اگر شما یک کوهنورد هستید حتما باید روش نگهداری کفش کوهنوردی را بدانید. حتی اگر کوهنورد نیستید و تفریحی به کوه می روید؛ توصیه میشود بدانید زیرا نحوهی نگهداری طول عمر پوتینهایتان را زیاد میکند و در این اوضاع اقتصادی هزینهی جدیدی روی دستتان نمی گذارد! در ادامه چند طریقهی نگهداری کفش کوهنوردی را شرح میدهیم.
فهرست مطالب
Toggle9 روش برای نگهداری از کفش کوهنوردی
برای حفظ و نگهداری بیشتر کفش کوهنوردی لازم است روشهای آن را بدانیم تا مدت زمان بیشتری آنها را همراه خود داشته باشیم. در ادامه به 9 روش نگهداری کفش کوهنوردی میپردازیم:
- کفشها را در زیر آفتاب یا در ماشین گرم قرار ندهید: درست است که باید کفش را در معرض هوای آزاد قرار دهیم ولی آنها را در آفتاب و یا ماشین به امان خدا رها نکنید. از قرار دادن کفش زیر نور مستقیم خورشید و داخل ماشین در هوای گرم تابستان پرهیز کنید. محیط های گرم مکانهای خوبی برای رشد باکتری هستند علاوه بر آن گرما باعث از بین رفتن چسب کف کفش میشود و کفشتان را خراب میکند.
- مراقب قدمهایتان باشید: لاستیک کف کفش است که کفش را قیمتی میکند و موجب استحکام آن میشود. برای طولانیتر شدن لاستیک کفش حرکات پا را تمرین کنید و قدمهای خود را خوب و ظریف بردارید.
- بگذارید کفشهایتان هوا بخورد: مثل ما، کفشها هم باید نفس بکشند. یادتان باشد که همیشه پس از برنامههای کوهنوردی کفشهایتان را از کیف خارج کنید و در معرض هوا قرار دهید؛ عدم این کار باعث خشک نشدن کفش و و رشد باکتری و ماندن بوی بد در کفشها میشود. می توانید از یک کیف توری برای قرار دادن کفشتان استفاده کنید یا آنها را به کیف خود آویزان کنید که تا رسیدن به خانه هوا بخورد.
- کف کفش خود را تمیز کنید: گرد و غبار، خاک، گل لاستیک کفش شما را تخریب میکند. اگر متوجه کثیفی کف کفشتان شدید بایستید و به پاک کردن آن بپردازید. می توانید با مسواک نرم تمیز یا پارچه کفش را تمیز کنید اما حواستان باشد پارچه کفش خیس نشود.
- از خوشبو کننده کفش استفاده کنید: با اسپریهای خوشبو کننده میتوانید بوی کفشهای دوستداشتنیتان را مطبوع کنید! حتی میتوانید از اسپریهایی که ضد باکتری هستند استفاده کنید. میتوانید از Boot Bananas هم استفاده کنید. آنها رطوبت را جذب میکنند و هر گونه باکتری ایجاد شده در کفش را خنثی میکنند. زمانی که کوهنوردی نمیکنید آنها را در کفش خود نگه دارید.
- جوراب مناسب بپوشید: پوشیدن جوراب مناسب به جذب عرق پا کمک میکند باعث میشود که کفشتان کم بوی بد بگیرد. توصیه می کنیم حتی المقدور از جوراب های نسبتا نو استفاده کنید تا بو و باکتری کمتری به کفش های شما منتقل شود.
- کفشهای خود را تمیز کنید: کفشهای شما میتوانند کثیفی و نمک را در داخل و خارج کفش ایجاد کنند. نمک حاصل از عرق بر خاصیت ارتجاعی مواد تأثیر میگذارد، در حالی که کثیفی میتواند باعث شود سطح داخلی لغزنده، بوی بدی پیدا کند و سیاه به نظر برسد.
- قبل از اینکه کفشتان سوراخ شود آن را تعمیر کنید: کفشهای کوهنوردی به دلیل قیمت بالایی که دارند امکان خرید مجدد سالیانه را به ما نمی دهد! پس بهتر است از کفشهای خود مراقبت کنید و قبل از اینکه سوراخی بر روی کفش ایجاد شود به فکر تعمیر آن باشید وگرنه تعمیر کفش شما بیفایده خواهد بود. اجازه ندهید که کف کفش ها را بازبینی کرده و در صورت نیاز تعویض کنید که البته معمولا باعث کاهش کیفیت کفش می شود
- چند جفت کفش برای کوهنوردی بخرید: هرچقدر هم از کفشهای کوهنوردی خود مراقبت کنید باز هم هر کالایی تاریخ انقضایی دارد. با گذشت زمان، بیشتر کوهنوردان چند جفت کفش مختلف جمع میکنند. از آنها میتوان برای سبک های مختلف کوهنوردی یا داشتن آن جفت فرسوده راحت برای گرم کردن و موارد دیگر استفاده کرد. استفاده از کفش سنگین در تابستان نه تنها پای شما را اذیت می کند، بلکه این مدل کفش ها اغلب گرانتر هستند و روی سنگ و خاک هم سریعتر فرسوده می شوند. اگر برنامه ریزی دایمی در صعود دارید از کفش مناسب هر فصل استفاده کنید.
مراحل شستشو و نگهداری کفش کوهنوردی
گاهی مراقبت از کفشها کاری خسته کننده و طاقت فرسا است مخصوصا زمانی که از یک کوهپیمایی جانانه برگشتهاید و حسابی خستهاید. اما باور کنید انجام این مراحل در طول عمر کفش شما بسیار تاثیرگذار است و پشت گوش انداختن آن به ضررتان است. شستشوی کفش کوهنوردی چند مرحله دارد به ترتیب به شرح آنها می پردازیم:
- تمیز کردن
- شستشو
- خشک کردن
- استفاده از مواد ضد آب
- حفظ برای مدت طولانی
یادتان باشد که تمامی این مراحل را باید سریعا انجام شود زیرا نفوذ خاک به داخل بافت کفش به مرور باعث سایش الیاف آن میشود و طولعمر کفش را کم میکند. نگذارید خیلی دیر شود و حداکثر تا روز بعد از کوهنوردی تجهیزات خود را شسته و خشک کنید.
پیشنهاد ویژه موج کوه برای امروز!
-
کاپشن پر سبک موتال مدل ELAY
نمره 3.75 از 5۳.۹۰۰.۰۰۰ تومان
مرحله اول: تمیز کردن
- بندها و کفی کفش را جدا کرده و به راحتی به همهی نقاط کفش برای تمیز کردن دسترسی پیدا کنید.
- سپس به آرامی به کفش ضربه بزنید تا گل و لایی که به کفش چسبیده جدا شود.
- کفشها را به آرامی برس بکشید و با لبهایتان مقداری هوا روی کفشها بفشارید تا ذرات گرد و غبار از بین برود.
- اگر گل یا سنگ سمجی به کفش چسبیده بود که جدا شدن آن از کفش سخت بود از مقداری آب برای جداسازی آن کمک بگیرید.
- پس از اینکه تمام آلودگیها را از روی کفش پاک نمودید حالا وقت شستشوی آن رسیده است.
مرحله دوم: شستشوی کفش کوهنوردی
حتما قبل از شستشوی کفش به دستورالعمل های شستشوی کفشتان نگاه بیندازید. هرگز بدون اطلاع کفش خود را درون ماشین لباسشویی نیندازید. شاید با شستشو با ماشین لباسشویی کار خود را راحت کنید اما آسیب زیادی به محصولتان میزنید.
- بندهای کفش را با مواد شوینده نرم شستشو دهید.
- از آب گرم و برس سخت برای جدا کردن گل و گرد و غبار کمک بگیرید. دمای آب حدود 30-35 درجه سانتیگراد باشد این میزان معتدل ترین دما برای پاک کردن هرگونه آلودگی و گرد و غبار است.
- برای شستن قسمت رویهی کفش از یک مسواک، پارچه و یا اسفنج نرم استفاده کنید زیرا سطح روی کفش بافت نرم و ظریف تری دارد.
- از مواد شویندهی ملایم و مخصوص کفش کوهنوردی استفاده کنید. صابون یا مواد شیمیایی قوی به آستر یا کف کفش آسیب میرسانند و باعث فرسودگی سریع چرم میشوند.
مرحله سوم: خشک کردن کفش کوه
حواستان باشد برای خشک کردن کفش را مستقیما در معرض نور خورشید، شوفاژ، بخاری و سشوار قرار ندهید. خشک کردن کفش اهمیت زیادی دارد زیرا محیط های مرطوب بهترین فضا برای رشد باکتری و کپک هستند.
- ابتدا کفشها را وارونه قرار دهید تا آب باقی مانده از آن خارج شود.
- بند ها و یا نوار چسب کفش را باز کنید.
- برای جذب کردن رطوبت داخل کفش از یک دستمال و روزنامه استفاده کنید. روزنامه را مچاله کرده و به صورت گلوله درآورید لای دستمال بپیچید و به مدت 24 ساعت در داخل کفش قرار دهید تا رطوبت را به خود بگیرد.
- در هنگام زمستان برای خشک کردن کفش بهتر است آنها را در جایی نزدیک شوفاژ قرار دهید اما مستقیماً بالای آن قرار ندهید و تا هنگامی که کفش کاملا خشک نشد آن را نپوشید.
مرحله چهارم: استفاده از اسپری ضد آب
همه ی کفشهای کوهنوردی حرفهای قابلیت ضد آب دارند اما ممکن است پس از استفادهی مکرر و یا قرار گرفتن در زیر باران به مدت طولانی این خاصیت خود را از دست بدهند اما جای نگرانی نیست! برای احیای مقاومت کفش از اسپری ضد آب میتوان استفاده کرد. البته این کار را یک یا دو بار در سال باید انجام داد. اگر رویهی محصول شما از جنس عایق ضد آب گورتکس (Gore-Tex) است پس از شستشوی کامل کفش می توانید از مراحل زیر استفاده کنید:
- ابتدا دستورالعمل نوشته شده بر روی اسپری را بخوانید و به هشدارهای آن توجه کنید.
- محلول ضد آب را در تمام سطح کفش از فاصلهی 20 سانتی متری اسپری کنید.
- توصیه میشود این کار را در فضای آزاد یا اگر در فضای بسته هستید پنجره را باز کنید تا هوا جریان داشته باشد؛ انجام دهید.
اگر کفش کوهنوردی شما از جنس چرم است از مواد ضد آب جامد مثل واکس استفاده کنید. اسپری ضد آب را میتوانید از فروشگاههای لوازم کوهنوردی تهیه کنید.
مرحله پنجم: نگهداری از کفش کوهنوردی برای طولانی مدت
ممکن است فاصله میان برنامههای کوهنوردی شما طولانی شود و تا چندمین ماه دست به تجهیزات کوه نوردی خود نزنید. برای محافظت از کفش کوهنوردی برای طولانی مدت به نکات زیر دقت کنید:
- کفش کوهنوردی حتما قبل از انبار کردن شسته شده باشد.
- کفی کفش را بردارید و جداگانه نگهداری کنید.
- قبل از انبار کردن کفش حتما از خشک شدن آن اطمینان حاصل کنید.
- کفشها را در پلاستیک قرار ندهید و جریان هوا را برای آنها ایجاد کنید.
- کفش را در مکانهای تاریک قرار ندهید زیرا موجب رشد و تکثیر قارچ میشود.
- کاغذ یا روزنامه در داخل پوتینها قرار دهید تا شکل و قالب اولیه خود را حفظ کنند.
در این وانفسای اقتصادی بهتر است در حفظ و نگهداری لوازم خود کوشا باشیم تا از هزینههای اضافی کم کنیم. در این مقاله به روشهای نگهداری کفش کوهنوردی پرداختهایم. از روشهای تجربی خود برای نگهداری کفش کوهنوردی برای ما بنویسید. همچنین می توانید انواع تجهیزات کوهنوردی را از فروشگاه لوازم کوهنوردی موج کوه با بهترین قیمت و کیفیت انتخاب و خرید نمایید.
باشگاه ورزشی موج
منابع دیگر: mountainknowhow
چقدر این پست مفید بود؟
ستاره چپ بیشترین امتیاز
میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد آرا: 5
تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.