هنگامی که ۱۴۵ کوهنورد در یک روز در هفته گذشته به قله K2 رسیدند، دومین کوه مرتفع جهان را در بدترین حالت شلوغش بیشتر شبیه اورست بود. مینگما جی به تازگی ویدیویی را در فیس بوک منتشر کرده است که نشان می دهد کوه در اوایل ۲۲ ژوئیه چگونه به نظر می رسید، زیرا مشتریان و راهنمایان آنها در نزدیکی باتل نک و در ارتفاع ۸۲۰۰ متری در حرکت بودند. این روز به عنوان رکورد بیشترین میزان صعود به کی۲ شناخته شده است.
آمار کلی قله کی۲ تا فوریه سال ۲۰۲۱ حاکی از صعود مجموعا ۳۷۷ کوهنورد داشت و البته ۹۱ نفر نیز در این مسیر جان خود را از دست داده بودند.
این تصاویر عکس های سالهای اخیر اورست را به یاد می آورد که ازدحام جمعیت در قدمگاه هیلاری در حالت صعود یا فرود قرار دارند.

تا همین اواخر، K2 به عنوان یک “کوه کوهنوردان” در نظر گرفته می شد که بسیار فنی و خطرناک برای تجاری سازی به شمار می رفت. اما از آنجایی که طنابهای ثابت و اکسیژن فراوان و پشتیبانی شرپا، قلههای ۸۰۰۰ متری را آسانتر کردهاند، به نظر میرسد که این ارزیابی به گذشته تعلق داشته باشد.
با این حال یک علامت سوال بزرگ همچنان در کی۲ باقی مانده است و آن هم رخ شرقی کوه به شمار می رود. شرق کی۲ تاکنون هیچ صعودی به خود ندیده و تنها جبهه ۸۰۰۰ متری هاست که همچنان دست نخورده باقی مانده است. با این حساب شاید تاج پادشاهی از سر کی۲ افتاده باشد اما همچنان یک قلعه دست نخورده برای برترین مبارزان برجای مانده که آخرین سربازان پادشاه در آن از عظمت خود دفاع می کنند.