نیرمال پورجا و مینگما.جی هر دو در حال رقابت برای تبدیل شدن به اولین نپالی هستند که به تمام 14 قله 8000 متری بدون اکسیژن صعود کرده است.
بنابراین خراب شدن هوا در چوآیو باعث بازگشت آنها در روز دوشنبه نشد و به سوی قله ادامه دادند. هر دو کوهنورد در حال حاضر 13 قله هشت هزار متری را بدون اکسیژن صعود کرده اند و در صورت بهبود هوا تا آخر هفته می توانند با صعود به شیشاپانگما آخرین قله خود را به پایان برسانند.
به نظر می رسد در حال حاضر چند تیم از جمله یک تیم مجهز از شرکت سون سامت و کوهنوردانی از چین در شیشاپانگما حضور دارند. با وجود هوای خوب در روزهای گذشته احتمالا ثابت کشی های لازم در مسیر انجام شده البته مسیر عادی شیشاپانگما به ثابت کشی اندکی نیاز دارد.
مینمگما جی حدود 17 سال است که در حال فعالیت به عنوان راهنمای کوهستان و صعود بدون اکسیژن می باشد در حالی که نیرمال پورجا صعودهای بدون اکسیژن خود را پس از صعود 14 قله در 6 ماه یعنی سال 2019 شروع کرد. با توجه به اخبار موجود اولین صعود بدون اکسیژن نیرمال، صعود زمستانی کی2 در ژانویه 2021 به شمار می رود. وی در ماه مه 2022 توانست سه قله اورست، لوتسه و کانگچنجونگا را در مدت زمان 8 روز و 23 ساعت و 10 دقیقه بدون اکسیژن کمکی صعود کند. نیرمال در طول 15 روز گذشته قلل ماناسلو، دائولاگیری و چوآیو را بدون اکسیژن کمکی صعود کرده است.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
شوز بگ ورزشی آپرین (کیف ورزشی با جای کفش)
نمره 3.00 از 5۱۰۰.۰۰۰ تومان
از طرف دیگر مینگما.جی 13 قله 8000 متری را تا سال 2018 بدون اکسیژن کمکی صعود کرد و سپس شروع به استفاده از اکسیژن در قله های بلند نمود. وی می گوید:”دلیل من این بود که متوجه شدم صعود مداوم به قله های 8000 متری بدون اکسیژن کمکی به سلول های مغزی آسیب می زند. ذهن من کند شده بود و چیزهای مختلف را فراموش می کردم” مینگما افزود: “مشتریان اغلب در سال تعداد کمی قله صعود می کنند و بیشتر آنها نیز از اکسیژن استفاده می کنند به همین دلیل فرصت کافی برای بهبودی خواهند داشت.”
در صعود اخیر چوآیو نیز فقط نیرمال، سربازخان از پاکستان و مینگما.جی بدون اکسیژن کمکی به قله رسیدند.
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.