نهایتا شرپاهای تیم چینی مستقر در سمت تبت اورست به قله صعود کردند. در حالی که خبرگزاری های رسمی بیشتر روی ۸ نقشه بردار تمرکز کرده اند که ممکن است امروز به قله برسند، شش مرد پیشرو بودند که طنابها را ثابت کرده و با بازگشایی مسیر همگی به قله رسیدند.
بنابراین اولین صعود این فصل به دورجه تسرینگ، دونپا، تاشی گمبو، سرینگ نوربو، دورجه و مینگما جی تعلق خواهد گرفت.
تیم ثابت کشی دیروز صبح به ۸۶۰۰ متری رسید. پس از استراحتی کوتاه به سمت قله حرکت کرده و بعد از ظهر اورست را صعود کردند.
هواشناسی بیس کمپ هوای خوب برای امروز را نیز تایید کرده است. بنابراین اگر نقشه برداران و تیم پشتیبان آنها بتوانند به قله برسند احتمالا خواهند توانست ارتفاع قله را مجددا ارزیابی کنند. براساس بعضی اخبار به نظر یک تیم تجاری سوم هم در منطقه هست که قصد دارند پنج شنبه به قله صعود کنند.
پیش از این تیم نقشه برداران در بین کمپ یک و دو به طوفان برخورد کرده بود که باعث مشکلاتی برای آنان شده بود. سخنگوی تیم می گوید”بیش از یک ساعت زمان صرف کردیم تا چادر ها را در کمپ ۲ مهار کنیم اما نتوانستیم، افراد خود را پشت سنگ ها پنهان کرده بودند تا از تند باد در امان باشند.”
پس از این آنها توانستند کمپ را برقرار کنند اما شبی سخت را با نگرانی در طوفان سپری کردند. آنها همچنین مجبور بودند تا از تجهیزات دقیق اندازه گیری هم محافظت کنند. این شرایط برای تیم پیشرو هم وجود داشته است. در هر صورت ، نقشه برداران کمپ ۲ در ۷۷۹۰ متری را دیروز ترک کرده و به کمپ بالایی در ۸۳۰۰ متری رسیده اند.
ارتفاع اورست
نقشه برداران چینی دو بار پیش از این در سالهای ۱۹۷۵ و ۲۰۰۵ ارتفاع اورست را اندازه گرفته اند. ارتفاع های ثبت شده هم به ترتیب ۸۸۴۸.۱۳ و ۸۸۴۴.۴۳ به ترتیب به ثبت رسیده است.
با توجه به حرکت نسبت سریع صفحه تکتونیک اوراسیا و هند-استرالیا ، ارتفاع اورست هم همچنان متغیر است. اندازه گیری سال ۱۹۷۵ البته همچنان به عنوان عددی که همگان آنرا پذیرفته اند مد نظر است که البته در سال ۱۹۵۴ هم به ثبت رسیده بود. یک اکسپدیشن امریکایی هم ارتفاع ۸۸۵۰ را در سال ۱۹۹۹ ثبت کرد که شهرت چندانی نیافت.
تفاوت ها در ارتفاع های به دست آمده ممکن است بر اثر ضخامت برف قله باشد، به طور مثال ارزیابی سال ۲۰۰۵ چینی ها ، تاج برفی قله را لحاظ نکرده بود که بنابراین نتیجه ارتفاعی کمتری نیز ثبت شد.
در اندازه گیری حال حاضر از ماهواره های بایدو چینی به جای سیستم جی پی اس غربی استفاده می شود. یک نکته جالب در اینجا این است که آیا زلزله سال ۲۰۱۵ روی ارتفاع قله تاثیر گذاشته است یا خیر؟
مرتبط : اولین صعود مسیر شمالی اورست ، فیلمهای کوهنوردی که باید دید. ، اینترنت نسل پنجم در اورست
آلپینیست ایتالیایی ماتئو برناسکونی در اثر بهمن در حال کوهنوردی با اسکی در گذشت.
آلپینیست ایتالیایی، ماتئو برناسکونی در ۱۲ می – ۲۳ اردیبهشت در میان محدودیت های ناشی از اپیدمی کرونا و بر اثر بهمن در حال کوهنوردی با اسکی درگذشت. وی فعالیت خود را به عنوان راهنمای کوهستان از سال ۲۰۱۱ آغاز کرده بود و در این مدت توانست بعضی از صعودهای درجه یک را به خصوص در منطقه پاتاگونیا به انجام برساند.
مرتبط : اصول بهمن ، کوهنوردی با اسکی ، صعود ترکیبی
ملیسا لی نوه Mélissa Le Nevé ، اولین زن صعود کننده اکشن دایرکت
سنگنورد فرانسوی توانست به عنوان اولین زن به مسیر اکشن دایرکت صعود کند. مسیری که در جهان به عنوان اولین مسیر ۵.۱۴d شناخته میشود.
در ۲۲ می – ۳ خرداد، سنگنورد سی ساله فرانسوی ملیسا لی نوه خود را زنجیر کارگاه پروژه شش ساله اش متصل کرد. اکشن دایرکت (۹a/5.14d)، واقع شده در فرانکنجورا آلمان ، که به عنوان اولین مسیر با این درجه شناخته میشود. این مسیر اولین بار توسط سنگنورد افسانه ای ولفگانگ گولیچ در ۱۹۹۱ صعود شد. مسیری ۱۴ متری در شیب منفی تند با حرکات قدرتی – کراکس مسیر یک حرکت داینو به یک گیره دو انگشتی می باشد. در حال حاضر ۲۷ صعود ثبت شده از این مسیر وجود دارد که ملیسا در رتبه اولین زن خواهد بود.
مرتبط : درجه سختی مسیر در سنگنوردی ، هدف: ۵.۱۲ ، آلکس هانولد ، لین هیل