یوسف خواجه، اهل پاکستان، به همراه دختر ۱۵ سالهاش سلنا، پس از تلاش ناموفق برای رسیدن به قله نانگاپاربات، طی سه روز گذشته در حال فرود در هوای بد و با خستگی مفرط بودهاند. تمام کسانی که در روزهای قبل به قله صعود کرده بودند، پیش از این کمپ اصلی را ترک کردهاند. به نقل از رسانه ها خانواده خواجه سرانجام دیروز به کمپ اصلی رسیدند، اما تلاش آنها باعث ایجاد نگرانی در جامعه بینالمللی کوهنوردی شده و بحث درباره مسئولیت و محدودیتهای سنی در صعود به قلههای ۸۰۰۰ متری را دوباره مطرح کرده است.
این دو نفر در ساعت ۹ شب به وقت محلی روز ۱۰ جولای کمپ ۳ (۶۸۵۰ متری) را ترک کردند و در حالی که شرایط آب و هوا رو به وخامت میگذاشت، به صعود خود در طول روز ۱۱ جولای ادامه دادند. در نهایت، آنها تقریباً در ساعت ۴:۱۵ بعد از ظهر و پس از حدود ۱۹ ساعت در ارتفاع ۷۵۲۵ متری مسیر خود را تغییر دادند و به کمپ ۳ بازگشتند.
یک روز قبل از آنها، گروهی از کوهنوردان به قله رسیدند، اما گروههای دیگر، مانند اسکیبازان آنا تیبور و تام لافایل، زمانی که شرایط را برای ادامه صعود ناامن ارزیابی کردند، مسیر خود را تغییر دادند و راه بازگشت در پیش گرفتند.
بر اساس گزارشها، خانواده خواجه روز جمعه به دلیل خستگی مفرط قادر به ترک کمپ ۳ نبودند. آنها روز و شب بعد را در همانجا ماندند. بر اساس منابع مستقر در کمپ اصلی، آنها سرانجام شنبه به کمپ ۲ منتقل شدند و به سمت کمپ ۱ ادامه مسیر دادند. در نهایت، این زوج که با اکسیژن کمکی و دو باربر ارتفاع صعود میکنند، دیروز صبح به کمپ اصلی رسیدند.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
شوز بگ ورزشی آپرین (کیف ورزشی با جای کفش)
نمره 3.00 از 5۱۰۰.۰۰۰ تومان
ظاهراً تلاش سلنا برای رسیدن به قله بین کمپ ۱ و کمپ ۲، که دو روز قبل از انصراف آنها طی شده بود، نیز بسیار دشوار بوده است. این مسیر شامل دیواره صخرهای عمودی به نام کینشوفر است و خانم خواجه جوان پستی دراماتیک در فیسبوک منتشر کرده بود که اندکی بعد حذف شد. در صورت تأیید این موضوع، عجیب نیست که او قبل از حرکت از کمپ ۳ کاملاً خسته شده باشد.
محدودیتهای سنی
خانواده خواجه در سال ۲۰۲۱ نیز در قلهی برودپیک باعث ایجاد نگرانی شدند. در آن سال، زمانی که پدر در کمپ اصلی بیمار شد، دخترش را که در آن زمان ۱۳ سال داشت، تنها با دو باربر رها کرد تا به تنهایی به کوه صعود کند.
سال گذشته، آنها تلاش ناموفق دیگری برای صعود به نانگاپاربات داشتند. صعود به قلههای ۸۰۰۰ متری برای افراد زیر ۱۶ سال در نپال ممنوع است. حداقل سن برای صعود به اورست در تبت، ۱۸ سال می باشد.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 6
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.