فصل صعود به قلل هشت هزار متری هیمالیای نپال و تبت آغاز شده است و کوهنوردان سراسر جهان برای تلاش به سمت قلل مرتفع این منطقه روانه شده اند. در این بین نام دو کوهنورد ایرانی نیز دیده می شود.
در فصل پیش رو رضا شهلایی شانس خود برای صعود به قله دائولاگیری به ارتفاع 8167 متر را خواهد آزمود. رضا شهلایی کوهنورد کرمانشاهی و صعود کننده 6 قله ۸ هزار متری از جمله اورست، کی۲، آناپورنا و لوتسه است. او در سومین جشنواره صعودهای برتر نشان کوهنورد دوران را دریافت کرد.
دائولاگیری، به معنی “کوه سفید” با ارتفاع ۸۱۶۷ متر از سطح دریا، هفتمین کوه بلند دنیا و بخشی از رشته کوه های هیمالیا میباشد . در برخی مراجع به فارسی این قله را (دهالاگیری) نیز مینامند. نام رایج این کوه در جامعه کوهنوردی ایران (دائولاگیری) است.
در میان کوه های بلند نپال، دائولاگیری بزرگ ترین کوهی است که به طور کامل در این کشور واقع شده است. این کوه در شمال مرکزی نپال و شمال غربی شهر پُخارا (Pokhara) قرار دارد و از میان تنگه عمیق کالی کاندالی به سمت شرق آناپورنای هیمالیا گسترده شده است.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
تیشرت نیم زیپ ماموت مردانه مدل A2303
نمره 4.50 از 5۶۴۷.۵۰۰ تومان
شیشاپانگما
در سالهای گذشته صعود به قله شیشاپانگما به دلیل همه گیری کرونا از طرف دولت چین ممنوع شده بود و امسال اولین سالیست که دولت این کشور اجازه صعود تیم ها به طور گسترده روی قله شیشاپانگما را صادر کرده است. افسانه حسامی فرد در فصل جاری قصد دارد روی قله شیشاپانگما تلاش داشته باشد.
افسانه حسامی فرد، اولین زن ایرانی صعودکننده قله کی۲ است. او همچنین چهارمین زن ایرانی صعود کننده به قله اورست و صعود موفقیت آمیز به قلههای مرتفع دیگری مانند ماناسلو، لوتسه و ماکالو را در رزومه خود دارد.
شیشاپانگما (Shishapangma) به معنی “قله ای بر فراز دشت های پوشیده از چمن” با ارتفاع ۸,۰۲۷ متر، چهاردهمین کوه بلند دنیا و تنها قله ۸۰۰۰ متری مستقل در تبت شناخته می شود، که به طور کامل در داخل خاک کشور چین قرار دارد .
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.