پنج کوهنورد در سقوط بر روی کوه ۴۷۵۴ متری کلوچفسکایا اسپوکا Klyuchevsky جان خود را از دست دادند. این آتشفشان در کامچاتکا روسیه واقع شده است و بلندترین آتشفشان فعال اوراسیا می باشد.
این حادثه در حین حرکت قله در حدود ۴۲۰۰ متری رخ داد. قربانیان بخشی از تیمی متشکل از ۱۰ مرد و ۲ زن، از جمله دو راهنما بودند.
بسیاری از جزئیات نامشخص باقی مانده است. یکی از منابع گزارش داد که این حادثه روز سه شنبه اتفاق افتاده ، اما یکی از راهنماها فقط امروز صبح توانسته است با ساتون تماس بگیرد و کمک بگیرد. منابع دیگر بیان میکنند که سقوط یک روز پس از آغاز حرکت قله در شب رخ داد، اما مشخص نکردند که چه زمانی بوده است، به جز اینکه امروز اتفاق نیفتاد.
۹ نفر از ۱۲ کوهنورد از کمپ مرتفعی در ارتفاع ۳۳۰۰ متری صعود قله را آغاز کردند. سه نفر دیگر ترجیح دادند در کمپ بمانند. همه روسی هستند. امدادگران به بازماندگان که ظاهراً هنوز در کوه هستند، دستور دادند تا برای جلوگیری از هیپوترمی، تا حد امکان پایین بیایند.
این ممکن است آسان نباشد. به غیر از پنج کشته، نفری دیگری بیهوش است و یکی از راهنماها پایش شکسته و نمی تواند حرکت کند.
اکنون یک تیم جستجو و نجات وارد شده و یک هلیکوپتر آنها را در کمپ مرتفع در ارتفاع ۳۳۰۰ متری مستقر کرده است. این هلیکوپتر، احتمالاً یکی از MI-8های بزرگی است که در منطقه کامچاتکا خدمات رسانی می کند و نمی تواند بالاتر برود.
رومن واسیلوسکی، معاون رئیس دولت منطقه ای کامچاتکا، گفت [امدادگران قصد دارند] صبح یکشنبه از محل حادثه صعود کنند.