رشته کوه گرین با طول تقریبی 180 کیلومتر در غرب ایران است که بیشتر مساحت آن در استان لرستان و بخشی نیز در استانهای همدان و کرمانشاه قرار دارد.
فهرست مطالب
Toggleقلههای بلند رشته کوه گرین عبارتند از:
- بازگیر (3659متر).
- هژده یال (3651 متر).
- ولاش (36۲۳ متر).
- یال کبود (3570 متر).
- هیگره (3545 متر).
- سه کوزان (3440 متر).
- برنجه (3327 متر).
- برف هل (3290 متر).
- غازچغا (3200 متر).
- پیازکاران (3150 متر).
- شاه نشین (2977 متر).
کوه گرین کجاست؟ (کوه گرین در کدام استان است؟)
گرين از غرب به شهرستان دلفان و شهرستان سلسلمه (الشتر)، از شمال به شهرستان نهاوند، از شرق به شهرستان بروجرد و از جنوب به شهرستان خرم آباد محدود میشود.
مفهوم گرین
واژه ی گرین در گویش لری گرو garu گفته می شود که از زبان سنسکریت گرفته شده و گرو در سنسکریت به معنی بسیار بزرگ است؛ زیرا کوه گرو بلندترین دیواره ی زاگرس است. زمانی که می خواستند نقشه های ایران را تهیه کنند، چون از ریشه ی واژه ی گرو آگاهی نداشتند، آن را گرین نوشتند که نادرست است.
صعود به قلل منطقه گرین
یال کبود
صعود به قله یال کبود از گاماسیاب آغاز میگردد. مسیر صعود از دره اصلی آغاز شده و با یک پاکوب ادامه خواهد یافت. بعد از گذشتن از کف رودخانه شیبی قرار دارد که با گذر از شیب و در پس فلاتی سنگلاخ، دو پناهگاه منطقه دیده میشود.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کوله 10 لیتری کچوآ Arpenaz
نمره 2.00 از 5۳۶۷.۰۰۰ تومان
در زیر این پناهگاهها، چشمه آب گوارایی وجود دارد. پس از عبور از پناهگاه پایینی مسیر به طرف یک یال صخره ای تغییر کرده و تا رسیدن به پناهگاه دوم در ارتفاع تقریبی 3100 متری ادامه می یابد. از اینجا قله فرعی مسیر دیده شده و با پاکوبی مشخص به پیش میرود. پس از دو پستی بلندی دیر به قله یال کبود خواهید رسید.
قله ولاش از رشته کوه گرین
مسیر اصلی صعود به قله ولاش در رشته کوه گرین از روستای ونایی می باشد. مسیر صعود در انتهای روستا و در امتداد رودخانه و باغات گسترده آغاز میشود. در اینجا قله میش پرور در روبرو قرار دارد. در سمت راست آن نیز قله دیگری به نام سفره به ارتفاع 3300 متر واقع شده است. مسیر صعود از روی گردنه ای بین قله سفره و قله دیگر در سمت راست به نام سکوزان می گذرد.
پس از طی جاده بین باغات در امتداد راه مالرو به راست متمایل شده و در دامنه سکوزان و در سمت راست رودخانه، صعود ادامه خواهد یافت. پس از قرارگیری روی گردنه قله ولاش در روبرو و در فاصله ای دور مشاهده میشود. از اینجا با تراورس قله حسنوند را دور زده تا بر روی گردنه بین حسنوند و قله ولاش قرار بگیرید. پس از رسیدن به پایان تراورسها حرکت به سمت قله از گردنه آغاز میشود.
مطالب مرتبط
- قاش مستان
- قله یخچال
- کوه الوند
- سیمرغ کوههای ایران
- رشته کوه دنا
- تمرین برای قلل 4000 متری
- باشگاه آمادگی جسمانی موج
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.