صعود قریب‌الوقوع به قله دائولاگیری، 2 ایرانی در مسیر

به کانال تلگرام موج کوه بپیوندید و از جدیدترین مطالب و محصولات باخبر شوید! Telegram عضویت در کانال
4.4
(7)

گروه‌های کوهنوردی مستقر در دائولاگیری، یکی از قلل بلند و چالش‌برانگیز هیمالیا، در حال آماده‌سازی برای صعود به قله این کوه با ارتفاع ۸۱۶۷ متر هستند. این تلاش با توجه به پیش‌بینی هوای مطلوب و بادهای کم‌سرعت در هفته جاری برنامه‌ریزی شده است و تیم‌های مختلف با امید به موفقیت، آماده صعود شده‌اند. این در حالیست که دو کوهنورد ایرانی نیز در حال آزمودن شانس خود برای صعود موفقیت آمیز به دائولاگیری هستند.

برنامه صعود؛ از کمپ ۳ به قله

تیم‌های مختلف به رهبری شرکت‌های سون سامت Seven Summit Treks و 14 Peaks Expedition، که مسئولیت سازماندهی و تجهیزات را بر عهده دارند، فردا از کمپ ۳ به سوی قله حرکت خواهند کرد. کمپ ۳ معمولاً در ارتفاعی بین ۷۳۰۰ تا ۷۴۰۰ متر واقع شده و نقطه آغاز صعود نهایی به حساب می‌آید.

از کمپ ۳، کوهنوردان مسیر خط‌الراس شمال شرقی را تا رسیدن به ارتفاع ۸۰۵۰ متری دنبال می‌کنند. اینجا آخرین نقطه ثابت شده طناب‌ها است. از این نقطه، آن‌ها باید مسیر شیب‌دار یخچالی را طی کنند تا به خط‌الراس وسیع قله برسند.

بر اساس اطلاعات موجود رضا شهلایی و افسانه حسامی فرد نیز در حال تلاش برای صعود به دائولاگیری می باشند.

تیم تثبیت طناب؛ قهرمانان بی‌نام

رهبری تیم تثبیت طناب را “گروه ماکالو”یعنی لکپا شرپا بر عهده دارد که به همراه تارامان تامانگ، پم درچی شرپا، فوربا کوسانگ شرپا، پاسانگ نوربو شرپا و پمبا چومبی شرپا این وظیفه خطرناک را انجام داده‌اند. این تیم در تلاش قبلی تا ارتفاع ۸۰۵۰ متر پیشروی کرد اما به دلیل شرایط نامساعد نتوانست به قله برسد. حالا آن‌ها بار دیگر رهبری گروه‌های کوهنوردی را در صعود نهایی بر عهده دارند.

مسیر صعود نرمال به قله دائولاگیری: روز صعود

در مسیر صعود نرمال به قله دائولاگیری (Dhaulagiri)، کوهنوردان از یال شمال‌شرقی (Northeast Ridge) صعود خود را آغاز می‌کنند و تا کمپ ۳ (Camp 3) پیش می‌روند. این کمپ معمولاً در ارتفاع ۷,۳۰۰ تا ۷,۴۰۰ متری قرار دارد و در نقطه اتصال بین یال شمال‌شرقی و یال شرقی (East Ridge) واقع شده است. این نقطه به عنوان آخرین کمپ پیش از صعود نهایی به قله شناخته می‌شود.

صعود قریب‌الوقوع به قله دائولاگیری، 2 ایرانی در مسیر
دهلیز منتهی به یال قله
  • ترک یال و ورود به دیواره شرقی: بلافاصله پس از خروج از کمپ ۳، مسیر صعود از یال جدا می‌شود و وارد یک مسیر تراورسی طولانی می‌شود که از زیر دیواره شرقی (East Face) دائولاگیری می‌گذرد. این بخش از مسیر به دلیل شیب تند و شرایط نامساعد جوی از چالش‌برانگیزترین قسمت‌های صعود به شمار می‌آید.
  • دسترسی به یال قله: در ارتفاع ۸,۰۵۰ متری، کوهنوردان به انتهای طناب‌های ثابت می‌رسند. این نقطه معمولاً به عنوان پایانی برای بخش ثابت مسیر شناخته می‌شود.
  • صعود نهایی از طریق دهلیز: از اینجا، مسیر به سمت یکی از دهلیزها(شیارهای برفی و یخی) منتهی به یال گسترده قله هدایت می‌شود. این دهلیزها، راه دسترسی مستقیم به یال قله هستند.
  • دسترسی به یال قله و صعود به قله: پس از عبور از دهلیز، کوهنوردان به یال گسترده قله می‌رسند و مسیر نهایی خود را به سوی قله دائولاگیری ادامه می‌دهند. این بخش پایانی، علی‌رغم ارتفاع بالا، نسبت به بخش‌های پیشین از نظر فنی آسان‌تر است اما نیازمند مدیریت انرژی و تمرکز کامل است.

چالش‌های مسیر؛ صعود به قله واقعی

یکی از چالش‌های کلیدی در صعود به دائولاگیری این است که تیم‌ها باید مطمئن شوند به قله واقعی رسیده‌اند. در گذشته، برخی گروه‌ها به دلیل دید محدود و شرایط جوی نامناسب، به نقاط پایین‌تر رسیده و تصور کرده‌اند که قله را فتح کرده‌اند. به همین دلیل، دقت و تجربه در این مرحله حیاتی است.

اهمیت استفاده از اکسیژن کمکی

در دهه گذشته، صعود به دائولاگیری به شدت تجاری شده و استفاده از اکسیژن کمکی رایج شده است. این اکسیژن اغلب با هلیکوپتر به کمپ‌ها منتقل می‌شود و به کوهنوردان اجازه می‌دهد تا با سرعت بیشتری صعود کنند. با این حال، این روش با انتقاداتی نیز همراه بوده و برخی معتقدند استفاده از اکسیژن کمکی، ارزش واقعی صعود را کاهش می‌دهد.

مسیر بازگشت و خطرات احتمالی

کوهنوردان پس از فتح قله باید از همان مسیر بازگردند. این بازگشت به ویژه در بعدازظهر می‌تواند خطرناک باشد، چرا که شیب‌های برفی و یخچالی دائولاگیری مستعد بهمن هستند. هر ساله این خطرات، جان بسیاری از کوهنوردان را تهدید می‌کند.

انتظار برای روز سرنوشت‌ساز

با توجه به شرایط جوی مناسب و تلاش‌های فشرده تیم تثبیت طناب، امید زیادی به موفقیت این صعود وجود دارد. اما در ارتفاعات هیمالیا هیچ چیز قطعی نیست. تنها زمان مشخص خواهد کرد که آیا تیم‌های مختلف می‌توانند به قله ۸۱۶۷ متری دائولاگیری برسند و با سلامت به پایین بازگردند یا خیر.

چقدر این پست مفید بود؟

ستاره چپ بیشترین امتیاز

میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد آرا: 7

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

تصویر گروه موج کوه

گروه موج کوه

چادر اتوماتیک دو نفره پاویلو Pavillo™ Coolquick 2

۳.۴۹۷.۰۰۰ تومان
  • ابعاد: 220×120×90 سانتی متر، برای 2 نفر
  • مواد: پلی اتیلن روکش شده 180T پلی استر
  • رنگ: چند رنگ
  • وزن: 1.42 کیلوگرم
  • موارد استفاده: مسافرت، ساحل، پیک نیک، کمپینگ و پیاده روی
  • ضد آب
  • برند Pavillo ظرفیت دو نفر
  • طراحی چادر کمپینگ
  • طناب های کششی از جنس پلی استر، تیرهای فایبرگلاس
  • درزهای ضد آب
  • نصب در 3 دقیقه
  • محتویات: 1 چادر، 8 میخ چادر، 1 کیف حمل

کیف کمری بلک دیر black deer 1004

۸۹۳.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
  • پارچه: 100٪ NYLON ضد آب و ضد خش
  • رنگ‌بندی: 5 رنگ
  • ابعاد خارجی: 9×15×19 سانتی متر
  • وزن: 170 گرم
  • زیپ و سگگ های SBS
  • دارای جیب های متعدد زیپ دار
  • جیب های جانبی برای حمل بطری در هر دو طرف
  • نحوه حمل: دو بندی , کمری , دستی
  • پد های ضد تعریق و راحت بر روی کمر
  • با کیفیت و سبک
  • زیپ دوبل
  • دارای دو جای قمقمه

کلاه سنگنوردی و کوهنوردی SIMOND مدل راک

  • 14 هواکش برای تنفس بهتر و کاهش عرق کردن
  • بند قابل تنظیم
  • ساختار پوسته سخت ABS برای محافظت بهتر از سر
  • وزن: 350 گرم
  • جنس سگک ها: ۵۰% پلی آمید، ۵۰% پلی اکسی متیلن
  • جنس بدنه: ۱۰۰% اکریلونیتریل بوتادین استایرن
  • جنس فوم: ۱۰۰% پلی استیرن
  • جنس پدها: ۱۰۰% پلی یورتان
  • استاندارد: CE, EN 12492

کلاه لبه دار اسپرت پولو POLO

۲۴۴.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
  • بهترین استفاده به عنوان کلاه لبه دار آفتاب در ورزش و فعالیت های فضای باز
  • پارچه تنفسی و پلی استر
  • دارای ویژگی خشک شوندگی سریع
  • محافظت UV در برابر اشعه مضر آفتاب
  • دارای سگک تنظیم از پشت
  • مناسب برای آقایان و بانوان
  • مناسب برای سایز سر از 52 تا 60
 

کفش نایک مدل Guide 10 گاید – مشکی-سفید

۲.۷۹۱.۰۰۰ تومان
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
  • رویه از پارچه مش دو‌لایه و کشسان با تهویه عالی
  • دارای کفی طبی قابل تعویض و شست‌وشو از جنس اسفنج نرم
  • زیره میانی از فوم EVA با فناوری Zoom Air برای جذب ضربه
  • طراحی مخصوص دوندگان با نیاز به پایداری بیشتر در گام‌ها
  • مناسب برای افراد دارای پرونیشن (Overpronation)
  • شیارهای انعطاف‌پذیر در زیره برای انتقال نرم وزن از پاشنه به پنجه
  • سبک و مناسب برای دویدن و پیاده روی طولانی
  • زیره بیرونی از لاستیک ضد لغزش و مقاوم در برابر سایش
  • قابل استفاده برای دویدن، پیاده‌روی، تمرینات باشگاهی و استفاده روزمره
  • رنگ مشکی با ترکیب سفید و جزئیات قرمز (مدل پرطرفدار)
  • بنددار با یقه نرم برای پوشیدن راحت و بدون فشار روی مچ
  • طراحی حرفه‌ای با فرم ارگونومیک مناسب فرم کف پا
  • گردش هوای بالا برای جلوگیری از تعریق و بوی پا
  • مقاوم در برابر فشارهای مکرر در ورزش‌های استقامتی
  • سایز 38 زیره قرمز، بقیه سایزها زیره مشکی
  • قابل ست شدن با انواع پوشاک ورزشی و روزمره
  • تولید ویتنام با ضمانت کیفیت

باتوم تلسکوپی چهار تکه T4 Patrol

۵۹۳.۰۰۰ تومان
  • ساخته شده از فولاد مستحکم یا آلیاژ مقاوم
  • دارای طراحی تلسکوپی چهار بخشی با باز شدن سریع
  • طول کامل در حالت باز:۷۰ سانتی‌متر
  • ابعاد جمع‌وجور و مناسب برای حمل در کیف یا جیب
  • دسته با روکش فومی ضد لغزش برای کنترل بهتر
  • دارای بند ایمنی برای بستن دور مچ دست
  • همراه با کاور نگهداری مقاوم برای حمل آسان‌تر
  • مناسب برای نیروهای پلیس، نگهبانان و استفاده شخصی
  • قابل استفاده در شرایط اضطراری و محیط‌های ناامن
  • وزن سبک و در عین حال دارای قدرت ضربه بالا
  • بدون نیاز به نیروی زیاد برای باز یا جمع کردن
  • عملکرد بازدارنده بالا در موقعیت‌های تهدیدآمیز

جدیدترین مقالات

مقالات پیشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *