گاشربروم ۲ ، یا کی۴ ، سیزدهمین قله جهان به ارتفاع ۸۰۳۵ متر. سومین قله در منطقه گاشربروم ها. واقع شده در منطقه گیلگیت پاکستان و ژینگ جیانگ چین. اولین صعود کوه در سال ۱۹۵۶ توسط اتریشی ها انجام شد.

تاریخچه صعودها
- ۱۹۰۹ اکتشاف و بررسی منطقه گاشربروم ها توسط دوک آبروزی و ویتوریو سیلا.
- ۱۹۳۴ صعود تا ارتفاع ۶۲۵۰ متری کوه. توسط یک تیم بین المللی به سرپرستی گونتر دیرن فورث.
- ۱۹۵۶ اولین صعود گاشربروم ۲ توسط اتریشی ها. از طریق مسیر جنوب غربی. بعد از برقراری کمپ یک آنها مجبور شدند به پایین بازگردند. و کمپ، غذا و تجهیزات آنها توسط بهمن در هم کوبیده شده بود. بر خلاف شرایط، آنان تصمیم گرفتند تا یک تلاش سریع در کوه داشته باشند. بعد از گشایش مسیر، کمپ سه را به سمت بالا درنوردیدند. آنها یک شب را در مسیر بیواک کرده و توانستند در ساعت ۱۱:۳۰ روز بعد به قله دست یابند. فیتز مراوک، جوزف لارچ، هانس ویلن پارت.

- ۱۹۷۵ چهار اکسپدیشن در گاشربروم ۲ انجام شد. یکی از این برنامه ها به سرپرستی وندا روتکویچ کوهنورد زن و پیشروی لهستانی انجام گرفت.
- ۱۹۸۴ صعود تراورس گاشربروم یک و دو توسط رینهولد مسنر و هانس کامرلندر.
- ۱۹۸۴ اولین فرود با اسکی از کوه.
- ۱۹۸۶ صعود و فرود از قله در ۳۲ ساعت. توسط کوهنوردان اسلونی.
- ۱۹۹۶ صعود به گاشربروم یک و دو بدون توقف در بیس کمپ تنها در ۴ روز توسط ژان کریستوف لافایل.
- ۱۹۹۷ صعود سرعتی انفرادی به قله در ۹ ساعت و سی دقیقع از بیس کمپ پیشرفته. توسط آناتولی بوکرایف.
- ۲۰۰۶ دو بار صعود به قله در یک هفته توسط سباستین هاگ و بندیکت بوهم.
- ۲۰۰۷ صعود از رخ شمالی توسط کارل اونترکیرچر و دانیل برناسکونی.
- ۲۰۱۱ اولین صعود زمستانی گاشربروم ۲ توسط دنیس اوربکو، سیمون مورو، کوری ریچاردز. درباره این صعود فیلم مستند کلد(سرد) ساخته شده است.
- ۲۰۱۸ اولین صعود رخ غربی کوه توسط آدام بیلکی و فلیکس برگ.
- ۲۰۱۹ گشایش مسیر به صورت انفرادی و سبکبار در یک و نیم روز توسط دنیس اوربکو.

اولین صعود زمستانی گاشربروم ۲
در ۲ فوریه ۲۰۱۱، سیمون مورو، کوری ریچاردز، و دنیس اوربکو توانستند به قله گاشربروم ۲ از طریق میر نرمال در سمت جنوب غربی کوه صعود کنند. این تیم صعود نهایی را در یک تلاش سه روزه تا قله به انجام رسانید. آنها ۲۲ روز قبل به وسیله هلی کوپتر به بیس کمپ آمده بودند. قبل از تلاش برای صعود کمپ ۱ در ارتفاع ۵۹۰۰ متری و کمپ ۲ در ارتفاع ۶۵۰۰ متری را برقرار کردند. کمپ آخر آنان در ارتفاع ۶۹۰۰ متری برقرار شد. فرود آنها نیز در سختی زیادی صورت گرفت. در روز دوم بازگشت، در مسیر فرود از کمپ سه به یک با طوفان مواجه شدند. در حال عبور از زیر گاشربروم ۵ ، بهمن آنها را صد و پنجاه متر با خود کشاند. هر سه آنها به شدت خسته بودند. تنها مورو بود که قدری سرحال بود و توانست تا از طناب جدا شود و دو نفر دیگر را از برف بیرون بیاورد.

این اولین صعود یک هشت هزار متری در قراقوروم بود. در ۶ مارچ ۱۹۸۸، در یک تلاش به یاد ماندنی، ماسیژ بروبکا لهستانی توانسته بود به قله فرعی برودپیک در ۸۰۳۰ متری برسد. درآن زمان دید کم بوده و او گمان کرده که به قله اصلی دست یافته. تنها پس از وارسی عکسها به این نتیجه رسید که به قله اصلی نرسیده بوده است.

راهنمای صعود گاشربروم ۲
صعود به این قله در بین ۸۰۰۰ متری ها جز آسانترین به حساب می رود. البته این موضوع به معنای دست کم گرفتن کوه نیست. بلکه شاید به بیان بهتر گاشربروم ۲ به طور کلی با کوهنوردان مهربانتر بوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله راهنمای صعود گاشربروم ۲ در موج کوه را بخوانید.