفریحات کوهستانی تبدیل شده است.

موقعیت جغرافیایی قله توچال

قله توچال در شمال شهر تهران و در بخش جنوبی رشته‌کوه البرز قرار دارد. این قله در واقع بخشی از خط‌الراسی است که از شرق به غرب رشته‌کوه البرز امتداد دارد. موقعیت قله توچال از نظر جغرافیایی به گونه‌ای است که بسیاری از مناطق شهر تهران به خصوص در مناطق شمالی شهر، این قله را می‌بینند. توچال به دلیل ارتفاع قابل توجه خود یکی از نمادهای طبیعی تهران به شمار می‌رود و به نوعی نگهبان این شهر پرجمعیت است.

رشته‌کوه البرز، که قله توچال بخشی از آن است، یکی از مهم‌ترین رشته‌کوه‌های ایران است و به عنوان مرزی طبیعی بین مناطق شمالی کشور و فلات مرکزی ایران عمل می‌کند. این رشته‌کوه که از شمال غرب ایران تا شمال شرق کشور امتداد دارد، دارای قله‌های بلندی مانند دماوند، علم‌کوه و توچال است. موقعیت توچال در بخش جنوبی این رشته‌کوه قرار دارد و به دلیل نزدیکی به پایتخت، یکی از پر رفت و آمدترین مناطق کوهنوردی در ایران محسوب می‌شود.

ارتفاع قله توچال چقدر است؟

ارتفاع قله توچال در مدارک مختلف 3959 تا 3962 متر ذکر شده است، که با چند بار تست نگارنده بهترین عدد 3959 متر است. اما این مطنقه دارای قلل دیگری نیز هست که نام و ارتفاع بعضی از آنها در جدول زیر ذکر شده است:

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

قله ارتفاع – مترموقعیت
داراباد یا مونگ چال3202در شرق توچال و مشرف به منطقه دارآباد
سیاه بند 3327در شرق توچال و پس از قله داراباد
لزون شرقی و غربی 3500 تا 3550 شرق قله توچال – بین تیغه های داراباد و قله توچال
شاه نشین3885در غرب توچال و مشرف به پیست اسکی
بازارک3766مشرف به امامزاده داوود در غرب توچال
دوشاخ3045یال متصل به خط الراس اصلی – مشرف به پلنگ چال
پلنگ چال3525مشرف به پناهگاه پلنگ چال درکه
چین کلاغ2850شمال سعادت آباد و غرب مسیر درکه
کلکچال3350 در جنوب کوههای توچال – شمال منطقه جمشیدیه
اسپیلت3100منطقه گلابدره

آشنایی با چند مسیر کوهنوردی توچال

توچال
نقشه شماتیک کوهستان توچال

قله توچال دارای چندین مسیر کوهنوردی و کوهپیمایی برای دستیابی به قله یا پیمایش میباشد. در ادامه این مقاله به برخی از مشهورترین آنها خواهیم پرداخت:

قله توچال از دربند : راحت ترین مسیر صعود به توچال

در واقع مسیر استاندارد صعود به قله ، مسیر دربند تا قله توچال میباشد. این مسیر از میدان سربند در شمال تجریش آغاز شده و با گذر از پیچ و تابهای روستای پس قلعه به بالا میرود. قسمتی از مسیر در زیر شیرپلا دست به سنگ می باشد. ادامه مسیر نیز پس از پناهگاه شیرپلا از طریق یال سیاه سنگ بالا رفته و در ارتفاع 3450 متری به پناهگاه امیری میرسد. پس از عبور از پنج تپه نیز کوهنورد در روی یال اصلی قله قرار گرفته و سپس پس از یک تراورس به سمت جلو و یک شیب دیگر قله قرار دارد. طول این مسیر به طور تقریبی حدود نه کیلومتر میباشد.

یال چارپالون

ابتدا مسیر تا شیرپلا مانند یال سیاه سنگ می باشد. تفاوت این مسیر در این است که به جای پیچیدن به سمت غرب یا چپ برای قرار گیری روی یال سیاهسنگ کوهنوردان بایست یال بالای پناهگاه را مستقیما به سمت خط الراس طی کنند. این مسیر در سمت چپ یال سیاه سنگ ادامه یافته تا به خط الراس توچال برسد. در اینجا نیز با گردش به چپ و قرار گرفتن روی خط الراس با صعود یک شیب کوتاه روی یال قله قرار گرفته و به قله توچال خواهید رسید. اولین صعودم به قله توچال از طریق این یال و در زمستان 1377 انجام گرفت.

مسیر کلکچال به توچال

مسیر کلکچال به توچال که از پارک جمشیدیه شروع شده و با رسیدن به پناهگاه کلکچال به سمت گردنه اسپیلت ادامه پیدا میکند. از اینجا دو راه وجود دارد. یاباید قله کلکچال را صعود کرده و از پشت آن با فرودی کوتاه به زیر لزون برسید و یا اینکه از پشت کلکچال با تراورس این قله خودتان را به گردنه پیازچال در زیر لزون برسانید. مسیر دوم قابلیت صعود در زمستان را به دلیل خطر بهمن ندارد. سپس با صعود به قله لزون در روی خط الراس قرار گرفته و با ادامه دادن خط الراس به سمت غرب به قله توچال دست خواهید یافت. طول مسیر حدود 13 کیلومتر میباشد.

مسیر قله توچال از ولنجک

مسیر قله توچال از ولنجک

مسیر قله توچال از ولنجک در امتداد خط تله کابین تا ایستگاه 7 به پیش رفته و سپس با گردش به سمت راست روی خط الراس قله توچال قرار خواهید گرفت. این مسیر از ایستگاه 1 تا قله توچال حدودا 12 کیلومتر است که قسمت ایستگاه 1 تا 7 آن در جاده خاکی به پیش میرود و سختی خاصی ندارد. شیب مسیر نیز مناسب است، البته این راه حدودا 3 کیلومتر از مسیر دربند به توچال طولانی تر می باشد. در فصل زمستان و در روزهای طوفانی قسمت ایستگاه 7 تا قله در معرض بادهای سهمگین قرار دارد. در این مسیر خدمات رفاهی در قسمت ایستگاه 2 و 5 تله کابین وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.

داراباد توچال

قله توچال
داراباد توچال زمستان 1393 – آرشیو مهدی جباریان

فنی ترین مسیر کوهنوردی توچال می باشد. این مسیر با مسافت حدودا 17 کیلومتر از منطقه دارآباد تهران شروع شده و با صعود قلل دارآباد ، سیاه بند ، تیغه های داراباد ، لزون شرقی و غربی به سمت قله توچال امتداد پیدا میکند. در فصل تابستان و گرم یک پاکوب در چپ تیغه ها وجود دارد. اما در زمستان ناگزیر باید از لبه تیغه ها صعود کنید که چالش جدی به همراه خواهد داشت و البته نیاز به تسلط و آمادگی خیلی خوب دارد.

باشگاه ورزشی موج

چین کلاغ توچال

این مسیر از را می توان از سعادت آباد یا درکه آغاز کرد و با صعود قله چین کلاغ به مسیر ادامه داد. پس از قله چین کلاغ ، قلل دوشاخ ، اسپید ، سیاه سنگ و پلنگ چال قرار گرفته اند. سپس با عبور از گردنه اشترگردن به یال سربازارک خواهید رسید. پس از صعود یال سربازارک و روی قله سر بازارک با گردش به سمت شرق به سمت شاهنشین حرکت کرده و با صعود قله شاه نشین و ادامه مسیر به محل ایستگاه هفت تله کابین توچال میرسید.

پل خواب به توچال

شاید جالب باشد بدانید که این مسیر از روبه روی محل پل خواب در چاده چالوس آغاز میشود و در واقع اول خط الراس قله توچال در سمت غرب می باشد. مسیری طولانی با حدود 45 کیلومتر مسافت. ما این مسیر را در سال 1397 و در اواخر بهار به صورت سرعتی و در زمان حدودا 12 ساعت طی کردیم. این مسیر از قله هایی مانند منار، لوارک ، سربازارک ، بازارک ، نودشتک و…. میگذرد. محلی خوب برای محک استقامت کوهنوردان زبده.

مسیر پلنگ چال به توچال

مسیر پلنگ چال به توچال
پناهگاه پلنگ چال

برای رفتن از پلنگ چال به توچال چند راه وجود دارد. ساده ترین مسیر این است که پس از پناهگاه پلنگ چال از طریق یک پاکوب به سمت شمال ادامه مسیر داده و سپس یک شیب نسبتا تند را صعود کنید. پس از این قسمت به یک گردنه می رسید که از آنجا می توانید ایستگاه پنج تله کابین را ببینید. با رسیدن به ایستگاه پنج تله و با قرار گرفتن در جاده ایستگاه 7 نیز می توانید به قله توچال صعود کنید. راه دیگر که سختتر هست هم از طریق قله پلنگ چال می باشد. با رفتن از پناهگاه به قله پلنگ چال می توانید خودتان را به گردنه اشترگردن برسانید. سپس مسیر را تا روی خط الراس ادامه دهید و با گذر از شاهنشین به ایستگاه 7 تله کابین میرسید. پس از آنهم می توانید عازم قله توچال شوید.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

سی چال به توچال

یا توچال به سیچال، اولین بار این مسیر را در 17 سالگی طی کردم و آخرین بارهم به عنوانی قسمتی از پروژه اولترا اسکای رانینگ عبور از البرز در سال 1398 از آن عبور نمودیم. قله سی چال مشرف به گردنه دیزین و بالای پیست دیزین قرار دارد. از اینجا میبایست به سمت جنوب قله دیزین و به سمت قله الله بند ادامه مسیر داده و سپس زیر قله قلعه دختر قرار میگیرید. با صعود قله قلعه دختر از یک شیب تند پایین آمده و به گردنه آهار شهرستانک خواهید رسید. در روبروی شما یک یال بسیار طولانی قرار دارد که با چندین بار پستی و بلندی و عبور از قله آهاربشم نهایتا به از غرب هتل به فلات مسطح هتل توچال خواهید رسید. از اینجا هم مسیر به سمت قله در سمت شرق مشخص میباشد.

مسیر امامزاده داوود به توچال

این مسیر از یک پاکوب مشخص در بالای امامزاده داوود آغاز شده و به مست خط الراس و صعود قله سی و سه چم ادامه می یابد. سپس با صعود قله سی و سه چم و گردش به سمت راست، گردنه بازارک و پس از آن یال منتهی به قله سربازارک قرار دارند. در ادامه هم می بایست برای صعود قله توچال، سربازارک و شاهنشین را از سر بگذرانید.

توچال به شهرستانک یا شهرستانک به توچال

قله توچال
مسیر توچال به شهرستانک

به طور معمول اکثرا مسیر توچال به شهرستانک را انتخاب میکنند تا اینکه شهرستانک را مبدا حرکت قرار دهند. در هر صورت اگر قصد صعود به توچال از مسیر شهرستانک را دارید، ابتدا باید به محل شهرستانک در منطقه جاده چالوس برسید. در اینجا دو مسیر است که یکی از داخل ده و کنار قصر ناصری بالا میرود و دیگری مسیر است که از بالای شهرستانک گذر میکند. پس از عبور از این قسمت یک دشت سرسبز در مسیر عبور قرار میگیرد که سنگهای کوچک و بولدری آن جالب توجه هستند. پس از آن هم به ناحیه هتل توچال خواهید رسید که بقیه مسیر هم مشخص است.

درجه سختی قله توچال

بسته به مسیر و فصل صعود درجه سختی مسیر قله توچال می تواند بسیار متفاوت باشد. به طور مثال در صعود به قله توچال در فصل بهار یا تابستان از طریق مسیر ولنجک و تله کابین توچال هیچ نوع درگیری فنی وجود ندارد. هر چند که مسافت پیمایش از این مسیر حدود 13-14 کیلومتر است. این مسافتی طولانی می باشد.

مسیر معمول صعود به قله توچال از طریق میدان دربند-شیرپلا-امیری-قله توچال در ناحیه نرسیده به شیرپلا قدری دست به سنگ وجود دارد. البته این دست به سنگ سنگین نیست. این مسیر نیز حدودا 8 کیلومتر است.

پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!

سختترین مسیر صعود به توچال تیغه های دارآباد به توچال در فصل زمستان است. این مسیر طولانی و حدود 16 کیلومتر است. پس از قله دارآباد تا قله لزوم مسافت طولانی درگیری جدی با تیغه و سنگ برف در این فصل وجود دارد. پیمایش این مسیر به خصوص در فصل بارش بدون تجربه کافی و آمادگی بالا به هیچ عنوان توصیه نمیشود.

مدت زمان صعود به توچال چقدر است؟

مدت زمان صعود به توچال برای یک تیم معمول از مسیر نرمال در فصل گرم سال حدود 6 ساعت به طول می انجامد. برای پیمایش این مسیر در فصل زمستان نیز باید یکی دو ساعت زمان بیشتر در نظر بگیرید. حدود چند ساعت هم فرود از کوه زمان می برد. پس برای رفت و برگشت به قله توچال در به طور معمول باید حدود 10-12 ساعت وقت در نظر داشته باشید. این زمان بسته به آمادگی کوهنورد می تواند کاملا متفاوت باشد.

جاذبه های تفریحی و ماجراجویی قله توچال

منطقه قله توچال را باید یک باشگاه کوهستانی تمام عیار دانست. کوهپیمایی در کوچه های پس قلعه، راهپیمایی در منطقه پلنگ چال، اسکی در پیست اسکی توچال، سنگنوردی در منطقه بند یخچال، تله کابین توچال، صعود به ارتفاع نزدیک چهار هزار متری در کمترین زمان و…تنها بخشی از جاذبه های تفریحی این منطقه به شمار می رود.

پناهگاه ها و جانپناه های کوه توچال

در اینجا اطلاعات پناهگاه‌ها و جانپناه‌های کوه توچال به صورت جدول آورده شده است:

نام پناهگاه/جانپناهموقعیت/ویژگی‌ها
شیرپلامسیر دربند به توچال، دارای امکانات رفاهی و آب آشامیدنی
پناهگاه کلک‌چالمسیر بوستان جمشیدیه، امکانات رفاهی و دسترسی آسان
ایستگاه پنجم تله‌کابینمسیر ولنجک، مجهز به رستوران و ایستگاه امداد
پناهگاه پلنگ‌چالمسیر درکه به توچال، فضای استراحت و دسترسی به آب
جانپناه فلزی – قله توچالقله توچال، جانپناه اضطراری برای کوهنوردان
جانپناه کارگر – قله اصلیقله اصلی توچال، جانپناه کوچک برای استراحت
جانپناه امیری – سیاه سنگدر مسیر صعود به قله، استراحت کوتاه و سرپناه
جانپناه قله دارآباددر نزدیکی قله دارآباد، مناسب برای صعودهای دارآباد
جانپناه شروین – بند یخچالپای دیواره بند یخچال، جانپناه کوهنوردان
جانپناه اسپیدکمراولین جانپناه کوهستانی ایران، مسیر دربند به اوسون

این جدول شامل پناهگاه‌ها و جانپناه‌های مشهور در منطقه کوه توچال و مسیرهای مرتبط با آنهاست.

قله توچال در تابستان

به دلیل قرارگیری در معرض شهر تهران هوای قله توچال در این فصل می تواند بسیار گرم و گاها آزاردهنده باشد. به منظور لذت بیشتر از صعود قله توچال در تابستان نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • در صبح بسیار زود آغاز کنید: بهتر است ساعتی پیش از سپیده دم را برای شروع صعود انتخاب کنید تا کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید.
  • یکی دیگر از گزینه ها شبروی است. البته برای صعود شبانه بهتر است همراه تیم حرکت کنید و حتما چراغ پیشانی داشته باشید.
  • حتما روز قبل از صعود آب کافی بخورید. می توانید برای نوشیدن راحتتر آب در هنگام صعود از کمل بک استفاده کنید.
  • از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید.

اطلاعات کلی درباره قله توچال

در جدول زیر اطلاعاتی که در مورد قله توچال ارائه شده است را به طور خلاصه و طبقه‌بندی‌شده می‌بینید:

موضوعاطلاعات
موقعیترشته کوه البرز، شمال تهران
ارتفاع قله3959 تا 3962 متر
مسیرهای صعوددربند، یال چارپالون، کلکچال، ولنجک، دارآباد، چین کلاغ، پلنگ چال، سی چال، امامزاده داوود، پل خواب، شهرستانک
مسیر استاندارددربند – شیرپلا – پناهگاه امیری – قله
سخت‌ترین مسیرمسیر دارآباد به توچال در زمستان (مسافت 17 کیلومتر)
مدت زمان صعود (تابستان)حدود 6 ساعت (از مسیر دربند)
مدت زمان صعود (زمستان)حدود 8 ساعت
سختی مسیرهامتفاوت؛ از مسیرهای ساده مانند ولنجک تا مسیرهای فنی مانند دارآباد و تیغه‌ها
جاذبه‌های اطراف قلهپیست اسکی، تله‌کابین توچال، سایت سنگنوردی بند یخچال، پناهگاه‌های مختلف
فاصله تا ایستگاه 7 تله‌کابینحدود 12 کیلومتر (مسیر ولنجک)
دشواری فصل تابستانگرمای شدید، نیاز به شروع زودهنگام یا صعود شبانه
تفریحات منطقهکوهنوردی، اسکی، سنگنوردی، پیاده‌روی در طبیعت، تله‌کابین
موقعیت‌های دیگر کوهستانیدارآباد، لزون، شاه‌نشین، پلنگ چال، کلکچال، سیاه‌بند، بازارک، دوشاخ، چین کلاغ
بهترین زمان برای صعوداوایل صبح (برای جلوگیری از گرما در تابستان) یا صعود شبانه

این جدول شامل اطلاعات کلیدی در مورد قله توچال، مسیرهای صعود، ارتفاع، مدت زمان صعود و جاذبه‌های تفریحی منطقه است.

20 متن درباره قله توچال

در اینجا 20 متن احساسی درباره قله توچال آورده شده است:

  1. قله توچال، جایی که زمین و آسمان همدیگر را در آغوش می‌کشند، و تو حس می‌کنی که دنیا بی‌نهایت زیبا و آرام است.
  2. وقتی به قله توچال می‌رسی، نسیم کوهستان صورتت را نوازش می‌کند و سکوت عمیق طبیعت، قلبت را آرام می‌کند.
  3. صعود به توچال، سفری به عمق روح انسان است، جایی که با هر قدم، از نگرانی‌ها و دغدغه‌های زندگی شهری فاصله می‌گیری.
  4. در توچال، هر سنگ و صخره قصه‌ای از گذشته‌های دور می‌گویند، و هر نسیم حکایتی از عظمت و شکوه کوهستان به گوش می‌رساند.
  5. قله توچال، جایی که خورشید در طلوعش چشمان تو را به تماشای طلایی‌ترین لحظه‌ها دعوت می‌کند و قلبت را سرشار از شکرگزاری می‌کند.
  6. در ارتفاعات توچال، می‌توانی با آسمان دوست شوی، ستاره‌ها را نزدیک‌تر ببینی و زیبایی بی‌پایان طبیعت را لمس کنی.
  7. وقتی به توچال صعود می‌کنی، هر نفس با حس پیروزی و هر نگاه به اطراف با حس شگفتی همراه است؛ گویی در آغوش طبیعت رهایی را تجربه می‌کنی.
  8. ایستادن بر فراز قله توچال، یعنی رها شدن از تمام محدودیت‌های زندگی روزمره و نفس کشیدن در آغوش آزادی و بیکرانگی.
  9. قله توچال، نقطه‌ای که در آن، همه افکار منفی در سکوت باشکوه کوهستان رنگ می‌بازند و امید و آرامش جایگزین آن‌ها می‌شود.
  10. هر بار که به توچال می‌رسی، انگار دل کوهستان به روی تو گشوده می‌شود و رازهای طبیعت را در گوش تو زمزمه می‌کند.
  11. صعود به توچال، تجربه‌ای است که قلبت را از شوق و نگاهت را از امید لبریز می‌کند؛ گویی دوباره با روح طبیعت پیوند می‌خوری.
  12. در شب‌های آرام توچال، وقتی باد سرد صورتت را لمس می‌کند و آسمان پر از ستاره می‌شود، دلت می‌خواهد برای همیشه در این لحظه بمانی.
  13. قله توچال، جایی که هر کوهنورد، به جای رسیدن، سفری به درون خودش را تجربه می‌کند و معنای واقعی آرامش را می‌یابد.
  14. وقتی از توچال به تهران نگاه می‌کنی، شهر کوچک و بی‌صدا به نظر می‌رسد، و تو در دل عظمت کوهستان، خودت را قدرتمندتر و آزادتر حس می‌کنی.
  15. نسیم کوهستان در توچال، نه فقط خنکای هوا، بلکه احساس زنده بودن و شادابی را به جانت می‌آورد و قلبت را تازه می‌کند.
  16. در توچال، هر گام که برمی‌داری، نزدیک‌تر به آسمان می‌شوی و احساس می‌کنی که روحت آزادتر و قلبت سبک‌تر شده است.
  17. قله توچال، جایی که زیبایی‌های بی‌نظیر طبیعت تو را فرا می‌خوانند و عشق به زندگی را در وجودت بیدار می‌کنند.
  18. در آغوش توچال، همه نگرانی‌ها رنگ می‌بازند و تنها چیزی که باقی می‌ماند، سکوت، آرامش و حس یکی شدن با طبیعت است.
  19. ایستادن بر قله توچال، به تو می‌آموزد که سختی‌های صعود، همیشه به شیرینی رسیدن می‌ارزد و زیبایی زندگی در همین لحظه‌های ناب است.
  20. توچال، جایی که قلب‌ها آرام می‌گیرند و روح‌ها در هوای پاک کوهستان به آزادی پرواز می‌کنند. هر بار که به قله می‌رسی، یک قطعه از خودت را در آنجا جا می‌گذاری.

چقدر این پست مفید بود؟

ستاره چپ بیشترین امتیاز

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد آرا: 10

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

مهدی جباریان

*مهدی جباریان : شروع فعالیت کوهنوردی 1376 برخی صعودهای شاخص: • گشایش مسیر در دیواره پاتخت ، زمستانی ، سبک آلپی • رکورد صعود چهارجبهه دماوند در 25 ساعت و سی دقیقه:شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، غربی، شمالی، شمال شرقی، پایان در گوسفندسرا • صعود سه جبهه دماوند در 21 ساعت: شروع از گوسفندسرا، مسیرهای جنوبی، شمالی و شمال شرقی • رکورد صعود آزاد انفرادی دهلیز مرکزی یخار از معدن تا انتهای یخچال در 12 ساعت • صعود زمستانی دماوند 10 مرتبه: گرده شرقی(تیغه های یخار)، جنوبی، شمالی، یکروزه... • صعود دماوند مجموعا 104 مرتبه در فصول مختلف یالهای گوناگون. • صعود زمستانی گرده شرقی سرکچال به خلنو • صعود زمستانی قلل شاخک و علم کوه از مسیر سیاسنگا • رکورد صعود سرعتی آزاد انفرادی گرده آلمانها از ونداربن تا تنگ گلو در 7 ساعت و سی و سه دقیقه • تلاش برای صعود زمستانی آلپی ترکیبی دیواره علم کوه مسیر هاری رست، صعود برتر سال 96 • صعود به گرده آلمانها چهارده مرتبه در فصل بهار و تابستان و پاییز – صعود یکروزه گرده آلمانها • صعود یکروزه دیواره علم کوه، مسیر هاری رست از ونداربن به ونداربن بدون بارگذاری 21:33 ساعت • صعود دو مسیر هاری رست و فرانسوی های دیواره علم کوه در یک روز • رکورد عبور از البرز، شروع دربند توچال تا آزادکوه کلاک ، 102 کیلومتر، 9000 متر صعود در 46 ساعت رکورد صعود سرعتی زمستانی گرده آلمانها از ونداربن به ونداربن در 67 ساعت • رکورد صعود سرعتی خط الراس دوبرار در 17 ساعت و نه دقیقه • صعود سرعتی از پل خواب توچال کلک چال جمشیدیه در 15 ساعت و 20 دقیقه • صعود یکروزه از دربند توچال تا سرکچال سپیدستان در 23 ساعت و 50 دقیقه ، 65 کیلومتر، • صعود قله خان تنگری 7010 متر • تلاش برای صعود قله ماناسلو 8163 متر • صعود یخچالهای شمالی سبلان، کسری، یخار • صعود و تمرین سنگنوردی در دیواره های شروین، پلخواب، بیستون.... • گشایش مسیر در دیواره های کاسونک، شروین، اوسون ترکیبی ... • مربی کوهپیمایی درجه سه سایر: کمربند مشکی جودو دان یک کارشناس مهندسی معماری، دکتری مدیریت بازرگانی

جدیدترین مقالات

مقالات پیشین

انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

فلاسک استنلی استارباکس 750 میل

۹۷۳.۴۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

کوله پشتی 40 لیتری Snow Hawk مدل سیروان

۳.۳۷۶.۰۰۰ تومان
کاپشن الیاف هیتردار H01
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
3XL
4XL
5XL
6XL

کاپشن الیاف پفی هیتردار H01

۱.۹۳۸.۵۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
M
L

کلاه سنگنوردی سیموند مدلSPRINT سبک وزن

۵.۹۹۰.۰۰۰ تومان

2 نظر در “قله توچال کجاست:ارتفاع، مسیرهای صعود و سایر نکات

  1. ناشناس گفت:

    با سلام.راهنمائی بسیار خوبی بود.بیشتر به افراد نا آگاه در زمستان صحبت کنید.

    1. مهدی جباریان گفت:

      چند مقاله در این زمینه قبلا منتشر شده. درود بر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
وبلاگ
حساب من
0 مقايسه
0 مورد سبد خرید